Ranhoj horský (Sideritis scardica) - 50g sekaný Náhľad

Ranhoj horský (Sideritis scardica) - 50g sekaný

AR100527

Zloženie: Ranhoj horský (Sideritis scardica) - 50g sekaný
Zaradenie: Byliny

Na sklade

7,30 €

Detaily

Zloženie: Ranhoj horský (Sideritis scardica) - 50g sekaný
Zaradenie: Byliny

Je to bylina rastúca v horách v nadmorskej výške asi 1000 m, vďaka čomu je veľmi čistá. Ako už názov napovedá, ranhoj sa predtým používal na urýchlenie hojenia rán. V starovekom Grécku dostali vojaci počas vojny infúzie ranhoja, aby im pomohli znovu získať silu, pomohli uzdraviť zranenia, zmierniť bolesť a zabrániť infekcii rán. Gréci lekári Hippokrates a Dioskurides písali o blahodarných účinkoch ranhoja.

Čaj je tradičný balkánsky bylinný nápoj, obľúbený v Grécku, Bulharsku, Macedónsku, Albánsku a Turecku. Je tiež známy ako horský alebo grécky čaj a Tatarczaj. V Grécku sa tento čaj dá nájsť ako čaj Olympus, pretože bylina sa tam pôvodne zbierala z vrcholu hory Olymp a v Anglicku sa nazýva pastiersky čaj. V arabských krajinách sa naopak nazýva myramiah alebo libanonský mudrc.


Zdravotné vlastnosti:
V súčasnosti sa ranhoj už nepoužíva na hojenie rán, ale používa sa najmä na prechladnutie a chrípku a na infekcie horných dýchacích ciest. Početné účinné látky v ňom obsiahnuté majú pozitívny vplyv na imunitný systém a podporujú prirodzenú obranu tela počas choroby. Okrem toho majú mnohé z týchto látok silné antioxidačné účinky. Má priaznivý vplyv na zažívací trakt. Zmierňuje zažívacie ťažkosti, ako sú pálenie záhy, gastrointestinálna precitlivenosť. Zložky ranhoja majú protizápalové vlastnosti, a preto pomáhajú chrániť vnútorné steny tráviaceho traktu a pomáhajú tým, ktorí trpia na vredy. Vďaka svojmu antispasmodickému účinku môže pomôcť v boji proti bolesti rôzneho pôvodu a tiež k udržaniu normálneho krvného tlaku. Je zaujímavé, že na Balkáne sa ranhoj nazýva bulharská viagra. Tam sa verí, že pôsobí ako afrodiziakum a môže pomôcť s problémami impotencie.

APLIKÁCIE
slabosť a únava
znížená imunita
prechladnutie, chrípka a ich prevencia
precitlivený žalúdok
vredy
zlepšenie trávenia

ZLOŽENIE
sušená bylina (Sideritis scardica) 100%. Surovina najvyššej kvality!

DÁVKOVANIE A NÁVOD NA POUŽITIE

Ranhoj - čaj:
1 - 2 čajové lyžičky sušenej byliny by mali zaliať vriacou vodu a pariť 10 minút pod krytom. Po ochladení môžete pridať med alebo citrónovú šťavu. Infúzia má žlto-zelenú farbu a jemnú, zaujímavú chuť, ktorá je kombináciou bylín a korenia. Z tohto dôvodu sa Balkán používa nielen ako čaj, ale aj ako korenie v kuchyni.

CHARAKTERISTIKY RASTLÍN
Ranhoj je trvalka, patrí do čeľade lamiaceae a zahŕňa viac ako sto druhov. Rastie vysoko v horách na Balkáne, na Strednom východe a v severnej Afrike. Druh Sideritis scardica alebo macedónsky ranhoj sa vyskytuje v pohorí Pirin, Slavjanka a Rhodope, ktoré leží v Bulharsku. Ranhoj tvorí zamotané zhluky, ktoré sa zvyčajne skladajú z tuctov rastlín. Jeho listy rastú priamo z koreňa a tvoria ružicu, z ktorej stonky kvetov dorastajú až do 60 cm na dĺžku. Kvety sa objavujú v druhom roku života rastliny a zbierajú sa od júna do augusta. Majú žlto-zelenú farbu a vyzerajú ako klasy kukurice.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: