Zloženie: Criollo surové kakao - Theobroma cacao - 1kg mletý
Zaradenie: Zdravé potraviny
Surový kakaový prášok Criollo Bio / surový kakaový prášok
Surový kakaový prášok SALDAC pochádza z Peru. Tam sa zbiera a melie na prášok pri nízkej teplote, vďaka čomu si zachováva svoje cenné nutričné hodnoty.
RAW / RAW KAKAO znamená, že semená boli pomleté pri teplote nepresahujúcej 40 stupňov. Vďaka tomu si kakao zachováva vlastnosti surového produktu.
Bôb používaný na výrobu tohto kakaa je kvalitná regionálna odroda s názvom Criollo. Zo španielčiny „criollo“ znamená „miestneho pôvodu“. Tieto semená sú bohaté na kakaové maslo, a preto majú intenzívnu, hlbokú vôňu a nemajú horkú chuť. Sú veľmi vzácne – tvoria len 3 % svetovej produkcie kakaa. Používajú sa na výrobu luxusných čokoládových výrobkov. Sú tiež oveľa drahšie.
Najväčším producentom kakaa Criollo je Venezuela. Odhaduje sa, že z posledných čistých exemplárov stromov Criollo zostalo len niekoľko. Surové semená Criollo majú jemne červenkastú farbu, sú bez horkosti a ich chuť je kombináciou karamelu, orechov, vanilky a tabaku.
Čokoládovňa SALDAC, ktorá sa snaží poskytovať produkty najvyššej kvality, kladie osobitný dôraz na výrobné podmienky a riadi sa hodnotami FAIR TRADE.
Prečo sa oplatí pravidelne konzumovať raw kakao?
Surové kakao – pôsobenie:
rýchlo zdvihne náladu!
podporuje správne fungovanie nervového systému,
chráni mozog a zabraňuje poškodeniu neurónov,
priaznivo pôsobí na kardiovaskulárny systém a pomáha udržiavať normálnu hladinu cholesterolu,
podporuje metabolizmus glukózy.
Stojí za to dodať, že lacao je jedným z najbohatších prírodných zdrojov horčíka. 1 polievková lyžica kakaového prášku (10 g) poskytuje asi 60 mg horčíka, čo je až 20 % dennej potreby tohto prvku dospelého človeka.
Zaujímavé je, že kakao má vyššiu antioxidačnú kapacitu ako čierny a zelený čaj, rovnako ako červené víno!
ZLOŽENIE
Surový 100% organický kakaový prášok Criollo. Najvyššia kvalita!
Kakao nie je alkalizované.
Nutričné hodnoty v 100 g výrobku:
Energetická hodnota 450 kcal/100 g
Sacharidy 46,6 g
– vrátane cukrov 2 g
Tuky 17,8 g
– vrátane nasýtených mastných kyselín 10,9 g
Bielkoviny 25,8 g
Železo 18,2 mg
Horčík 587,7 mg
Vápnik 153,7 mg
Fosfor 929,6 mg
AKO POUŽIŤ
Kakaový prášok sa dá použiť na výrobu sladkostí a pečiva, ale aby ste čo najlepšie využili jeho zdraviu prospešné vlastnosti, oplatí sa pripraviť kakaový nápoj na báze vody alebo mlieka bez pridaného cukru a prípadne s lyžičkou nerafinovaného kokosového oleja.
Skladovanie
Výrobok sa má skladovať na suchom mieste a chrániť pred svetlom.