Zimolez taliansky vňať - Lonicera caprifolium - 100g sekaný Náhľad

Zimolez taliansky vňať - Lonicera caprifolium - 100g sekaný

AR122542

Zloženie: Zimolez taliansky vňať - Lonicera caprifolium - 100g sekaný
Zaradenie: Byliny

Na sklade

7,49 €

Detaily

Zloženie: Zimolez taliansky vňať - Lonicera caprifolium - 100g sekaný
Zaradenie: Byliny

Taliansky zimolez
Je to rastlina vysoko cenená v kozmeteológii a parfumérii. Okrem toho, že krásne vonia, podporuje aj odstraňovanie mikroorganizmov z povrchu pokožky a robí to mimoriadne šetrným spôsobom. Z jej byliny sa dá pripraviť čaj s pozitívnym účinkom na dýchacie cesty.

Zimolez (Lonicera caprifolium) pochádza z Európy, ale v súčasnosti sa pestuje v mnohých častiach sveta. Má podobu viniča a prináša jedlé plody. V bylinkárstve a kozmetike sa využívajú jeho pôvabné kvety a byľ, ktoré sú bohaté na antioxidanty (vrátane kvercetínu).

Nálev zlepšuje činnosť dýchacích ciest. Podporuje ich čistenie od vírusov a baktérií. Pôsobí ako expektorans, riedi pľúcny sekrét a uľahčuje dýchanie.

Zlepšuje trávenie stimuláciou sekrécie žalúdočných, pankreatických a črevných štiav a tiež žlče. Stimuluje prácu čriev.

Je používaný v kozmetike (ako vodný alebo alkoholový extrakt):
pôsobí antisepticky,
jemne čistí povrch pokožky,
zjemňuje a vyhladzuje pokožku,
má naň omladzujúci účinok,
predlžuje trvanlivosť kozmetických prípravkov.

ZLOŽENIE
Zimolez (Lonicera caprifolium) - 100% bylina. Najvyššia kvalita!


DÁVKOVANIE A AKO POUŽÍVAŤ

Infúzia:
1-2 čajové lyžičky bylinky zalejte pohárom vriacej vody alebo mlieka, prikryte, nechajte pár minút odstáť. Pite pol pohára infúzie 4 krát denne. Stojí za to pridať med a propolis.

Odvar:
2 polievkové lyžice bylín na pohár vody. Varte prikryté 20 minút a potom ešte 20 minút odstavte. Preceďte a pridajte vodu (do 0,5 l). Rozdeľte na dve časti a konzumujte počas dňa.

Mletá bylina:
1 plochú lyžičku prášku zalejte horúcou vodou alebo mliekom. Po vychladnutí vypite spolu so sedimentom. Používajte 2 krát denne.

KONTRAINDIKÁCIE
Tehotenstvo, dojčenie, precitlivenosť na rastlinu.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Zimolez je vínna réva. Dosahuje dĺžku 9 m. Jeho široké listy rastú striedavo a pokrývajú stonku. Kvety sú biele, jemné, s dlhými, vyčnievajúcimi tyčinkami. Rastlina rodí guľovité oranžové plody.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: