Galgant koreň - Alpinia galanga - 250g sekaný Náhľad

Galgant koreň - Alpinia galanga - 250g sekaný

AR76081

Zloženie: Galgant koreň - Alpinia galanga - 250g sekaný
Zaradenie: Byliny

Na sklade

19,58 €

Detaily

Zloženie: Galgant koreň - Alpinia galanga - 250g sekaný
Zaradenie: Byliny

Galgant (Alpinia officinarum), tiež známy ako divoký kardamóm, je neoddeliteľnou súčasťou mnohých jedál v juhovýchodnej Ázii. Vyzerá to ako zázvorový koreň, ale je to trochu ostrejší a rozhodne horkejší. Používa sa nielen v kuchyni, ale aj v prírodnej medicíne, najmä v Ayurvéde a tradičnej čínskej medicíne. Číňania využívajú jeho vlastnosti v boji proti chrípke a prechladnutiu a Indiáni ho využívajú pri gastrointestinálnych problémoch.

Vlastnosti podporujúce zdravie:

Bioaktívne látky prítomné v koreňoch galgantu priaznivo ovplyvňujú gastrointestinálny trakt a pomáhajú zmierniť zažívacie problémy. Majú otepľujúci účinok na telo a podporujú imunitný mechanizmus organizmu. Počiatočné laboratórne testy ukázali, že látky obsiahnuté v galgante obsahujú zlúčeniny, ktoré pomáhajú udržiavať normálnu hladinu glukózy a cholesterolu v krvi.

ZLOŽENIE:
Galgantový koreň 100%. Surovina najvyššej kvality.


DÁVKOVANIE GALGANTU A METÓDY POUŽITIA

Galgant čaj (rezaný koreň):

Odvar:
Zalejte lyžicu sušeného koreňa galgantu vriacou vodou a nechajte pariť 20-30 minút.

Iné použitia:

Tinktúra:
100 g suchej a rozdrvenej suroviny sa zaleje 40-60% alkoholom (500 ml), maceruje sa 10 dní a potom sa prefiltruje. Tinktúra sa má užívať v dávke 5 ml, 1-3 krát denne. V prípade bolesti svalov a kĺbov trením tinktúru do bolestivých oblastí.

Kontraindikácie
Zatiaľ neboli hlásené žiadne vedľajšie účinky, interakcie a kontraindikácie týkajúce sa koreňa galgantu.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Alpinia galgant je trvalka patriaca rodine zázvoru. Pochádza z juhovýchodnej Ázie. Pestuje sa v Číne a na Srí Lanke a voľne rastie v Malajzii. Rastie až do výšky 2,5 metra. Rodí biele kvety, z ktorých sa po odkvitnutí objavia malé vrecúška so semenami.

Galgant sa pestuje na podzemné, hľuzovité odnože. Dosahujú 4-8 cm a zvyčajne nepresahujú hrúbku 2 cm. Majú tenkú a lesklú červenú a hnedú kožu a mliečne biely vnútro. Sú vykopané, keď rastlina dosiahne 4-6 rokov a používajú sa čerstvé alebo sa sušia na slnku. Po rozomletí sa získa červenohnedý prášok.




Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: