Neem kôra - Zederach indický - Azadirachta indica - 50g sekaná Náhľad

Neem kôra - Zederach indický - Azadirachta indica - 50g sekaná

AR91428

Zloženie: Neem kôra - Zederach indický - Azadirachta indica - 50g sekaná
Zaradenie: Byliny

Na sklade

7,34 €

Detaily

Zloženie: Neem kôra - Zederach indický - Azadirachta indica - 50g sekaná
Zaradenie: Byliny

Neem - kôra, mletá alebo rezaná

Kôra stromu neem (Azadirachta indica) ničí baktérie a odpudzuje hmyz. Je výborným prostriedkom na čistenie zubov - chráni ich pred kazom a bieli, posilňuje ďasná a osviežuje dych. Môže byť výborným, prírodným repelentom proti komárom, kliešťom a inému hmyzu nielen pre nás, ale aj pre naše zvieratá. Neemovú kôru môžeme použiť aj na ochranu izbových rastlín proti škodcom.

Neem strom je v Indii nazývaný stromom života alebo posvätným stromom kvôli jeho úžasným vlastnostiam. Ajurvédska medicína využíva všetky jej časti: kôru, listy, plody, kvety a semená. Tento strom je prítomný aj v kuchyni, kozmetike, poľnohospodárstve a veterinárnej medicíne. Absorbuje veľké množstvo oxidu uhličitého, preto sa vysádza na zlepšenie kvality ovzdušia v okolitom prostredí. Neem strom tiež zaujíma dôležité miesto v hinduizme a je predmetom úcty a jeho listy sa používajú v náboženských rituáloch.

Zdravotné vlastnosti:

Priaznivo pôsobí na pokožku, zuby a ďasná
Neemová kôra aplikovaná zvonka je vynikajúcim antiseptikom, ktoré pomáha čistiť miesta infikované baktériami a podporuje hojenie rán, rezných rán alebo akné. Výborne sa hodí aj na čistenie zubov prirodzenou cestou, bez fluoridov a iných chemikálií. Zabraňuje vzniku zubného kazu a znižuje tvorbu plaku. Odporúča sa najmä ľuďom s * citlivými ďasnami. Navyše pomáha pri bielení zubov a osviežuje dych.

Odpudzuje hmyz
Neemová kôra je prírodný repelent proti hmyzu a tiež organický pesticíd. Hinduisti používali práškovú neemovú kôru po stáročia na ochranu seba a svojich domácich miláčikov pred uštipnutím hmyzom a pred chorobami prenášanými hmyzom. Práškovou kôrou sypú aj prahy svojich domovov a škáry a štrbiny v stenách, aby udržali nežiaduci hmyz. Neemová kôra sa nachádza aj v indickom poľnohospodárstve, kde sa používa na odpudzovanie škodcov na poliach. Jeho pôsobenie je také silné, že nie sú potrebné žiadne ďalšie opatrenia.

Má spermicídny účinok
Je zaujímavé, že neemová kôra sa používa ako antikoncepcia. Ženy v Indii a ďalších ázijských krajinách používajú neemovú kôru týmto spôsobom už mnoho rokov tak, že si pred pohlavným stykom umiestnia prášok z kôry alebo olej do vagíny a na penis. Neemovú kôru však neodporúčame používať ako samostatnú antikoncepciu!

APLIKÁCIA
starostlivosť o zuby a ďasná
starostlivosť o telo
starostlivosť o vlasy a pokožku hlavy
na odpudzovanie hmyzu
ochrana eko rastlín

ZLOŽENIE
Neemová kôra (Azadirachta indica) 100%. Surovina najvyššej kvality!

AKO POUŽIŤ
Odvar na umývanie pokožky a vyplachovanie zubov:
1 polievkovú lyžicu mletej kôry uvarte v pohári vody. Nechajte hodinu luhovať, potom odvar zlejte od sedimentu alebo prefiltrujte. Uchovávajte v chladničke.

Umývanie zubov:
Neemovú kôru môžete pridať do svojej obľúbenej zubnej pasty posypaním pasty na kefku s práškom. Neemovú kôru môžete použiť samostatne tak, že na štetec nanesiete trochu prášku a zľahka ho navlhčíte vodou.
Môžete si vyrobiť aj domácu prírodnú zubnú pastu: stačí zmiešať lyžičku práškovej neemovej kôry s lyžičkou sódy bikarbóny v troche vody, kým nedosiahnete správnu konzistenciu. Pre obohatenie takejto zmesi o zaujímavú chuť a vôňu môžeme pridať škoricový, mätový alebo citrusový olej a práškový list stévie.

Maska na akné a zmenu farby pleti:
Prášok z neemovej kôry by ste mali zmiešať s vodou, jogurtom alebo medom tak, aby ste získali kašovitú konzistenciu bez hrudiek. Naneste na tvár a relaxujte 15 minút, potom masku zmyte vodou. Do zmesi môžete pridať práškové biele santalové drevo, aby ste zvýšili jej výživné a ošetrujúce vlastnosti.

Ochrana proti hmyzu:
Môžete si potrieť pokožku práškom z neemovej kôry, aby ste zabránili uhryznutiu hmyzom. Môžete ho votrieť aj do srsti našich domácich miláčikov, čím nielenže odplašíte hmyz, ale pôsobí aj antibakteriálne. Neemová kôra je tiež prírodným pesticídom, takže ju možno použiť, keď naše izbové rastliny napadli škodcovia. Potom by ste ním mali posypať pôdu v črepníku a nadzemnú časť rastliny, prípadne zmiešať prášok s vodou a potierať listy rastlín.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Azadirachta indica je strom z čeľade medonosnej a jeden z dvoch druhov patriacich do rodu Azadirachta (druhý je Azadirachta excelsa). Včela medonosná, ako už názov napovedá, pochádza z Indie a dnes sa vyskytuje v mnohých krajinách so subtropickým podnebím. Je veľmi odolná voči suchu a vysokým teplotám, preto sa často vysádza do polosuchých oblastí do tieňa. Dorastá do výšky 20 m, za priaznivých podmienok až 40 m. Vytvára širokú, guľovú korunu. Rastie s dlhými perovitými listami, ktoré pozostávajú z menších úzkych kopijovitých listov so zúbkovanými okrajmi. Vytvára drobné biele kvety s príjemnou vôňou. Pozostávajú z piatich tenkých okvetných lístkov obklopujúcich žltý stred. Zhromažďujú sa v súvisiacich kvetenstvách dlhých asi 25 cm. Plody medu sú semená s tvarom slzy a veľkosťou 1 cm.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: