Orechy na Pranie - 250g Náhľad

Orechy na Pranie - 250g

AR73213

Zloženie: Orechy na Pranie - 250g
Zaradenie: Eko-šetrné čistenie

Viac detailov

Na sklade

5,99 €

Detaily

Zloženie: Orechy na Pranie - 250g
Zaradenie: Eko-šetrné čistenie

Pracie orechy - prírodný prací prášok. Ekologické a hypoalergénne.

Prírodné umývacie orechy sú veľmi zaujímavou alternatívou pre ľudí, ktorí nechcú používať chemické čistiace prostriedky na pranie alebo umývanie riadu v umývačke riadu. Škrupiny z pracích orechov obsahujú saponíny, ktoré pri kontakte s vodou penia a pôsobia ako detergenty. Ázia tieto škrupiny používa na pranie a čistenie už mnoho rokov. Zdá sa neuveriteľné, že to skutočne funguje! Bielizeň je čistá, nedráždi a nie je nasýtená syntetickou vôňou.

Už ste niekedy premýšľali nad prírodnou alternatívou k pracím práškom alebo mydlu? Umývanie orechov je práve to! Šetrné k životnému prostrediu a biologicky odbúrateľné.

Pranie pomocou škrupín orechov účinne čistí a zároveň nepoškodzuje životné prostredie. Vďaka nim je bielizeň svieža, čistá a mäkká (bez potreby aviváže).

Pretože sú prírodné a neobsahujú chemikálie, sú šetrné k pokožke a oblečeniu. Odporúčajú sa hlavne pre ľudí s citlivou a alergickou pokožkou.

Škrupiny z orechov obsahujú asi 15% saponínov, ktoré sú prírodným čistiacim prostriedkom. Fungujú ako mydlo - pri kontakte s vodou vytvárajú penu a odstraňujú nečistoty z odevov, ako aj z riadu a iných povrchov. Oblečenie prané s pracími orechmi je bez zápachu.

UMÝVACIE ORECHY SÚ ORGANICKÉ

Nami ponúkané umývacie orechy sú certifikované spoločnosťou ECOCERT India. Vďaka tomu si môžete byť istí, že produkt pochádza z osvedčeného zdroja.

Naše pracie orechy sa zbierajú v severnej Indii, blízko nepálskych hraníc, na úpätí Himalájí. Stromy rastú v oblasti Národného parku Dudhwa. Po zbere sa orechy sušia a praskajú, aby sa uvoľnili neumývajúce jadrá. Pokusy o automatizáciu tejto činnosti zatiaľ zlyhali, preto je nutná manuálna práca.

Aj keď je na trhu veľa „netoxických“ pracích prostriedkov, štúdie francúzskeho Národného spotrebiteľského inštitútu (INC) preukázali, že prakticky všetky z nich sú v rôznej miere toxické pre životné prostredie. Jediným produktom, ktorý podľa výskumu splnil prísne ekologické normy, boli pracie orechy!


PREČO POUŽÍVAŤ PRÁČKOVÉ ORECHY?

Perfektné pre alergikov a pre ľudí s kožnými problémami: psoriáza, alergie, atopická dermatitída, akné.
Šetrné k látkam a farbám.
Predlžujú trvanlivosť odevov.
Fungujú dobre so všetkými druhmi látok, farbami a teplotami.
Ručné pranie, pranie v práčke a pranie.
Lacnejšie ako prášky = významné úspory.
Odporúča sa na pranie oblečenia pre novorodencov.
Úplne biologicky odbúrateľný.
Tvrdá voda nie je problém.
Čisté, jemné, jemné oblečenie!
Naozaj to funguje!

AKO POUŽÍVAŤ PRACIE ORECHY?
Automatické pranie: vložte 6-8 škrupín do bavlneného vrecka (môžete ich vložiť aj do uviazanej ponožky) a spolu s oblečením vložte do práčky. Pri praní pri teplote do 60 ° C môžeme použiť viackrát to isté vrece. Získame dokonale čisté, mäkké a na dotyk príjemné prádlo bez potreby použitia zmäkčovačov a oplachovacích tekutín. Keď sú orechy spotrebované, stmavnú a zmäknú. Potom sa môžu vyhodiť na kompost. Samotné orechy majú intenzívnu vôňu, ktorá však neprejde do prania. Bielizeň je úplne bez zápachu. Pracie orechy sú vhodné na pranie všetkých tkanín - dokonca aj vlny alebo hodvábu a pre všetky režimy a teploty prania - od 30 do 90 ° C. V prípade silne znečistenej bielizne môžete pridať ekologický odstraňovač škvŕn (napr. Sóda bikarbóna, bórax) alebo trochu prášku, ale v praxi sme taký problém nikdy nemali. Iba pri bielom praní je sóda alebo bórax užitočné, pretože orechy nie sú bielidlá. Mnoho ľudí rád pridáva prírodné éterické oleje, aby vytvorili vôňu.

Ručné pranie: 3 - 6 rozdrvených škrupín držte asi 15 minút v horúcej vode, potom vodu ochlaďte na vhodnú teplotu a pouzžite ju akoby pomocou prostriedku na ručné pranie.

Umývačka riadu: 5-6 polovice rozbitých škrupín vložte do vrecka v umývačke riadu. Na veľmi znečistený riad pridajte 50% dávky doteraz použitého prostriedku. Ako obvykle použite odvápňovač a čistič.

Ako je použitie pracích orieškov nákladovo efektívne?
To je v porovnaní s bežnými pracími práškami znateľná úspora. Pre 4-člennú rodinu je priemerne 1 kg balenia dostatočný na 3 - 6 mesiacov.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

15 ďalších produktov v rovnakej kategórii: