Olej Neroli 5% v jojobovom oleji - 10ml - Citrus aurantium Náhľad

Olej Neroli 5% v jojobovom oleji - 10ml roll-on - Citrus aurantium

AR128924

Zloženie: Olej Neroli 5% v jojobovom oleji - 10ml roll-on - Citrus aurantium
Zaradenie: Esenciálne oleje

Na sklade

9,94 €

Detaily

Zloženie: Olej Neroli 5% v jojobovom oleji - 10ml roll-on - Citrus aurantium

Zaradenie: Esenciálne oleje

Neroli olej 5% v Nanga jojobe

Neroli olej sa získava z čerstvých kvetov horkého pomaranča (Citrus aurantium spp. amara) počas destilácie vodnou parou. Zaujímavosťou je, že z jedného druhu stromu sa vyrábajú tri druhy esenciálnych olejov: vyššie spomínaný neroli olej z kvetov, petitgrainový olej z listov a vetvičiek a olej z kôry horkého pomaranča. Každý z nich má iné chemické zloženie a s ním aj iné vlastnosti a vôňu. Najcennejší je neroli olej; pre jeho úžasnú vôňu a terapeutické vlastnosti.

Horký pomaranč má dôležité miesto v tradičnej iránskej medicíne; používa sa ako rastlinný liek, ktorý okrem iného upokojuje nespavosť, úzkosť a depresia alebo epileptické záchvaty. Hoci rastlina pochádza z južnej Ázie, používa sa aj v brazílskom ľudovom liečiteľstve; je tam známy pre svoje antikonvulzívne, upokojujúce a spánok uľahčujúce vlastnosti.

Neroli olej je oceňovaný v parfumérskom priemysle vďaka svojej ušľachtilej, jedinečnej vôni. Je zložkou pravých kolínskych vôd a luxusných parfumov, napríklad Chanel N°22. Lacnejšie vonné kompozície používajú syntetické náhrady.

Je to vzácny olej, a preto sme sa ho rozhodli uviesť do obchodu v zriedenej forme, rovnako ako 5% olej z damašskej ruže. Chceme, aby aj naši zákazníci mali možnosť objaviť tieto exkluzívnejšie oleje. Z jedného kilogramu kvetov horkého pomaranča sa získa 0,5-1 g neroli oleja. Vyrába sa najmä v severnej Afrike, Taliansku, Španielsku a Francúzsku; náš olej sa vyrába v Egypte.

VLASTNOSTI

UKLIDŇUJÚCI EFEKT
Vplyv inhalácie tohto oleja na správanie myší vystavených novému prostrediu bol skúmaný za štandardizovaných podmienok. Myši, ktoré vdýchli olej, boli viditeľne upokojené; za takýchto podmienok nepreukázali svoje štandardné správanie. Výrazne ubudlo činností ako česanie, ovoniavanie iných zvierat, skúmanie prostredia a normálne motorické schopnosti. Mobilita myší sa výrazne znížila (až o 34,73 %) v porovnaní s kontrolnou skupinou (100 %).

Neroli olej má upokojujúci účinok. Odporúča sa najmä na zmiernenie akéhokoľvek nervového napätia, nespavosti spôsobenej nervami a stresom. Oplatí sa ho inhalovať pri psychicky náročných situáciách na upokojenie.

MENOPAUSE
Skúmal sa vplyv inhalácie neroli oleja na pohodu žien po menopauze. 63 zdravých žien bolo náhodne priradených k: inhalácii 0,1 %, 0,5 % neroli oleja a len mandľového oleja (kontrolná skupina) dvakrát denne počas 5 minút počas 5 dní.

Obe skupiny s inhaláciou neroli preukázali zlepšenie vnímanej sexuálnej túžby, ako aj skóre fyzickej domény na škále MENQOL (The Menopause-Specific Quality of Life Questionnaire) a výrazne nižší diastolický krvný tlak v porovnaní s kontrolnou skupinou. Skupina inhalujúca 0,5% olej vykazovala výrazne nižší systolický krvný tlak v porovnaní s oboma ostatnými skupinami.

Vyššie spomínané štúdie ukázali, že inhalácia neroli oleja môže výrazne zlepšiť kvalitu života žien po menopauze a zmierniť symptómy ako znížené libido či návaly horúčavy.

ÚZKOSŤ, ÚZKOSŤ, NESPÁVANIE
Neroli olej sa odporúča najmä pri liečbe úzkosti, úzkosti a nespavosti.

Skúmal sa vplyv inhalácie neroli oleja na úroveň úzkosti a bolesti pociťovanej u 88 žien počas pôrodu. Ženy boli rozdelené do dvoch rovnakých skupín: zásahové (ktoré inhalovali olej) a kontrolné. Úzkosť a bolesť počas troch štádií pôrodu sa hodnotili pomocou vizuálnej analógovej stupnice. V oboch skupinách sa úzkosť aj bolesť zvyšovali postupne s priebehom pôrodu, ale v experimentálnej skupine (inhalovanie oleja) bol tento nárast miernejší.

V ďalšom experimente sa skúmal účinok aromaterapie na kvalitu spánku, hladinu úzkosti a krvný tlak u pacientov na jednotke intenzívnej starostlivosti, ktorí podstúpili perkutánne koronárne intervencie. V štúdii bola použitá zmes levanduľového oleja, oleja z rumančeka rímskeho a neroli vo vhodnom pomere 6: 2: 0,5. Účastníci experimentálnej skupiny inhalovali (10 hlbokých nádychov) 2 kvapky zmesi pred a po liečbe; kontrolná skupina dostávala štandardnú ošetrovateľskú starostlivosť. Inhalácia s olejmi znížila hladinu úzkosti, predĺžila čas spánku a stabilizovala krvný tlak.

ANTIKONVISKULATÍVNY ÚČINOK

Kvety horkého pomaranča sa používajú v tradičnej iránskej medicíne, okrem iného: ako prírodný liek, ktorý zmierňuje záchvaty epilepsie. Štúdie uskutočnené na myšiach potvrdzujú ich etnobotanické využitie; Výsledky naznačujú, že neroli olej obsahuje biologicky aktívne zložky s antikonvulzívnymi vlastnosťami. [5]


APLIKÁCIA
Inhalovanie neroli oleja zmierňuje úzkosť, úzkosť a znižuje hladinu stresu. Uľahčuje zaspávanie a zlepšuje kvalitu spánku, najmä keď problémy so spánkom majú nervový pôvod.
Neroli olej je známy svojimi afrodiziakálnymi vlastnosťami. Je to pravdepodobne kvôli jeho upokojujúcemu účinku; Mnohé sexuálne problémy vyplývajú z príliš stresujúceho životného štýlu, nedostatku sebavedomia a iných psychických prekážok. Neroli olej sa oplatí pridať do spoločného kúpeľa alebo na masáž s partnerom.
Masáž s týmto olejom znižuje krvný tlak, upokojuje a uvoľňuje.
Neroli je skvelým doplnkom prírodnej kozmetiky; omladzuje pokožku a nádherne vonia.
Neroli olej je priateľom žien počas menopauzy a po nej; zmierňuje návaly tepla, uľahčuje zaspávanie, upokojuje a zlepšuje libido.
Pred cvičením jogy alebo meditácie sa oplatí inhalovať neroli olej. Takáto inhalácia vás upokojí a uvedie do stavu relaxácie.


AKO POUŽIŤ
Relaxačná masáž - skombinujte 1 ml 5% ružového oleja s 9 ml obľúbeného základného oleja (napr. mandľový, jojobový) a premiešajte. Takto získate 0,5% masážny olej - bezpečný pre použitie na väčšej ploche pokožky. Vmasírujte si do tela a vychutnajte si nádhernú vôňu a relaxačný účinok oleja.
Večerný kúpeľ – pridajte max. asi tucet kvapiek 5% oleja do vane naplnenej vodou. Ponorte sa do vody aspoň na 20 minút. Nepoužívajte čistiace prostriedky (najlepšie je osprchovať sa pred kúpaním s olejmi).
Prísada do kozmetiky – pridajte 1-2 kvapky 5% oleja do jednej dávky kozmetiky alebo niekoľko kvapiek do ošetrujúcej masky, napríklad na báze jojobového oleja a ílu.


ZLOŽENIE
Esenciálny olej Neroli zriedený v jojobovom oleji (5% roztok).
INCI: Olej zo semien Simmondsia Chinensis (jojobový), olej z kvetov Citrus Aurantium, Citral*, Geraniol*, Farnesol*, Limonene*, Linalool*
*prírodná zložka esenciálneho oleja


ZAUJÍMAVOSTI:
Olej z kvetov horkého pomaranča, neroli, má svoje meno od princeznej Anne-Marie de la Trémoille zo 17. storočia, známej aj ako „princezná Nerola“. Bola to jedna z jej obľúbených vôní; používala ho na parfumovanie rukavíc a do aromatických kúpeľov.


DOBRE KOMBINUJTE S
Olej z damašskej ruže, bergamotový olej, kardamónový olej, pelargónový olej, levanduľový olej, citrónový olej, pomarančový olej, petitgrainový olej, olibanový olej, olej z čierneho korenia a šalviový olej.

UPOZORNENIA
Vyhnite sa kontaktu s očami, vnútorným uchom a citlivými oblasťami. Dojčiace a tehotné ženy by sa mali pred použitím poradiť so svojím lekárom. Len na vonkajšie použitie.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Pomaranč horký (Citrus aurantium) je ker alebo malý strom dorastajúci do výšky asi 10 metrov. Pochádza z južnej Ázie; V Európe sa pestuje od 10. storočia, keď ho arabskí obchodníci priviezli do Španielska. Ovocie je kyslé a horké, s hrubou šupkou; sú jedlé, aj keď málokedy čerstvé – častejšie vo forme lekváru. Biele alebo žltobiele kvety sú zdrojom cenného esenciálneho oleja; na jeho výrobu sa najčastejšie používa odroda Citrus aurantium spp.amara.


TECHNICKÉ INFORMÁCIE
Krajina pôvodu Egypt
Spôsob získania: destilácia vodnou parou
Časť použitej rastliny - čerstvé kvety
Žltá, jantárová farba
Špecifická, intenzívna, kvetinová vôňa
Hlavné zložky linalool 40,89%, linalylacetát 12,5%, limonén 9,48%, α-terpineol 5,21%, β-pinén 4,83%, trans-β-ocimén 3,65%, geraniol 3, 11%, 2,5% geranylacetát

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: