Olivovník Európsky list - Olea europea - 100g sekaný Náhľad

Olivovník Európsky list - Olea europea - 100g sekaný

AR111095

Zloženie: Olivovník Európsky list - Olea europea - 100g sekaný
Zaradenie: Byliny

Na sklade

6,62 €

Detaily

Zloženie: Olivovník Európsky list - Olea europea - 100g sekaný
Zaradenie: Byliny


Sušené olivové listy
Olivový list európsky (Olea europaea) priaznivo pôsobí na srdce a krvný obeh, pomáha tiež regulovať krvný tlak a podporuje prirodzenú imunitu organizmu.

Olivovník sa pestuje v mnohých krajinách sveta ako zdroj olív a predovšetkým cenného oleja, ktorý sa z nich lisuje. Biofenoly obsiahnuté v olivovom oleji sú jedným z najdôležitejších zdraviu prospešných faktorov stredomorskej stravy. Ukazuje sa, že tieto zlúčeniny sú prítomné aj v olivových listoch, ktoré sa v tradičnej medicíne používali už pred mnohými rokmi. Olivové listy sú vďaka obsahu aktívnych fenolových zlúčenín úplne odolné voči napadnutiu baktériami, vírusmi a škodcami. Možno aj preto sa výluh z listov v minulosti v stredomorských krajinách používal pri horúčke, chrípke a mnohých iných infekciách.


Zdraviu prospešné vlastnosti:
Listy olivovníka, rovnako ako jeho plody a olej z nich extrahovaný, sú bohatým zdrojom bioaktívnych fenolových zlúčenín so silnými antioxidačnými vlastnosťami. Vďaka nim olivové listy:

podporuje prirodzené imunitné mechanizmy organizmu pri bakteriálnych a vírusových infekciách,
pomáhajú udržiavať normálny krvný tlak,
zlepšiť krvný obeh v koronárnych cievach,
podporovať pravidelnú prácu srdca,
zabrániť zhlukovaniu (zlepovaniu) krvných doštičiek a tvorbe krvných zrazenín,
pomáha udržiavať normálnu hladinu glukózy v krvi,
inhibuje proces starnutia v bunkách tela.

ZLOŽENIE
100% európske olivové listy. Najkvalitnejšia surovina!

Najdôležitejšie fenolové zlúčeniny prítomné v olivových listoch sú oleuropeín, verbaskozid, apigenín-7-glukozid a luteolín-7-glukozid. Okrem nich sú to aj triterpény, steroly, kyseliny chlorogénové a kávové, katechíny, rutín, luteolín, diosmetín a iné.


DÁVKOVANIE A AKO POUŽÍVAŤ

Olivové listy - čaj:
1 polievkovú lyžicu rozdrvených olivových listov zalejeme pohárom vriacej vody. Paríme zakryté 10-15 minút. Konzumujte 2-3 šálky denne alebo viac – nálev je bezpečný aj vo vysokých množstvách.

Vychladený nálev je možné použiť zvonka na starostlivosť o pokožku tváre a tela a na umývanie škvŕn, rán, podráždení a popálenín, vďaka svojim antiseptickým vlastnostiam.

Prášok z olivových listov:
Pol lyžičky mletých listov zalejte horúcou vodou a po vychladnutí vypite spolu s usadeninou. Používajte 2 krát denne. Môžete si pripraviť aj nálev a použiť ho na umývanie rán a na starostlivosť o pleť ako tonikum.


Tinktúra:
Pomer strán 1:5. Alkohol 45-50%. Macerujte minimálne 7 dní. Užívajte 5 ml (1 čajovú lyžičku) 2-3 krát denne.

celý list:
Niekoľko olivových listov v šálke zalejte vriacou vodou, prikryte a nechajte 15 minút odstáť. Pite 2-3 šálky infúzie denne (alebo viac, ak chcete). Vychladený nálev je vhodný na starostlivosť o pokožku.


KONTRAINDIKÁCIE
Tehotenstvo, dojčenie, precitlivenosť na rastlinu.


CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Olivovník európsky (Olea europaea) patrí do rodiny olív. Vyskytuje sa v oblasti Stredozemného mora, na Strednom východe a v celej Afrike okrem centrálnej časti. Rozšíril sa aj do Severnej Ameriky, na Havaj, do Austrálie a na Nový Zéland a možno ho nájsť pestovať v južnej Ázii a Strednej a Južnej Amerike. Je dokonale prispôsobený polosuchému podnebiu a môže rásť aj na neúrodných, kamenistých pôdach. A čo viac, žije veľmi dlho - jeho vek môže presiahnuť 1000 rokov. Olivovník európsky je nízky, vždyzelený strom a niekedy aj ker. Dorastá do výšky okolo 12 m. Jeho kmeň je dosť krátky.

S vekom sa stáva hustým, nepravidelným a pokrytým množstvom uzlov a hrbolčekov. Olivové listy majú predĺžený, oválny alebo podlhovastý tvar. Ich povrch je tmavozelený a lesklý a spodná strana je striebristo zelená a matná. Sú tvrdé, tuhé a pokryté chĺpkami. Olivové kvety sú veľmi malé a biele. Skladajú sa zo štyroch okvetných lístkov, dvoch hnedých tyčiniek a piestika. Vytvárajú panikulárne súkvetia. Vyvinú sa do kôstkového ovocia, nazývaného olivy, zelenej alebo čiernej farby.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: