Topoľ čierny - Populus nigra - 250g púčiky Náhľad

Topoľ čierny - Populus nigra - 250g púčiky

AR77096

Zloženie: Topoľ čierny - Populus nigra - 250g púčiky
Zaradenie: Byliny

Na sklade

17,21 €

Detaily

Zloženie: Topoľ čierny - Populus nigra - 250g púčiky
Zaradenie: Byliny


Púčiky topoľa čierneho (Gemmae Populi) sú spojencom tela v stavoch zníženej imunity. Podporujú odstraňovanie toxických metabolitov a odpadových látok z tela, pôsobia močopudne, diaforeticky a dezinfekčne. Podporujú stav kĺbov a správny krvný obeh. Tieto vlastnosti sa pripisujú flavonoidom obsiahnutým v púčikoch a salicylovým zlúčeninám, ktoré sa v našom tele premieňajú na kyselinu salicylovú, teda prírodný aspirín.

História používania topoľových púčikov siaha až do stredoveku. Ľudové liečiteľstvo Poľska, Ukrajiny a južného Ruska ich využívalo pri horúčke, chrípke a prechladnutí, reume, bolestiach rôzneho pôvodu a dne. Liečili sa nimi aj zápaly močového ústrojenstva a kože, ale aj ochorenia dýchacieho ústrojenstva. Obľúbená bola aj masť z topoľových pukov z bravčovej masti, ktorá sa používala na rany, popáleniny a hemoroidy a vtierala sa do boľavých svalov a kĺbov.

Zdraviu prospešné vlastnosti:
Topoľové púčiky sú obzvlášť bohaté na salicyláty, vďaka čomu podporujú prirodzenú obranyschopnosť organizmu v boji proti infekciám a nachladnutiu, majú silný dezinfekčný účinok, pôsobia potne a pomáhajú pri detoxikácii organizmu.
Flavonoidy prítomné v topoľových púčikoch sa zasa starajú o stav ciev a správnu cirkuláciu krvi a podporujú aj správnu protizápalovú reakciu najmä kĺbov a močového systému.

APLIKÁCIA
detoxikácia organizmu
zmiernenie následkov nadmernej konzumácie alkoholu
posilnenie imunity
podporuje správnu cirkuláciu
pre zdravé kĺby
pre zdravie močových ciest

ZLOŽENIE
Listové púčiky topoľa čierneho (Populus nigra) 100%. Najkvalitnejšia surovina!

Púčiky topoľa sú bohaté na salicylové zlúčeniny (salicín, populín, salikortín), flavonoidy, živice a silice. Ďalej obsahujú vosky, gumy, triesloviny, kyselinu chrysovú, manitol, tuky, kyselinu galovú, kyselinu kávovú, kyselinu škoricovú, kyselinu salicylovú, kyselinu propiónovú, kyselinu jablčnú a bielkoviny.

DÁVKOVANIE A AKO POUŽÍVAŤ

Púčiky topoľa čierneho - čaj:
1 polievkovú lyžicu drvených púčikov zalejte pohárom vriacej vody alebo mlieka a nechajte prikryté 30 minút v prípade vody a 10 minút v prípade mlieka. Precedte. Môžete pridať med alebo malinovú šťavu. Konzumujte 1-3x denne.

Pred zaliatím vodou/mliekom ich môžete pokvapkať silným alkoholom a nechať prikryté pár minút odstáť. To vám pomôže lepšie čerpať aktívne zlúčeniny.


Intract:
Pomer strán 1:5. Horúci alkohol 60-70%. Macerujte minimálne 7 dní, denne pretrepávajte. Na konci prefiltrujte. Vezmite 1-4 krát denne na 5-10 ml.

Nálevy a intrakty z topoľových púčikov možno použiť zvonka na dezinfekciu alebo znecitlivenie pokožky a zmiernenie opuchov.

KONTRAINDIKÁCIE
Tehotenstvo a dojčenie, precitlivenosť na aspirín a topoľ čierny.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Topoľ čierny, známy aj ako sokora, jasiokor a topoľ Visla, je strom z čeľade vŕbovité (Salicaceae). Jeho prirodzený areál je západná, stredná, východná a južná Európa, stredná Ázia, západná Sibír a severná Afrika. Topoľ rastie na vlhkých pôdach v lesoch a na brehoch vôd.

Topoľ čierny je vysoký, majestátny strom dorastajúci do výšky 30 m. Má početné vetvy, ktoré tvoria širokú korunu. Jeho kmeň môže dosiahnuť priemer až 2,5 m. Je pokrytá výrastkami a uzlami, ako aj tmavosivou rozbrázdenou kôrou. Mladé konáre majú svetložltú alebo sivožltú farbu. Rastú na nich listy trojuholníkového alebo kosoštvorcového tvaru. Ich povrch je lesklý a tmavozelený, spodná strana je svetlozelená a matná a okraje sú zúbkované. Listy sa odvíjajú z veľkých špicatých púčikov, ktoré sú lepkavé živicou. Kvety topoľa tvoria previsnuté, mačacie súkvetia, ktoré kvitnú skôr, ako sa objavia listy. Samičie kvety sa menia na vlnité vrúble, ktoré pozostávajú zo semien pokrytých bielym páperím.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: