Nové Pelargónia africká koreň- 25g mletý- Pelargonium sidoides Náhľad

Pelargónia africká koreň- 25g mletý - Pelargonium sidoides

AR106759

Zloženie: Pelargónia africká koreň- 25g mletý - Pelargonium sidoides
Zaradenie: Byliny

Na sklade

7,22 €

Detaily

Zloženie: Pelargónia africká koreň- 25g mletý - Pelargonium sidoides
Zaradenie: Byliny

Africká pelargónia – koreň

Muškát africký (Pelargonium sidoides), nazývaný aj umckaloabo, podporuje správne fungovanie dýchacieho systému a posilňuje imunitný systém. Môžu ho používať deti a starší ľudia.

Pelargonium sidoides je poľský názov pre pelargónie africké alebo kapské. Rastie v Južnej Afrike a dlhé roky ho využívajú domorodí Afričania, ktorí ho nazývajú umckaloabo. Názov je kombináciou dvoch slov z jazyka Zulu: umkhuhlane, čo znamená horúčka a prechladnutie, a uhlabo, čo znamená bolesť na hrudi. Tradičné používanie koreňa tejto rastliny zahŕňalo všetky respiračné ochorenia, ako je kašeľ, bolesť hrdla a upchatý nos, a ako napovedá bežný názov, horúčka a nádcha, ako aj výsledná únava, slabosť a nedostatok chuti do jedla. .

Táto rastlina bola dôkladne testovaná v pokusoch na zvieratách a v klinických štúdiách zahŕňajúcich dospelých, deti a dokonca aj dojčatá. Ukázalo sa, že použitie je bezpečné a mimoriadne efektívne. V súčasnosti je extrakt Pelargonium sidoides registrovaný ako liek v Nemecku.


Zdraviu prospešné vlastnosti:

Aktívne látky obsiahnuté v koreni pelargónie priaznivo ovplyvňujú činnosť dýchacieho systému a zmierňujú nepohodlie spojené s jeho zníženou funkciou. Utišujú kašeľ, pomáhajú odblokovať dýchacie cesty a uľahčujú dýchanie.
Okrem toho pelargónie podporuje prirodzené imunitné mechanizmy zvýšením aktivity a účinnosti imunitných buniek proti baktériám a vírusom.

APLIKÁCIA
na zlepšenie činnosti pľúc a dýchacích ciest a posilnenie imunity
možno podávať deťom od 6 rokov

ZLOŽENIE
Africká pelargónia – 100% koreň. Surovina najvyššej kvality!
Koreň tejto rastliny obsahuje účinné látky zo skupiny kumarínov a ich derivátov, glykozidy, katechíny a galokatechíny, triesloviny a fytosteroly.


DÁVKOVANIE A AKO POUŽÍVAŤ

Mletý koreň:
Mletý koreň by sa mal užívať perorálne 3-krát denne po 400-600 mg počas 6-7 dní alebo po vymiznutí príznakov ďalšie 2-3 dni. Nie dlhšie ako 14 dní. Pred konzumáciou zmiešajte prášok s malým množstvom horúcej vody. Pre deti vo veku 6-12 rokov: 300 mg 3-krát denne.

Tinktúra:
Pomery 1:8. Alkohol 11%. Macerujte 7-14 dní, prefiltrujte. Užívajte 5 ml 3-krát denne po zriedení vo vode počas vyššie uvedeného obdobia.


KONTRAINDIKÁCIE
Táto rastlina môže spôsobiť alergické reakcie. V tomto prípade by sa malo prerušiť.
Muškát sa neodporúča tehotným a dojčiacim ženám a pacientom s ťažkým ochorením obličiek alebo pečene.


CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Muškát kapský patrí do čeľade Geranium. Pochádza a prirodzene sa vyskytuje iba v Južnej Afrike. Zvyčajne sa nazýva africká pelargónia (juhoafrická pelargónia). Rastie na lúkach a pasienkoch, zvyčajne na kamenistej pôde.

Táto pelargónia dorastá do výšky 50 cm. Jeho korene sú zvonka čierne a zvnútra červené. Listy majú tvar zvlnenej ružice alebo širokého srdca. Majú dlhé stopky, ich okraje sú vrúbkované a nervy sa šíria radiálne. Kvety pelargónie sú tmavofialové, takmer čierne a skladajú sa zo štyroch alebo piatich úzkych okvetných lístkov ohnutých dozadu. Kvitnú takmer po celý rok. Tvoria súkvetia nazývané dážďovníky. Plodom tejto rastliny je schizokarp, ktorý sa rozpadá na 5 jednosemenných schizokarpov.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: