Jahoda obyčajná list - Fragaria vesca - 50g sekaný Náhľad

Jahoda obyčajná list - Fragaria vesca - 50g sekaný

AR110271

Zloženie: Jahoda obyčajná list  - Fragaria vesca - 50g sekaný
Zaradenie: Byliny

Viac informácií

Na sklade

5,20 €

Detaily

Zloženie: Jahoda obyčajná list  - Fragaria vesca - 50g sekaný
Zaradenie: Byliny


List jahody obyčajnej (Folium Fragariae) priaznivo ovplyvňuje tráviaci systém a sťahujúco pôsobí na steny čriev. Zvyšuje vylučovanie moču a potu a podporuje činnosť obličiek, močového mechúra a močových ciest. Obsahuje vysoké množstvo antioxidantov a zaisťuje správny obeh. Táto surovina bola kedysi oveľa populárnejšia ako dnes a každá časť lesnej jahody sa používala v ľudovom liečiteľstve. Listy bohaté na triesloviny sa používali predovšetkým na liečbu hnačiek a gastroenteritídy. Víno na báze listov sa pilo pri infekciách a zápaloch močového systému, hemoroidy sa pokryli listovou pastou a boľavé hrdlo sa vypláchlo infúziami.

Vlastnosti pre zdravie:

podporuje prácu tráviaceho systému,
má pozitívny vplyv na zdravie pečene,
podporuje správne fungovanie kĺbov,
je močopudný a na potenie,
obsahuje veľa antioxidantov, ktoré brzdia proces starnutia tela a znižujú škody spôsobené oxidačným stresom,
podporuje správny obeh,
priaznivo pôsobí na pokožku a sliznice.

APLIKÁCIA
Vo forme infúzie alebo extraktu z alkoholu na vnútorné a vonkajšie použitie na vyplachovanie úst a hrdla, umývanie genitálií a konečníka a na obklady z červených a unavených očí.

ZLOŽENIE
100% list lesných jahôd. Najkvalitnejšia surovina.
Bioaktívne látky obsiahnuté v listoch lesných jahôd sú hlavne triesloviny a triesloviny, ako aj flavonoidy, proantokyaníny, vitamín C a fenolové kyseliny.

AKO POUŽIŤ
Infúzia:
1 - 2 čajové lyžičky sušeného listu zalejte pohárom vriacej vody, parte 10 - 15 minút zakryté. Konzumujte 3-4 krát denne. Na vonkajšie použitie si pripravte väčšie množstvo, ochlaďte ho a odložte do chladničky.

Bylinné víno:
Pomer 1:5 Na suchom víne. Pred zalievaním skropte listy jahôd alkoholom. Macerujte 1 mesiac, na konci filtrujte. Konzumujte 1 malý pohár denne po dobu 2 týždňov, opakujte každé 4 mesiace.

SPOLUPRÁCA
Kombinácia listov jahôd s listami čučoriedok, medvedice a brezy budú mať vynikajúci vplyv na zdravie celého močového systému.

KONTRAINDIKÁCIE
Alergia na jahody.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Jahoda (Fragaria vesca) patrí do čeľade ružovitých. Vyskytuje sa vo voľnej prírode v celej Európe, Severnej Amerike a v miernom podnebí v Ázii. Nie je nikde pestovaná vo veľkom meradle, v Európe sa nachádza iba niekoľko malých plantáží. Jahodu obyčajnú môžeme stretnúť v lesoch alebo na ich okrajoch, na lúkach, pri cestách a železniciach a na brehoch vody. Ráda rastie na slnečných miestach a v úrodných, vlhkých pôdach. Lesná jahoda dorastá až do výšky 30 cm. Vytvára nadzemné stolóny, podobné jahodám. Skladá sa z listov, ktoré vyrastajú priamo z koreňov alebo z bežcov na dlhých stopkách, a stonky s kvetmi. Listy jahody obyčajnej tvoria tri menšie, mierne chlpaté listy so zúbkovanými okrajmi. Ich povrch je tmavozelený a spodná strana je o niečo svetlejšia. Kvety lesných jahôd sú biele a zložené z piatich okrúhlych lístkov. Rastú na stonke od 3 do 10 kusov. Z lesnej jahody sa rodí tzv ovocie, ako sú jahody alebo divoké ruže.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: