Kôprovník štetinolistý koreň - Meum athamanticum - 25g sekaný Náhľad

Kôprovník štetinolistý koreň - Meum athamanticum - 25g sekaný

AR82349

Zloženie: Kôprovník štetinolistý koreň - Meum athamanticum - 25g sekaný
Zaradenie: Byliny

Na sklade

10,81 €

Detaily

Zloženie: Kôprovník štetinolistý koreň - Meum athamanticum - 25g sekaný
Zaradenie: Byliny

Meum athamanticum má komplexný pozitívny vplyv na činnosť najdôležitejších orgánov, čím zvyšuje celkovú pohodu a zlepšuje psychofyzickú kondíciu. Túto bylinku sa oplatí užívať pri slabosti a únave, v zime, keď je priveľa práce a povinností a pri stresujúcom životnom štýle.

Rastlinnou surovinou je koreň rastliny. Svätí si ho mimoriadne vážil. Hildegarda, u ktorej jeho hodnota prevyšovala hodnotu zlata. Odporúčal sa na dôkladnú očistu tela, po ktorej prirodzene nasledovalo posilnenie a výživa všetkých orgánov, a tým zlepšenie zdravia a nálady.

Okrem toho ho staroveká medicína používala pri astme, horúčke, neurózach, tráviacich ťažkostiach a problémoch s močovým systémom a pečeňou. Koreň sa používal aj ako potravina – pripravoval sa ako koreňová zelenina. Nadzemné časti tejto rastliny sa zase používali na dochucovanie alkoholu a ako korenie do jedál pre príjemnú vôňu.

Zdraviu prospešné vlastnosti:

Posilňuje telo,
stimuluje metabolizmus,
stimuluje krvný obeh a zintenzívňuje srdcové kontrakcie,
priaznivo pôsobí na trávenie a povzbudzuje chuť do jedla,
zvyšuje libido,
podporuje správnu činnosť pečene, podporuje ju v detoxikačných procesoch a chráni jej tkanivo a tiež zvyšuje vylučovanie žlče.

POUŽITIE
stavy únavy, slabosti, zlej nálady a zníženej imunity
preťažená pečeň
spomalený metabolizmus
zlé trávenie

ZLOŽENIE
Meum athamanticum – 100% odrezaný koreň. Surovina najvyššej kvality!


DÁVKOVANIE A AKO POUŽÍVAŤ
Meum athamanticum – čaj (rezaný koreň):

1 polievkovú lyžicu koreňov zalejte 1 šálkou vriacej vody, prikryte a parte 20 minút, sceďte. Užívajte 2-3x denne po dobu 3 týždňov. Opakujte raz za štvrťrok.

Tinktúra:
Koreň zalejeme suchým bielym alebo červeným vínom, rumom alebo 50-60% alkoholom v pomere 1:5. Macerujte 1 mesiac, prefiltrujte. Užívajte 25 ml 1-2 krát denne po dobu 7-10 dní.


Prášok:
½-1 čajovú lyžičku mletého koreňa zalejte malým množstvom vriacej vody. Po vychladnutí vypite spolu so sedimentom. Používajte 3x denne.

SPOLUPRÁCA
Pozitívny vplyv na trávenie a náladu umocní angelika.

KONTRAINDIKÁCIE
Tehotenstvo, dojčenie, precitlivenosť rastlín a fotosenzitivita. Počas používania maternice by ste sa nemali opaľovať.


CHARAKTERISTIKA RASTLINY

Kôprovník patrí do čeľade Apiaceae. Obýva západnú a strednú Európu, od Andalúzie v Španielsku až po Bulharsko na Balkáne. Na Slovensku je pomerne vzácny. Zvyčajne rastie na lúkach, pasienkoch a horských pasienkoch. Má rad mierne chladné podnebie a vápenatú pôdu.

Rastlina dosahuje výšku 20-60 cm. Jeho stonka je pokrytá tuhými vlasmi smerujúcimi nadol. Väčšinou sa nerozvetvuje alebo tvorí 1-2 konáre. Listy pripomínajú listy kôpru. Sú mnohokrát perovito sperené a pozostávajú z mnohých vláknitých častí. Sú jemné a hebké na dotyk. Po rozomletí vydávajú príjemnú vôňu. Kvety sú malé a biele, niekedy ružové. Tvoria dáždniky, ktoré sú zhromaždené v rozprestierajúcom sa zloženom okolí. Opeľujú ich muchy a chrobáky. Plody rastliny sú semená uzavreté v schizopodoch. Celá rastlina vyžaruje charakteristickú vôňu.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: