Sofora japonská kvet - Styphnolobium japonicum - 100g Náhľad

Sofora japonská kvet - Styphnolobium japonicum - 100g

AR120017

Zloženie: Sofora japonská kvet -  Styphnolobium japonicum - 100g
Zaradenie: Byliny

Viac detailov

Tento produkt už nie je dostupný

6,58 €

Detaily

Zloženie: Sofora japonská kvet -  Styphnolobium japonicum - 100g
Zaradenie: Byliny

Japonská sofora (Styphnolobium japonicum, Sophora japonica) je strom pôvodom z Japonska, Kórey a Číny. Jeho kvety majú dlhú históriu používania v tradičnej čínskej medicíne a patria medzi 50 bylín, ktoré sú základom zdravia. Číňania to nazývajú huái huā a anglický názov je pagodové kvety.

Kvety sú podľa TČM chladivou bylinkou s horkastou chuťou. Pomáhajú zastaviť krvácanie a priaznivo pôsobia na hrubé črevo a pečeň. Zmierňujú bolesti hlavy. TČM ich odporúča ľuďom s „nadbytočným telesným teplom“ a zdôrazňuje, že „očisťujú prebytočné teplo a vysušujú vlhkosť“, čo súvisí s ich detoxikačnými a mierne laxatívnymi účinkami. Merdiany podporované kvetmi sú merdiány pečene a hrubého čreva. To svedčí aj o čistiacom účinku tohto materiálu, keďže hlavnou funkciou pečene je detoxikácia organizmu a neutralizácia škodlivých látok a zasa hrubého čreva – vylučovanie zvyškov potravy. Navyše, podľa Číňanov je pečeň akýmsi riadiacim centrom a určuje rovnováhu v Qi - univerzálnej energii, ktorá poháňa život vo všetkých živých organizmoch. Niet divu, že kvet patrí medzi 50 najlepších bylín v Číne.

Zdravotné vlastnosti:
Štúdie modernej medicíny zistili, že kvety huai huā obsahujú vysoké množstvo rutínu a iných bioflavonoidov. Z tohto dôvodu majú pozitívny vplyv na celý kardiovaskulárny systém:
zlepšuje krvný obeh a zabraňuje tvorbe krvných zrazenín,
utesňuje steny ciev, podporuje liečbu kŕčových žíl a hemoroidov,
pôsobí proti opuchom,
napomáha zrážaniu krvi, inhibuje exsudáciu a krvácanie.
Ďalšou vlastnosťou je jej ochranný účinok na prostatu, pankreas a obličky. V štúdiách na zvieratách sa zistilo, že tieto kvety dokážu znížiť hladinu prozápalových cytokínov, čím podporujú protizápalové procesy. Výsledkom je inhibícia hypertrofie prostaty a obmedzenie nepriaznivých zmien v orgánoch postihnutých zápalom.
Štúdie na zvieratách tiež ukazujú pozitívny vplyv kvetov na metabolizmus glukózy a jej hladinu v krvi.

APLIKÁCIA
ako podpora kardiovaskulárneho systému, vnútorných orgánov a metabolizmu glukózy

ZLOŽENIE
Sofora japonská - kvety (Sophora japonica) 100%. Surovina najvyššej kvality!

DÁVKOVANIE A APLIKÁCIA
Infúzia:
1-2 čajové lyžičky kvetov zalejte pohárom vriacej vody, prikryte, nechajte 10-15 minút. Vypite pohár infúzie 2-3 krát denne.

Mleté kvety:
1 plochú lyžičku prášku zalejte trochou horúcej vody. Po vychladnutí všetko vypite spolu s práškom. Používajte dvakrát denne. Kvety v tejto podobe môžete pridať aj do kokteilov.


KONTRAINDIKÁCIE
Tehotenstvo, dojčenie, precitlivenosť na rastlinu.

CHARAKTERISTIKA RASTLÍN
Japonská sofora je strom z čeľade Fabaceae, ktorý sa prirodzene vyskytuje v Ďalekej východnej Ázii. Dorastá do výšky 25 m. Vytvára biele kvety zhromaždené vo veľkých, voľných metlinách a nepárnych listoch, zložených z 5-17 lístkov. Jeho plody sú dlhé, zelené a mäsité semenné struky.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: