Artemisia annua vňať - 50g mletá Náhľad

Palina ročná - Artemisia annua vňať - 50g mletá

AR75829

Zloženie: Palina ročná - Artemisia annua vňať - 50g mletá
Zaradenie: Byliny

Na sklade

9,20 €

Detaily

Zloženie: Palina ročná - Artemisia annua vňať - 50g mletá
Zaradenie: Byliny

Artemisia annua (qinghao) sa používa v tradičnej čínskej medicíne viac ako 2000 rokov ako prostriedok na pomoc proti mnohým chorobám a predovšetkým na liečbu "opakujúcich sa horúčiek" - ako sa predtým nazývala takzvaná malária. Prvá zmienka bola zahrnutá do dokumentu nájdeného v čínskej hrobke z roku 168 pred naším letopočtom. Na rozdiel od toho, prvé poznámky o jej používaní  proti "horúčke a zimnici" (malárii) pochádzajú z roku 341 nl.

Artemisia annua sa stala predmetom širšieho záujmu vedcov v šesťdesiatych rokoch, kedy sa naliehavo hľadal účinný liek proti malárii. Tím čínskych vedcov vedených Tu Youyou sa pozrel na tradičný bylinný liek. Boli testované stovky bylín používaných v tradičnej medicíne a nakoniec boli objavené antimalarické vlastnosti Artemisia annua. Nové metódy extrakcie viedli k izolácii účinných zlúčenín, ktoré sa nachádzajú v sušenom artemiziníne a jeho derivátoch, z ktorých sa lieky začali syntetizovať. Tu Youyou a jej tím získali Nobelovu cenu za medicínu v roku 2015.

Artemisia annua je cenná rastlinná surovina, aj keď má veľmi dlhú históriu použitia, jej vlastnosti a potenciálne aplikácie sa ešte stále skúmajú.


Vlastnosti podporujúce zdravie

Podporuje čistenie pleti
Môže sa použiť ako repelent pre hmyz
Podporuje odstraňovanie parazitov (kokcidióza) u hospodárskych zvierat (hydina, hovädzí dobytok, kozy)

Výťažky z bylinného výťažku môžu byť použité na umývanie pokožky - perfektne očisťujú a urýchľujú regeneračné procesy. Vôňa esenciálneho oleja účinne odstraňuje hmyz - doma i v poľnohospodárstve (insekticíd). Artemisia annua je tiež vynikajúca rastlina pre hospodárske zvieratá - aj keď kvôli svojej horkej chuti to nie je ich pochúťka, úspešne pomôže odstrániť parazity.

ZLOŽENIE

Balenie obsahuje bylinu Artemisia annua.

Artemisia annua je známa hlavne preto, že obsahuje sesquiterpenoid artemisinín (artemisinín) a jeho deriváty - artesunát, artemer; Okrem toho bylina obsahuje veľké množstvá polyfenolov a flavonoidov; obsahuje proteíny, kumaríny, fytosteroly, polysacharidy, anorganické soli - draslík, selén a dusík. prchavé éterické oleje sú prítomné v koncentráciách od 0,20 do 0,25%. Medzi ďalšie dôležité zložky patrí campén, ketón, gáfor, beta-akrylát, pinén a 1,8-cynol.


INTERAKCIE A NEŽIADUCE ÚČINKY
Nepoužívajte počas tehotenstva a dojčenia.

CHARAKTERISTIKA RASTLÍN

Artemisia annua patrí do čeľade Asteraceae (Compositae). Pochádza z Ázie, ale v priebehu času sa usadila aj na iných kontinentoch. Má charakteristické, zubaté listy, ktoré rozdávajú sladkú arómu. Stonka je rovná a rastie až do výšky 2 m. Spočiatku zelená stopka časom prechádza do hnedo fialového odtieňa. Rastlina má rada slnečné a teplé miesta. 

Iné mená - artemisia, sladké pelynec, sladká anie, sladká šalvia, ročná plesnivka, ročný pelyň, huag hua hao, armoise annuelle;

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: