Echinacea purpurová vňať - Echinacea purpurea - 250g sekaný Náhľad

Echinacea purpurová vňať - Echinacea purpurea - 250g sekaný

AR12814

Zloženie: Echinacea purpurová vňať - Echinacea purpurea - 250g sekaný
Zaradenie: Byliny

Na sklade

8,92 €

Detaily

Zloženie: Echinacea purpurová vňať - Echinacea purpurea - 250g sekaný
Zaradenie: Byliny

Je to veľmi cenná imunitná surovina na preventívne aj núdzové použitie.

Echinacea purpurová (Echinacea purpurea), nazývaný aj Echinacea purpurea, pochádza zo Severnej Ameriky. Pestuje sa v Ázii a Európe a chová sa nielen na lekárske účely, ale aj na okrasné účely. Jeho vypuklé, hrdzavohnedé kvetinové koše, obklopené ružovo-fialovými ligulátovými kvetmi (bežne nazývanými okvetné lístky), priťahujú pozornosť.

Prítomnosť v tradičnej medicíne sa datuje približne pred 400 rokmi. Prvýkrát ho použili severoamerickí Indiáni. Používal sa na liečbu bakteriálnych a parazitárnych chorôb ako syfilis, šarlach a malária. Liečila sa ňou horúčka, nádcha, dýchacie problémy, kašeľ a slabosť a tiež sa ňou obväzovali ťažké rany, aby sa urýchlilo ich hojenie.

Neskôr kolonisti objavili echinaceu a odviezli ju do Európy. Tam získala uznanie ako silne imunostimulačná rastlina a je ňou dodnes. Slávu echinacei mierne zatemnil len rozkvet antibiotík, no teraz sa táto rastlina opäť dostáva do priazne a dokonca sa zdá byť jednou z najdôležitejších, proimunitných rastlinných surovín v Európe a USA.

Surovinou získavanou z Echinacea purpurovej sú nadzemné časti (t.j. bylinka) a koreň, ktoré tiež nájdete v našej ponuke.

AKCIA
Silne posilňuje imunitu, zvyšuje počet bielych krviniek a zvyšuje ich aktivitu.
Podporuje telo pri odstraňovaní patogénnych baktérií, vírusov, plesní a parazitov.
Optimalizuje zápalové procesy.
Znižuje sekréciu histamínu.

POUŽITIE
prevencia infekcie, ako aj podpora obranných mechanizmov organizmu počas infekcie
podpora tela v horúčke
na zmiernenie alergických reakcií
na posilnenie protizápalových procesov

ZLOŽENIE
Echinacea purpurová vňať (Echinacea purpurea) – 100% bylina.


DÁVKOVANIE A AKO POUŽÍVAŤ

Čaj:
1 polievkovú lyžicu bylinky zalejte pohárom vriacej vody, prikryte, odstavte na 20 minút a potom sceďte. Vypite pohár infúzie 2-3 krát denne.
Suroviny z echinacey sa neodporúča variť kvôli citlivosti jej účinných látok na dlhé varenie.

Tinktúra:
1:5, alkohol 40-50%. Macerujte 7-14 dní, potom prefiltrujte. Pri infekcii užívajte 5 ml 2-3x denne, pričom na preventívne účely stačí 5 ml 3x týždenne.

Mletá bylina:
1 plochú lyžičku prášku zalejte horúcou vodou a premiešajte. Keď vychladne, vypite to všetko spolu so sedimentom. Užívajte túto porciu 2-3 krát denne.
Po 4 týždňoch užívania echinacey si urobte 2-týždňovú prestávku.


KONTRAINDIKÁCIE
Tehotenstvo, dojčenie, precitlivenosť na rastlinu.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: