Nové Orech kráľovský - Zelené šupiny - Juglans regia - 250g sekaný Náhľad

Orech kráľovský - Zelené šupiny - Juglans regia - 250g sekaný

AR76654

Zloženie: Orech kráľovský  - Zelené šupiny - Juglans regia - 250g sekaný
Zaradenie: Byliny

Tento produkt už nie je dostupný

14,29 €

Detaily

Zloženie: Orech kráľovský  - Zelené šupiny - Juglans regia - 250g sekaný
Zaradenie: Byliny

Orechové šupiny

Orech kráľovský – Juglans regia – je strom, ktorý si spájame najmä s jeho ovocím – orechmi. Cenné sú nielen jeho orechy, ale aj listy, kôra a zelené šupiny, ktoré obklopujú tvrdú škrupinu orechov. Ten je skvelým adstringentom pri starostlivosti o pleť a vlasy.

V minulosti sa v tradičnej medicíne tieto zelené šupky používali nielen zvonka, ale aj vnútorne. Ich schopnosť ničiť mikroorganizmy sa využívala v prípade bakteriálnych, plesňových a parazitárnych infekcií (napr. úst, hrdla, žalúdka alebo čriev). Ich adstringentné vlastnosti zasa pomáhali pri hnačkách, poruchách trávenia a iných gastrointestinálnych ochoreniach.


Zdraviu prospešné vlastnosti:
Šupky zelených vlašských orechov sú bohaté na triesloviny, vďaka čomu pôsobia sťahujúco. Táto akcia je obzvlášť užitočná pri starostlivosti o pokožku, všetky kožné neduhy a rany, pretože napínaním tkanív dochádza k ich hojeniu, rastu a rýchlejšej regenerácii.
Šupky obsahujú aj aktívne zlúčeniny, ktoré pôsobia na pokožku antisepticky a dezinfekčne, to znamená, že ju pomáhajú čistiť od mikroorganizmov a pomáhajú zbaviť sa infekcií z jej povrchu.
Škrupiny vlašských orechov obsahujú aj farbivo, ktoré vlasy stmavuje a dodáva im hnedý odtieň. Shell oplachy dokonale maskujú šedivé vlasy a zároveň vlasy posilňujú, zabraňujú ich masteniu a robia ich nadýchanejšími.


POUŽITIE
na umývanie rán a popálenín
na vyplachovanie úst
na starostlivosť o aknóznu pleť
na starostlivosť o pokožku postihnutú mykózou alebo bakteriálnou infekciou
na sedacie kúpele pri zápaloch
pre starostlivosť o mastné, oslabené, ochabnuté a nelesklé vlasy
na farbenie vlasov na hnedo

ZLOŽENIE
Orech – zelené šupiny (Juglans regia) 100%. Surovina najvyššej kvality!
Šupiny vlašských orechov obsahujú až 25 % trieslovín, ako aj organické kyseliny, polyfenoly a juglon.

DÁVKOVANIE A AKO POUŽÍVAŤ
Na vonkajšie použitie.

Infúzia:
2 polievkové lyžice zalejte pohárom vriacej vody, prikryte a odstavte min. 20 minút. Precedte.

Odvar:
2 polievkové lyžice zalejte dvoma pohármi vody, priveďte do varu a varte 10 minút. Doplníme odparenú vodu (vriaca voda), prikryjeme a odstavíme min 20 minút. Precedte.

Vychladnutý nálev a odvar používajte zvonka na starostlivosť o pokožku, výplachy vlasov a úst, sedacie kúpele (30 minút) a pod.

Tinktúra:
Pol šálky šupiek zalejte 400 ml čistej vodky, macerujte 14 dní, prefiltrujte. Aplikujte na kožné problémy: pupienky, opary, vredy, vyrážky atď. Na opláchnutie vlasov rozrieďte 1 polievkovú lyžicu tinktúry v pohári vody.

KONTRAINDIKÁCIE
Precitlivenosť na rastlinu.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Orech kráľovský (Juglans regia) je vysoký listnatý strom z čeľade orechov. Prirodzene sa vyskytuje v juhovýchodnej Európe a vo veľkej časti Ázie. Nájdené pri pestovaní v Poľsku. Niekedy ide o invázny druh. Dorastá do výšky 35 m a vytvára bujnú korunu. Rastie s veľkými perovito zloženými listami. Listy sú veľké a kopijovitého tvaru. Kvety sú rozdelené na samčie a samičie. Opelené samičie kvety sa menia na plody, ktoré pozostávajú zo známych vlašských orechov a zelených šupín, ktoré ich obklopujú.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: