Echinacea úzkolistá vňať - Echinacea angustifolia - 100g sekaný Náhľad

Echinacea úzkolistá vňať - Echinacea angustifolia - 100g sekaný

AR122506

Zloženie: Echinacea úzkolistá vňať - Echinacea angustifolia - 100g sekaný
Zaradenie: Byliny

Na sklade

8,49 €

Detaily

Zloženie: Echinacea úzkolistá vňať - Echinacea angustifolia - 100g sekaný
Zaradenie: Byliny

Echinacea úzkolistá – bylina
Echinacea, známa aj ako rotanica, je rastlina s nádhernými, dekoratívnymi kvetmi, známa svojim priaznivým účinkom na imunitu. V bylinkárstve sa používa koreň a bylina troch druhov echinacei: úzkolistej, fialovej a bledej. Všetky sú rovnako účinné

Vlasťou echinacey je Severná Amerika. Odtiaľ sa najmä zásluhou európskych kolonistov rozšíril na ďalšie kontinenty a potom sa usadil v oblastiach s miernym podnebím. Dnes v mnohých záhradách láka motýle.

Predtým, ako sa dostal k nám, bol používaný v tradičnej medicíne domorodých Indiánov, ktorí ho používali pri mnohých ochoreniach spojených s prácou imunitného systému: ako je malária, syfilis, záškrt a iné bakteriálne alebo vírusové infekcie. Rany sa tiež obliekali echinaceou.

V našej predajni ponúkame bylinu aj koreň echinacey. Z bylinky sa ľahšie pripravuje čaj a koreň sa odporúča na dlhšie trávenie vo forme tinktúry.

AKCIA
Echinacea podporuje obranyschopnosť organizmu proti baktériám, vírusom a plesniam, ktoré spôsobujú infekcie. A keď dôjde k infekcii, stimuluje imunitnú odpoveď tela a znižuje zvýšenú telesnú teplotu.
Zvyšuje hladinu imunitných buniek v tele: T a NK lymfocytov. Zvyšuje aktivitu makrofágov a granulocytov.
Funguje ako dlhodobo, buduje silnú imunitu, tak aj dočasne, keď nás „niečo dostane“.
Podporuje trávenie stimuláciou vylučovania žlče a tráviacich štiav.
Funguje diastolicky.
Zlepšuje hojenie rán, preležanín, omrzlín, popálenín.

APLIKÁCIA
Dlhodobé budovanie imunity a jej bezprostredná podpora.

ZLOŽENIE
Echinacea - 100% bylina. Najvyššia kvalita!

DÁVKOVANIE A AKO POUŽÍVAŤ

Čaj:
1-2 čajové lyžičky bylinky zalejte pohárom vriacej vody, prikryte, nechajte 20 minút pôsobiť. Konzumujte 2-3 poháre denne.

Tinktúra:
100g bylinky na 300-500ml 40-50% alkoholu (nie viac!). Macerovať 7 dní. Užívajte 5 ml 2-3x denne na občasné použitie. 3x týždenne 5 ml pri pravidelnom používaní.

Mletá bylina:
Pol lyžičky prášku zalejte horúcou vodou, prikryte, nechajte vychladnúť. Pite spolu so sedimentom. Používajte 2-3 krát denne po dobu jedného mesiaca, potom si urobte 2-týždňovú prestávku

Pre dosiahnutie najlepších výsledkov používajte echinaceu každý deň aspoň mesiac. Potom si urobte 2-týždňovú prestávku a vráťte sa k použitiu znova.

KONTRAINDIKÁCIE
Tehotenstvo, dojčenie, precitlivenosť na rastlinu.
Neužívajte súčasne s imunosupresívami!
Echinacea sa neodporúča ľuďom s imunitnou autoimunitou.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: