Anastatica hierochuntica - bylina - 100g

AR127503

Zloženie: Anastatica hierochuntica - bylina - 100g
Zaradenie: Aromatické byliny

Na sklade

7,61 €

Detaily

Zloženie: Anastatica hierochuntica - bylina - 100g
Zaradenie: Aromatické byliny

Anastatica hierochuntica je jedným z dvoch rastlinných druhov známych ako ruža z Jericha. Vo voľnej prírode ju možno nájsť na nekonečných pieskoch Sahary. Jeho charakteristickým znakom je, že dokáže veľmi dlho hibernovať v suchu a pri stretnutí s vodou sa „oživuje“, vyvíja a produkuje semená. Ešte zaujímavejšie je, že obe ruže z Jericha, zvinuté do guľôčok počas dlhotrvajúceho sucha, môžu opustiť svoje korene a cestovať spolu s vetrom. To im umožňuje „nájsť“ lepšie stanovište a rozhadzovať semená na veľké vzdialenosti.

Druhý druh ruže Jericho pochádza z Mexika a volá sa Selaginella lepidophylla.

Anastatica je veľmi zaujímavá bylinná surovina, využívaná predovšetkým v severnej Afrike a na Strednom východe, ale známa aj v Ďalekej východnej Ázii.

Obyvatelia púštnych oblastí severnej Afriky používali anastaticu ako prostriedok na podporu ženského reprodukčného systému. Táto bylinka mala uľahčiť pôrod a uľaviť od bolestí s ním spojených, ako aj zmierniť menštruačné kŕče.

Táto rastlina sa používala aj na liečbu: cukrovky a iných metabolických porúch, bolesti rôzneho pôvodu, epilepsie, malárie, reumatizmu, bronchiálnej astmy a dokonca aj depresie [2]. Ako môžete vidieť, anastatica sa využívala mnohými spôsobmi, možno kvôli chudobnej púštnej vegetácii týchto oblastí a malému výberu bylín.

Anastatika sa konzumovala vo forme čaju (1-2 čajové lyžičky bylinky na pohár) a tiež sa pálila ako kadidlo.

V súčasnosti sa u nás anastatica môže predávať len ako bylinka na vonkajšie použitie.

ZLOŽENIE
Anastatica hierochuntica – rezaná bylina 100%. Najvyššia kvalita!

AKO POUŽIŤ
Pripravte si nálev z 1 – 2 čajových lyžičiek bylinky. Používajte zvonka.
Sušené sa dá použiť ako kadidlo.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

28 ďalších produktov v rovnakej kategórii: