Ženšen biely - Panax ginseng - 25g mletý Náhľad

Ženšen biely - Panax ginseng - 25g mletý

AR100794

Zloženie: Ženšen biely  - Panax ginseng - 25g mletý
Zaradenie: Byliny

Na sklade

12,10 €

Detaily

Zloženie: Ženšen biely  - Panax ginseng - 25g mletý
Zaradenie: Byliny

Biely ženšen je rovnaký druh ako červený ženšen alebo Panax ginseng. Rozdiel je v tom, že po zbere a reze je koreň červeného ženšenu vystavený horúcej pare, vďaka čomu získava svoju charakteristickú červenú farbu. Okrem toho sa šupka neodstráni. Biely ženšen sa naopak hneď po zbere lúpe a suší na slnku. Spôsob spracovania ženšenu výrazne ovplyvňuje jeho chemické zloženie a účinky.


Zdraviu prospešné vlastnosti:

Oba druhy ženšenu majú adaptogénne a protizápalové vlastnosti, posilňujú organizmus, znižujú únavu, zlepšujú krvný obeh a zvyšujú imunitu.

Červený ženšen obsahuje vysoké množstvo aktívnych saponínov (ginsenosidov) a je známy svojim stimulačným účinkom. Intenzívne pôsobí, zvyšuje srdcovú frekvenciu a krvný tlak. Zbystruje koncentráciu a zmysly, zlepšuje náladu, dodáva energiu a motiváciu konať.

Biely ženšen na druhej strane obsahuje menej aktívnych saponínov a má trochu iný chemický profil. Vďaka tomu je jeho účinok jemnejší. Nestimuluje toľko ako červená a nezvyšuje krvný tlak, takže ho môžu užívať ľudia s hypertenziou, náchylní na stres a majú problémy so zaspávaním.

Biely ženšen sa odlišuje najmä jeho pozitívnym vplyvom na náladu, lipidový profil a kardiovaskulárny systém. Pokusy na zvieratách ukázali, že biely ženšen zvyšuje hladinu sérotonínu v mozgu, pomáha normalizovať hladinu cholesterolu a zlepšuje stav ciev.

APLIKÁCIA
s cieľom celkovo posilniť organizmus a urobiť ho odolným voči rôznym stresovým faktorom
zlepšiť koncentráciu a intelektuálnu kapacitu
na zlepšenie nálady
počas obdobia zotavenia
zlepšiť fungovanie starších ľudí
ako podpora pri liečbe hyperlipidémie a kardiovaskulárnych ochorení

ZLOŽENIE
Biely ženšen (Panax ginseng) 100%. Surovina najvyššej kvality!


AKO POUŽIŤ

Odvar (rezaný koreň):
1-2 čajové lyžičky koreňa zalejte pohárom vriacej vody a 10-15 minút povarte. Vypite pol pohára alebo jeden pohár ráno a napoludnie.

Infúzia (mletý koreň):
Pol lyžičky mletého koreňa zalejte malým množstvom horúcej vody. Po vychladnutí vypite spolu so sedimentom. Používajte 1-2 krát denne, najlepšie v prvej polovici dňa.

Tinktúra
Odrezaný koreň zalejeme 40-60% liehom v pomere 1:5. Odložte na 4 týždne, občas pretrepte. Nakoniec preceďte. Užívajte jednu čajovú lyžičku (5 ml) 1-2 krát denne.

Neužívajte večer – ženšen môže sťažiť zaspávanie.

Po dvoch mesiacoch užívania ženšenu sa odporúča urobiť si prestávku na 1-2 mesiace, potom môžete v užívaní pokračovať.

SPOLUPRÁCA
Ginkgo biloba a guarana zvyšujú pozitívny účinok ženšenu na kognitívne funkcie.

KONTRAINDIKÁCIE
Tehotenstvo, dojčenie, precitlivenosť na rastlinu. Nepodávať deťom.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Ženšen (Panax ginseng) patrí do čeľade Araliaceae. Prirodzene sa vyskytuje v Číne, Kórei a Japonsku, ako aj na ďalekom východe Ruska. Vyvíja charakteristický koreň, často pripomínajúci človeka. Nad zemou tvorí trojprsté listy a súkvetia zhromaždené v zložených dáždnikoch.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: