Ibiš lekársky - Marshmallow koreň - Althaea officinalis - 100g sekaný

AR92021

Zloženie: Ibiš lekársky - Marshmallow koreň - Althaea officinalis - 100g sekaný
Zaradenie: Byliny

Na sklade

5,78 €

Detaily

Zloženie: Ibiš lekársky - Marshmallow koreň - Althaea officinalis - 100g sekaný
Zaradenie: Byliny

Marshmallow (Althaea officinalis) obsahuje výťažok, ktorý pri kontakte s vodou napučí a potom obalí sliznice vnútorných orgánov a pokožky, čím zmierňuje príznaky podráždenia, vredov a zápalov. Funguje dokonale v krku a dolných dýchacích cestách, ako aj na stene žalúdka a čriev. Sú obsiahnuté v rozpustnej vlákne, a preto majú pozitívny vplyv na reguláciu pohybu čriev, ako aj na správnu hladinu cholesterolu a glukózy v krvi.

Ibiš lekársky sa v tradičnej medicíne používa už stovky rokov. Hippokrates a Dioskurides sa o nich zmienili v dávnych dobách ako byliny, ktoré zmierňujú astmu a bolesti zubov a používajú sa aj zvonka po uhryznutí hmyzom, pri popáleninách a podráždení kože.

Vlastnosti podporujúce zdravie

Sekrét obsiahnutý v bylinke z marshmallow pozitívne ovplyvňuje pľúca, priedušieky a horné a dolné dýchacie cesty. Obaľujú a zvlhčujú dýchacie cesty. Riedia hlien v pľúcach a prieduškách a pomáhajú ho odstrániť. Inhibujú suchý, nepríjemný kašeľ a upokojujú podráždenie hrdla.
Priaznivo pôsobia aj v zažívacom trakte - chránia žalúdočnú a črevnú sliznicu, upokojujú jej podráždenie a vredy. Tiež znižujú kyslosť žalúdka.
Slizy sú polysacharidové molekuly s dlhým reťazcom kombinované s urónovými kyselinami a proteínmi. Nie sú trávené v zažívacom trakte, ale zvyšujú pohyby čriev a pomáhajú regulovať črevné pohyby, preto sú obsiahnuté v rozpustnej vláknine. Okrem toho majú pozitívny vplyv na vývoj zdravej črevnej mikroflóry.
Pomáha udržiavať normálnu hladinu cholesterolu a glukózy v krvi, pretože znižuje ich absorpciu v zažívacom trakte. Okrem toho potláčajú chuť do jedla, a preto sú cenným doplnkom stravy obéznych a obéznych ľudí.
Vonkajšie aplikované stavy majú pozitívny vplyv na stav pokožky, zvlhčujú ju a zjemňujú. Znižujú začervenanie a svrbenie, zmierňujú popáleniny a urýchľujú hojenie drobných rán. Upokojujú podráždené oči, genitálne a análne oblasti. Zlepšujú stav vlasov.


APLIKÁCIE
Kašeľ, podráždené dýchacie cesty
Podráždená žalúdka a črevná sliznica
Zápcha
Navonok vo forme obkladov na oči a pokožku a na umývanie vlasov, pohlavných orgánov a análnej oblasti

ZLOŽENIE
100% marshmallow koreň. Surovina najvyššej kvality.


DÁVKOVANIE A NÁVOD NA POUŽITIE
2-3 polievkové lyžice koreňa zalejte 2 šálkami prevarenej vychladnutej vody. Nechajte pôsobiť 6-8 hodín, aby sa napučali.
Nakoniec precedte. Vypite 1-2 poháre denne po malých dávkach.
Extrakt sa môže použiť na umývanie pokožky v prípade popálenín, pupienkov, akné, podráždenia a vo forme obkladov na ťažko liečiteľné rany a oči postihnuté zápalom.

Kontraindikácie
Alergia na rastlinu. Marshmallow je bezpečný pre tehotné a dojčiace ženy.
Marshmallow bylina môže jemne znížiť hladinu cukru v krvi, takže diabetici by mali byť pri používaní opatrní.


CHARAKTERISTIKY RASTLÍN
Prirodzenou oblasťou jeho výskytu je stredomorský región. Postupom času sa rozšírila do západnej Európy, západnej Ázie a juhovýchodnej časti Južnej Ameriky. V rastie divo v nížinách alebo sa vyskytuje v kultivácii. Má rád slané pôdy. Masitá stonka dosahuje výšku 1-1,5 m a je pokrytá mäkkými chĺpkami. Listy sú v tvare srdca alebo vajca s tromi alebo piatimi lístkami a ich okraje sú zúbkované alebo vrúbkované. Kvety sú biele alebo svetloružové a objavujú sa v hornej časti stonky. Pozostávajú z piatich okvetných lístkov. Vo vnútri je ružový pestík pokrytý purpurovými tyčinkami. Celá rastlina, najmä koreň, je naplnená sekrétom.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: