Salacia reticulata koreň - Kothala - 100g sekaný Náhľad

Salacia reticulata koreň - Kothala - 100g sekaný

AR120434

Zloženie: Salacia reticulata - Kothala - 100g sekaný
Zaradenie: Byliny

Na sklade

8,75 €

Detaily

Zloženie: Salacia reticulata - Kothala - 100g sekaný
Zaradenie: Byliny

Kothala - rezaný koreň

Kothala (Salacia reticulata) je popínavá rastlina, známa aj ako Kothala himbutu v sinhálčine alebo shen mu yin v čínštine. Prirodzene sa vyskytuje na Srí Lanke a v južnej Indii. Koreň z nej získaný sa používa v ajurvédskej medicíne na reguláciu hladiny cukru v krvi a lepšiu kontrolu telesnej hmotnosti.
Na Srí Lanke sa dá kothala kúpiť v každom bylinkárskom obchode a dokonca aj vo väčších obchodoch s potravinami. Nájdeme ho vo forme odrezaného koreňa, vo forme extraktu v doplnkoch stravy a vo forme čajových vrecúšok. Vraj vyrábajú aj poháriky z dreva kothali pre diabetikov, aby jeho účinné látky prešli do každej tekutiny, ktorú vypijete. Táto rastlina je dobre známa aj v Indii a Thajsku. Okrem toho si získal obrovskú popularitu v Japonsku a Spojených štátoch, kde sa odporúča ako doplnok pri liečbe cukrovky 2. typu a prediabetu.

AKCIA
Salacia reticulata vykazuje veľmi jasný účinok na metabolizmus glukózy.
Hlavným mechanizmom účinku je, že aktívne zlúčeniny kothali inhibujú rozklad a vstrebávanie spotrebovaných sacharidov, čo vedie k nižšej postprandiálnej glykémii. Odhaduje sa, že tento efekt je 20-25%, čo znamená, že tento podiel sacharidov sa nevstrebáva. Toto je veľmi významný výsledok!
Kothali tiež znižuje uvoľňovanie inzulínu v reakcii na jedlo. V dôsledku toho je postprandiálna hladina inzulínu nižšia, čo má pozitívny vplyv na reguláciu hmotnosti. Stojí za to pripomenúť, že obidva vyššie uvedené účinky sú dočasné, čo znamená, že keď sa užíva naraz, kothala ovplyvňuje jedno skonzumované jedlo. Aby ste dosiahli čo najlepšie výsledky, musíte ho užívať s každým jedlom.
Kothala má o niečo slabší účinok na glykovaný hemoglobín, ale účinok je citeľný a dostavuje sa pri dlhšom užívaní tejto rastliny.

APLIKÁCIA
podpora metabolizmu glukózy a inzulínu
lepšia kontrola hmotnosti

ZLOŽENIE
Kothala - koreň (Salacia reticulata) 100%. Najvyššia kvalita!

DÁVKOVANIE A APLIKÁCIA
Čaj:
1-2 čajové lyžičky kothali zalejte pohárom vriacej vody. Prikryjeme a odložíme na pár minút vylúhovať v hrnci. Vypite pohár takého čaju 3x denne s jedlom.

Infúzia:
Pol lyžičky prášku zalejte horúcou vodou, prikryte a nechajte niekoľko minút pôsobiť. Nálev vypite spolu s práškom. Užívajte 3x denne s jedlom.


KONTRAINDIKÁCIE
Tehotenstvo, dojčenie, precitlivenosť na rastlinu.

CHARAKTERISTIKA RASTLÍN
Salacja (Salacia reticulata) je drevitá popínavka z čeľade Celastraceae. Pochádza zo Srí Lanky, no jej súčasný sortiment siaha do mnohých ázijských krajín. Nájdeme ho v tropických pralesoch, kde splieta miestne stromy. Vytvára kopijovité listy a drobné žlté kvety, zhromaždené v súkvetiach po 2-8 kusoch. Opelené kvety sa menia na guľovité oranžové plody. Koreň salacja sa podobá podzemku zázvoru alebo kurkumy. Jeho vnútro má červenohnedú farbu.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: