Graviola sušené ovocie - Annona muricata - 50g - mletý Náhľad

Graviola sušené ovocie - Annona muricata - 50g - mletý

AR76152

Zloženie: Graviola sušené ovocie - Annona muricata - 50g - mletý
Zaradenie: Sušené plody

Na sklade

12,86 €

Detaily

Zloženie: Graviola sušené ovocie - Annona muricata - 50g - mletý
Zaradenie: Sušené plody


Graviola (Annona muricata) je tropický strom s veľkými a mimoriadne chutnými plodmi. Pestuje sa hlavne v Južnej Amerike. Kvitne po celý rok a plodí každý mesiac, takže tam, kde sa vyskytuje, sa jej plody hojne konzumujú a spracúvajú na mnoho spôsobov.

Plody gravioly sa vyznačujú vysokým obsahom bioaktívnych zlúčenín so silnými antioxidačnými vlastnosťami. Majú zaujímavú chuť a vôňu, popisovanú ako spojenie ananásu a jahôd, ako aj príjemnú, krémovú konzistenciu. Zrelé plody sa najčastejšie konzumujú surové a vyrábajú sa z nich aj šťavy, zmrzliny, sorbety, nápoje, tyčinky a rôzne dezerty, nezrelé sa pridávajú do polievok ako zelenina. Na Kube sa smoothie vyrába z dužiny gravioly, mlieka a trstinového cukru nazývaného champola. V Indonézii nájdeme sladké želé zvané dodol sirsak, ktoré sa pripravuje varením gravioly vo vode s cukrom.

Tieto plody nachádzajú svoje miesto aj v tradičnej juhoamerickej medicíne. V minulosti sa z nich pripravovali prípravky proti horúčke, bolestiam hlavy, hnačke, srdcovým a žalúdočným problémom, cukrovke. Okrem toho sa listy, kôra a semená gravioly používali v medicíne.


Zdraviu prospešné vlastnosti:
Graviola je vysoko výživné ovocie, bohaté na sacharidy a s nízkym obsahom tuku. Obsahuje značné množstvo vitamínu C, ako aj určité množstvo vitamínov skupiny B a minerálov.
Najdôležitejším prvkom plodov gravioly sú však bioaktívne látky zo skupiny polyfenolov, betakaroténov, seskviterpénov a ďalších. Majú silné antioxidačné vlastnosti, znižujú hladinu oxidačného stresu v tele a chránia bunky pred jeho škodlivými účinkami.
Okrem toho betakarotény prítomné v graviole majú pozitívny vplyv na zrak.

GRAVIOLA – APLIKÁCIA
Graviolu v prášku sa oplatí používať ako výživný doplnok jedál alebo jednoducho ako zaujímavú zmenu chuti.
Niektorí ľudia používajú plody gravioly ako podporu počas chemoterapie.

AKO POUŽIŤ
Príjemná, sladkokyslá chuť gravioly sa hodí najmä k sladkým a neutrálnym jedlám a výrobkom. Oplatí sa pridávať ho do jogurtov, kokteilov, ovocných šalátov a tvarohu. Môžete ho konzumovať aj priamo. Do teplých jedál ho radšej nepridávajte, aby ste nestratili cenné nutričné ​​hodnoty.

ZLOŽENIE
Graviola – sušené ovocie v prášku 100%. Bez pridaného cukru, soli, plnív, konzervačných látok a protihrudkujúcich látok. Surovina najvyššej kvality!

KONTRAINDIKÁCIE
Precitlivenosť na rastlinu.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Poľský botanický názov gravioly je graviola mäkko tŕňová. Táto rastlina patrí do čeľade Annonaceae a pochádza z tropických oblastí Severnej, Strednej a Južnej Ameriky a Karibiku. Jeho najväčšie kultivácie sú v Južnej Amerike. Graviola rastie v nížinách, zvyčajne v lesoch alebo na pobreží. Znáša chudobné pôdy, ale neznáša chlad.

Graviola je malý strom dorastajúci do výšky 10 m. Jeho listy sú veľké, tmavo zelené a lesklé na vrchu a svetlo zelené a matné zospodu. Majú podlhovastý tvar a merajú od 8 do 16 cm na dĺžku. Kvety gravioly sú svetložlté a pozostávajú z hustých mäsitých okvetných lístkov, ktoré rastú po troch v dvoch praslenoch. Vonkajšie okvetné lístky sú v tvare srdca a sú dlhé až 5 cm, vnútorné okvetné lístky sú lodičkové a o niečo menšie. V strede je guľovitý kvetný základ zložený z husto zložených piestikov a tyčiniek. Plody gravioly sú veľké a obličkovitého tvaru. Ich dĺžka dosahuje až 35 cm. Sú pokryté zelenou kožou s početnými mäkkými tŕňmi. Ich dužina je biela, šťavnatá a sladkokyslá a semená sú čierne.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

22 ďalších produktov v rovnakej kategórii: