Ceanothus bylina - Ceanothus americanus - 50g sekaný Náhľad

Ceanothus bylina - Ceanothus americanus - 50g sekaný

AR120002

Zloženie: Ceanothus bylina - Ceanothus americanus - 50g sekaný
Zaradenie: Borelióza

Na sklade

9,67 €

Detaily

Zloženie: Ceanothus bylina - Ceanothus americanus - 50g sekaný
Zaradenie: Borelióza

Ceanothus je rastlina zo Severnej Ameriky, z ktorej sa primárne získava koreň. Ale rovnako ako pri bylinných rastlinách sú užitočné rôzne ich časti. Listy Ceanothus nevykazujú žiadne špeciálne zdraviu prospešné vlastnosti, ale sú zaujímavou surovinou pre čaj. V minulosti tzv „New Jersey tea“, ktorý nahradil klasický čierny čaj. Najviac si ho obľúbili americkí vojaci počas americkej vojny za nezávislosť (18. storočie). Veľmi si ju obľúbili aj severoamerickí Indiáni.
Čierny čaj svojou vôňou skutočne pripomína čierny čaj. Chuť je plná a výrazná, trochu horkastá, príjemne bylinková a jemne kyslá.

APLIKÁCIA
Ako aromatický čaj sólo alebo ako prídavok do čajových zmesí.

ZLOŽENIE
Americká čučoriedka (Ceanothus americanus) bylina 100%. Najvyššia kvalita!

DÁVKOVANIE A APLIKÁCIA
Infúzia:
1 polievkovú lyžicu sušenej vody zalejte pohárom vriacej vody, prikryte, lúhujte 3 až 5 minút, potom oddeľte listy od nálevu.


KONTRAINDIKÁCIE
Tehotenstvo, dojčenie, precitlivenosť na rastlinu.


CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Ceanothus americký je malý ker z čeľade rakytníkovitých, vyskytujúci sa v Kanade a USA, rastúci na rovinách, prériách, svetlých kopcoch a okrajoch ciest. Dosahuje výšku 1 m a má bohatý koreňový systém, ktorý siaha ďaleko do zeme, čo mu umožňuje prežiť aj v prípade požiarov, ktoré sa v jeho prostredí pravidelne vyskytujú. Vytvára drobné, biele kvety zhromaždené v guľovitých súkvetiach, ktoré sú zdrojom jedného z jej bežných mien - divoká snehová guľa.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

17 ďalších produktov v rovnakej kategórii: