Propolis 20% tinktúra 100 ml - Propolis - 100ml Náhľad

Propolis 20% tinktúra 100 ml - Propolis - 100ml

AR114627

Zloženie: Propolis 20% tinktúra 100 ml - Propolis - 100ml
Zaradenie: Bylinné tinktúry

Na sklade

15,64 €

Detaily

Zloženie: Propolis 20% tinktúra 100 ml - Propolis - 100ml

Zaradenie: Bylinné tinktúry


Propolisová tinktúra 20%

Propolisová tinktúra je vynikajúcou podporou pre našu imunitu, ktorú sa oplatí dosiahnuť najmä v jesennom a zimnom období. Najlepšie je použiť profylakticky skôr, aby si telo malo čas na vybudovanie silnej ochrannej bariéry pred obdobím zvýšeného vystavenia infekciám. Funguje to však aj vtedy, keď nás už niečo chytilo, pretože mobilizuje obranyschopnosť tela a tiež zvyšuje účinnosť antibiotík.

Pripomeňme si, čo je to propolis (alebo včelí tmel) a na čo sa používa. Je to látka produkovaná včelami, ktorá sa skladá z ich vlastných sekrétov a živíc zhromaždených z púčikov a mladých výhonkov stromov. Včely používajú propolis na utesnenie stien úľa, hlavne pri menších otvoroch, pretože väčšie zakrývajú včelím voskom, a na zmenšenie rozmerov otvorov v úli pred začiatkom chladných dní. Propolis poskytuje konštantnú teplotu v úli ~ 35 ° C a aseptické prostredie, ktoré odrádza nežiaduce mikroorganizmy, ako aj mierne väčších votrelcov. Názov „propolis“ pochádza z kombinácie gréckych slov: pro - čo znamená „pred“ a polis - čo znamená „mesto“, „komunita“, a v tomto prípade aj „ul.“

Je potrebné dodať, že propolis sa vyznačuje rozmanitým zložením, ktoré závisí od umiestnenia úľa, podnebia, druhov rastlín navštevovaných včelami a druhov včiel. Jeho vlastnosti však zostávajú nezmenené.

Účinné látky obsiahnuté v propolisu majú antiseptické, baktericídne a fungicídne vlastnosti. Preto sa propolis od staroveku používal na dezinfekciu a obklady rán, porezaní, popálenín a modrín. Malo tiež zmierniť bolesti kĺbov a zmierniť zápal mandlí. Dnes je široko používaný v medicíne, prírodnej aj konvenčnej. Na jeho základe sa vyrába veľa prípravkov: od alkoholových extraktov po masti a tablety.

V európskom ľudovom liečiteľstve sa široko používala propolisová tinktúra. Bol to ekvivalent dnešných antibiotík. Odporúčal sa pri prechladnutí, chrípke, angíne a pri všetkých bakteriálnych a vírusových infekciách ovplyvňujúcich dýchací systém. Používa sa na kašeľ, boľavé a zapálené hrdlo, ako aj na infekcie úst, tráviaceho systému a kože.

Potenciál propolisovej tinktúry na podporu zdravia vo vzťahu k imunite sa javí ako veľmi vysoký. Podľa predchádzajúcich výskumov má propolis antimikrobiálny účinok proti širokému spektru baktérií a plesní. Iba niektoré z nich sú napríklad kvasinky rodu Candida a baktérie H. pylori, S. aureus, E. coli, Salmonella a L. monocytogenes.

Rád by som dodal, že propolis vo forme tinktúry je najlepším možným spôsobom, ako využiť jeho vlastnosti, pretože alkohol z neho extrahuje bioaktívne látky, a to oveľa viac ako pri iných extrakčných metódach (napr. Hexén). Tieto látky pre nás môžu dobre fungovať až po extrakcii, pretože látky viazané v propolisu sú neaktívne. Propolis sa nekonzumuje surový, pretože je ťažko stráviteľný, ani sa z neho nevyrába čaj, pretože sa nerozpúšťa vo vode.

Vlastnosti pre zdravie:
Tinktura z propolisu má pozitívny vplyv na našu imunitu, čo treba brať do úvahy dvoma spôsobmi. Po prvé, účinné látky v ňom obsiahnuté skracujú prežitie baktérií, húb a parazitov narušením ich bunkových membrán a znížením ich pohyblivosti a v prípade vírusov obmedzením ich adhézie na napadnuté bunky. Po druhé mobilizujú prirodzenú obranu nášho tela, aby sa vyrovnali s votrelcami. Tinktura propolisu tiež podporuje protizápalové procesy, čo sa prejaví aj na rýchlejšej regenerácii. Túto vlastnosť je možné použiť ako vnútorne (napr. Pri zápaloch úst, hrdla, pľúc alebo zažívacieho systému), tak aj zvonka (pri zápaloch kože a intímnych partií). Propolis a výrobky z neho sú známe aj vďaka podpore hojenia tkanív. Preto stojí za to použiť ich na podporu tohto procesu, napríklad v prípade žalúdočných a dvanástnikových vredov, ako aj rôznych poranení, porezaní, popálenín a kožných problémov. Propolisová tinktúra pomôže rane nielen zahojiť sa, ale ju aj vyčistiť a vydezinfikovať.

ZLOŽENIE:
Tinktura Propolis 1:5
Propolis, certifikovaný etylalkohol, rastlinný glycerín, destilovaná voda.
Tento výrobok obsahuje približne 300 mg alkoholu na porciu, čo zodpovedá 7,5 ml piva alebo 3,2 ml vína.
Obsah etanolu v tinktúre: 70%.

DÁVKOVANIE A APLIKÁCIA
Ústne:
1 pipetu až 5-krát denne pod jazyk alebo po zriedení v troche vody.
Množstvo v dennej dávke: 2,5 ml extraktu propolisu.
Neprekračujte odporúčanú dennú dávku.
Doplnky výživy nemôžu byť použité ako náhrada pestrej stravy a nemôžu nahradiť zdravý životný štýl.

Navonok:
Na čistenie pokožky postihnutej mykózou, oparom, bakteriálnymi infekciami.
Po zriedení (1 čajová lyžička v pol pohári vody) na obklady na pokožku.


SPOLUPRÁCA
Propolis posilňuje:
- antibakteriálna a protiplesňová aktivita antibiotík,
- protizápalový účinok ibuprofénu, aspirínu a benzydamínu,
- antihypotenzívna a antiaterosklerotická aktivita imela.

Stojí za to ho užívať spolu so selénom a vitamínom C, s ktorými vykazuje synergiu.

KONTRAINDIKÁCIE
Tehotenstvo, dojčenie, precitlivenosť na rastlinu. Nedávajte deťom.

Vedľajšie účinky:
Propolis a výrobky z neho môžu spôsobiť alergie.

SKLADOVANIE
Skladujte v uzavretej nádobe pri izbovej teplote, mimo dosahu malých detí. Chráňte pred svetlom a vlhkosťou. Sediment je prírodný jav.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

15 ďalších produktov v rovnakej kategórii: