SWANSON Vitamín D-3 1000 IU - High Potency (25mcg) 60 Caps

SW1510

Zloženie: SWANSON Vitamín D-3 1000 IU - High Potency (25mcg) 60 Caps
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach

Na sklade

8,24 €

Detaily

Zloženie: SWANSON Vitamín D-3 1000 IU - High Potency (25mcg) 60 Caps
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach


Vitamín D-3 je základný vitamín podporujúci kosti, ktorý účinne absorbuje vápnik v tele. Telo si časť vitamínu D vytvára samo, keď je vystavené slnečnému žiareniu, ale pre ľudí žijúcich v severných zemepisných šírkach, kde je slnečné žiarenie v zime obmedzené, môže byť prirodzený vitamín D v tele často nedostatočný.

Naše kapsuly s vysoko účinným vitamínom D-3 riešia tento problém tým, že dodávajú pôsobivých 1 000 IU vitamínu D-3, biologicky najaktívnejšej frakcie vitamínu D.

Vitamín D je nepostrádateľný:

  • pre vstrebávanie vápnika a fosforu,
  • k zachovaniu normálnej hladiny vápnika v krvi,
  • pri mineralizácii kostí a pre jej  normálnu štruktúru,
  • pre normálnu funkciu svalov,
  • pre ukladanie minerálov do zubov,
  • pre správnu funkciu imunitného systému,
  • pri procese delenia buniek.

Dávka vitamínu D

Denná doporučená dávka vitamínu D je podľa legislatívy EU stanovená u dospelých osôb na dávku 5 mikrogramov (200 IU). Pre kojencov, detí, tehotné a dojčacie ženy je doporučený príjem 10 mikrogramov (400 IU). Toto množstvo ale nie je  ideálne. Ukázalo sa, že pre aktiváciu imunity je potrebné mať v krvi hladinu 100 - 125 nmol/l vitamínu D. Odhaduje sa, že 60 - 75 % populácie má hladinu omnoho nižšiu, dokonca len okolo 50 nmol/l. Presnú hodnotu hladiny vitamínu D sa dá stanoviť v laboratóriu z odberu krvi. Pre dosiahnutie doporučenej hladiny by ste mali prijímať 1000 - 2000 IU (25 - 50 mikrogramov) vitamínu D. Pre posilnenie imunity potrebujete 2000 IU denne. Vyššie dávky vitamínu D konzultujte s lekárom, a to predovšetkým u detí, tehotných žien a žien po menopauze.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: