Iporuru vňať - Alchornea castaneifolia - 50g mletý Náhľad

Iporuru vňať - Alchornea castaneifolia - 50g mletý

AR96858

Zloženie: Iporuru vňať - Alchornea castaneifolia - 50g mletý
Zaradenie: Byliny

Na sklade

9,60 €

Detaily

Zloženie: Iporuru vňať - Alchornea castaneifolia - 50g mletý

Zaradenie: Byliny

Iporuru (Alchornea castaneifolia)
Je to strom z amazonského pralesa, ktorého listy a korene obsahujú látky podporujúce prácu kĺbov, kostí a svalov. Juhoameričania ich používajú už mnoho storočí a pripravujú na mnoho spôsobov. Dodnes sa jeho korene, kôra a listy dajú kúpiť v miestnych lekárňach. Ďalšie miestne názvy tejto rastliny sú iporoni, macichiua alebo niando.
Pre Indiánov z Amazónie a Poruru to bol predovšetkým liek proti bolesti. Jeho korene a kôra sa v minulosti pripravovali vo forme tinktúry na rume aguardiente, ktorý každý deň konzumovali trochu. Táto tinktúra bola tradičným prostriedkom na zlepšenie stavu kĺbov a zmiernenie bolesti svalov, kostí a kĺbov, ako aj na podporu liečby prechladnutia a na posilnenie celého tela. Odvary z koreňov iporuru pomáhali zastaviť hnačku a používali sa na namáčanie obkladov na boľavé kĺby, ako aj uštipnutie hmyzom a hadom.
Listy iporuru mali tiež svoje tradičné využitie. Priaznivo pôsobia aj na kosti a kĺby, preto sa miesili v mažiari a aplikovali na bolestivé miesta, pomliaždeniny a vyvrtnutia. Liečili sa aj ako afrodiziakum a nálevy z nich pripravované mali zvyšovať sexepíl. Používali sa aj pri problémoch s plodnosťou u žien aj mužov.
Iporuru má dlhú históriu používania, ale neexistuje takmer žiadny výskum využívajúci túto rastlinu. Európske právo neodporúča jesť iporur, zatiaľ čo v Spojených štátoch si táto bylina získava čoraz väčšiu obľubu ako doplnok určený na posilnenie pohybového aparátu, plodnosti a potencie.


Zdravotné vlastnosti:
Iporuru sa tradične používa na posilnenie kĺbov, zlepšenie funkcie a pohyblivosti kĺbov a na podporu správneho fungovania kostí a svalov.

APLIKÁCIA
Záťaž na kĺby, kosti a svaly, ťažká fyzická práca, športovanie.

ZLOŽENIE
Koreň alebo bylina iporuru 100%. Najkvalitnejšia surovina!

AKO POUŽIŤ
Na vonkajšie použitie.

Infúzia:
1-2 čajové lyžičky bylinky zalejte 1 šálkou vriacej vody, prikryte a nechajte 15-20 minút scediť.

Odvar:
Varte 1 polievkovú lyžicu koreňov alebo listov v pohári vody po dobu 5-10 minút.

Tinktúra:
1 diel koreňov nalejte 4 diely silného alkoholu. Macerujte 2 týždne, potom prefiltrujte.
Nálev a tinktúru použite zvonka na potieranie bolestivých miest.


CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Alchornea castaneifolia patrí do čeľade Euphorbiaceae. Je to nízky strom pochádzajúci z Južnej Ameriky. Rastie vo vlhkých nížinách pokrytých džungľou, často v blízkosti rieky Amazonky. Listy, korene a kôra sa zbierajú len v období sucha, keďže strom je v období dažďov zaplavený vodou a je úplne nedostupný. Iporuru dorastá do výšky 8-10 m. Má rovný, štíhly kmeň a hustú, košatú korunu. Jeho listy sú jasne zelené a lesklé a majú predĺžený, podlhovastý tvar. Kvety iporuru sú fialové a veľmi malé. Tvoria ovisnuté súkvetia, ktoré sa po odkvitnutí premenia na strapce tmavočervených plodov, podobných bobuliam.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: