Olej kadidlový Olibanum BIO - 100% esenciálny olej - 10ml - Boswellia carterii Náhľad

Olej kadidlový Olibanum BIO - 100% esenciálny olej - 10ml - Boswellia carterii

AR131564

Zloženie: Olej kadidlový Olibanum BIO - 100% esenciálny olej - 10ml - Boswellia carterii
Zaradenie: Esenciálne oleje

Na sklade

13,28 €

Detaily

Zloženie: Olej kadidlový Olibanum BIO - 100% esenciálny olej - 10ml - Boswellia carterii

Zaradenie: Esenciálne oleje

Organický kadidlový olej 100% potravinársky esenciálny olej Nanga
BIO kadidlový esenciálny olej sa vyrába parnou destiláciou živice z kadidlovníka (Boswellia carterii), pochádzajúceho zo Somálska. Jeho vôňa je absolútne jedinečná: svieža a balzamová s citrusovo-drevitým nádychom. Výborne!

Kadidlový olej (nazývaný aj kadidlo) oceňujú najmä aromaterapeuti pre jeho blahodarný vplyv na duševnú sféru a dýchací systém.

Kadidlovníková živica sa získava výlučne z prirodzených biotopov, teda z divo rastúcich stromov. Je dôležité, aby sa zber vykonával trvalo udržateľným spôsobom, aby sa minimalizovalo nadmerné využívanie ohrozených druhov.

Náš olej spĺňa normy ekologického produktu, čo potvrdzuje certifikát ECOCERT. Okrem toho je živica kadidla, z ktorej sa destiluje, certifikovaná nadáciou FairWild Foundation, ktorej cieľom je chrániť voľne žijúce druhy a podporovať domorodé komunity žijúce v ich oblastiach.

Ako vyzerá zber kadidla?

Živicové kanály sú umiestnené pod kôrou stromu; živica vyteká z trhlín, ktoré vznikajú prirodzene alebo z úmyselných rezov v kôre. Dnes sa praktizuje najmä zámerné rezanie kôry, aby sa stimulovalo pravidelné vylučovanie vzácnej živice. V Somálsku sa kadidlo zbiera iba v období sucha: je kvalitnejšie ako v období dažďov. Pred zberom sa však strom po narezaní kôry nechá asi 10-15 dní. Rez sa potom opakuje, aby sa olibanum ďalej vylučovalo: najušľachtilejšia živica pochádza z druhého alebo tretieho rezu. Po zbere sa živica triedi podľa veľkosti a farby a nechá sa sušiť 12 týždňov. Za jeden rok môže strom vyprodukovať asi 1,5 kg kadidla.

Kadidlový olej, kadidlo, alebo možno olibanum?

Medzi nomenklatúrou aromaterapie je určitý zmätok. Nuž, všetky oleje vyrobené zo živice druhu Boswellia možno nazvať... kadidlovým olejom; v angličtine sa bude najčastejšie nazývať kadidlo. Nie! V starších zdrojoch sa olej môže vyskytovať aj pod názvom olibanum, ktorý pochádza z latinského Olium Libanum, teda „olej z Libanonu“. Teoreticky slovo "olibanum" označuje miesto pôvodu, ale v praxi žiadny z vyššie uvedených názvov neuvádza, z akého konkrétneho druhu bol olej destilovaný - preto si vždy treba všímať latinské názvy.

V našom obchode ponúkame tri esenciálne oleje získané z druhu Boswellia:

BIO olej Olibanum popísaný na tejto stránke je destilovaný z druhu Boswellia carterii, ktorý divo rastie v Somálsku. Toto je náš najlepší kadidlový olej so skutočne mystickou vôňou.
Kadidlový olej, destilovaný z druhu Boswellia serrata v Indii. Najkvalitnejší indický kadidlový olej.
Kadidlový olej (zo stromu kadidlovníka), tiež destilovaný z druhu Boswellia serrata v Indii, ale nie taký ušľachtilý ako predchádzajúci. Pochádza od menej renomovaného dodávateľa, aj preto je jeho cena najnižšia.


VLASTNOSTI:
protizápalový
podporujúce vykašliavanie
uľahčenie dýchania
omladzovanie a regenerácia pokožky
podpora liečby respiračných infekcií
upokojujúce
podporujúce koncentráciu
navodenie meditatívneho stavu
zmiernenie stresu a úzkosti
urýchľuje hojenie rán a kožných zápalov

APLIKÁCIA
Inhalácia oleja pôsobí antisepticky a podporuje liečbu infekcií dýchacích ciest. Je užitočný pri kašli a prechladnutí. Okrem toho prehlbuje dýchanie a upokojuje nervový systém; so správnym zámerom vás privedie do meditatívneho stavu.
Je to skvelý doplnok k prírodnej kozmetike; najmä tie pre suchú a zrelú pleť.
Funguje dobre ako zložka prírodných parfumov (základ).
Pre aromatizáciu miestností - ideálne pre všetky relaxačné techniky, meditácie a rituály; jeho vôňa navodzuje bezpečnú, mystickú atmosféru a umožňuje kontakt s posvätnou sférou.


AKO POUŽIŤ
Aromatizácia vzduchu – pridajte pár kvapiek do vody v ultrazvukovom difuzéri a vychutnajte si jedinečnú vôňu kadidlového oleja.
Relaxačná masáž – pridajte 10-15 kvapiek do 30 ml základného oleja (napr. mandľový) a premiešajte. Takto pripravený masážny olej skladujte v tmavom pohári, vystačí vám na niekoľko ošetrení.
Upokojujúci kúpeľ – pár kvapiek oleja rozpustite v lyžici základného oleja a potom pridajte do vane naplnenej vodou. Ponorte sa do vody aspoň na 20 minút. Nepoužívajte čistiace prostriedky (najlepšie je osprchovať sa pred kúpaním s olejmi).
Studená inhalácia – inhalujte olej priamo z fľaštičky, kedykoľvek budete mať chuť! Je to užitočné najmä vtedy, keď potrebujete chvíľu pokoja.
Parná inhalácia – pridajte 3 – 4 kvapky oleja do misky s horúcou vodou; Vdychujte výpary so zatvorenými očami, prikryté uterákom. Oplatí sa používať pri infekciách dýchacích ciest.

TECHNICKÉ INFORMÁCIE

Miesto pôvodu Puntland, Somálsko

Spôsob získania: destilácia vodnou parou

Použitá živicová časť rastliny

Farba od svetložltej po žltú

Svieža a balzamová, drevitá, hlboká vôňa

Tenká konzistencia

Teplota vzplanutia 44 °C

Relatívna hustota 0,868 g/ml

Hlavné zložky alfa-pinén 39,47%, limonén 14,66%, myrcén 6,99%, sabinén 4,18%, beta-karyofylén 4,09%, alfa-thujen 3,47, paracymén 3,34%

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: