Konopáč obyčajný vňať - Eupatorium cannabinum - 100g mletý Náhľad

Konopáč obyčajný vňať - Eupatorium cannabinum - 100g mletý

AR91429

Zloženie: Konopáč obyčajný vňať - Eupatorium cannabinum - 100g mletý 
Zaradenie: Byliny

Na sklade

8,20 €

Detaily

Zloženie: Konopáč obyčajný vňať - Eupatorium cannabinum - 100g mletý 
Zaradenie: Byliny

Konopáč obyčajný (Eupatorium cannabinum) je rastlina podporujúca zdravie pečene, ženského reprodukčného systému a tráviaceho traktu. Napriek prítomnosti pyrolizidínových alkaloidov má táto rastlina priaznivý vplyv na pečeň, ale aj napriek tomu to s jej užívaním nemôžeme preháňať.

Konopáč obyčajný mal zastúpenie v ľudovom liečiteľstve v Európe. Kvitnúca bylina sa predtým používala pri prvých príznakoch chrípky na očistenie od vírusov a tiež pri ochoreniach pečene, bolesti brucha a tráviacich problémoch a reumatizme. Okrem medicínskych aplikácií mali nadzemné časti rastliny aj praktické aplikácie. Chlieb sa zabalil do listov, aby sa zabránilo jeho plesniveniu, alebo sa ním trela zvieracia srsť, aby sa chránili zieratá pred hmyzom.

Vlastnosti podporujúce zdravie:
podporuje fungovanie pečene a žlčníka, zabezpečuje tiež priechodnosť žlčových ciest
podporuje správnu protizápalovú reakciu v ženských reprodukčných orgánoch a pozitívne ovplyvňuje zdravie maternice, vaječníkov a vajcovodov
má diastolický účinok a stimuluje vylučovanie tráviacich štiav, čo prispieva k lepšiemu tráveniu a pravidelnému vyprázdňovaniu
pri vonkajšej aplikácii pomáha pri hojení modrín, modrín a pupienkov

APLIKÁCIE
na zdravie reprodukčného systému žien a pečene
na trávenie

ZLOŽENIE
Eupatorium cannabinum - 100% bylina. Surovina najvyššej kvality!

DÁVKOVANIE A NÁVOD NA POUŽITIE

Konopáč obyčajný (rezaná bylina):
1-2 polievkové lyžice byliny zalejte pohárom vriacej vody, parte pod prikrývkou 15 minút. Pite 2-3 krát denne pol pohára. Môže byť použitý externe vo forme obkladov.

Konopáč obyčajný (mletá bylina):
Jednu čajovú lyžičku mletej byliny zalejte horúcou vodu a odložte. Pite spolu so sedimentom. Používajte 2-3 krát denne.

SYNERGIA
Konopáč obyčajný koreň

Kontraindikácie
Precitlivenosť na rastlinu.
Používanie počas tehotenstva a dojčenia je zakázané!

CHARAKTERISTIKY RASTLÍN
Konopáč obyčajný patrí do čeľade Asteraceae. Vyskytuje sa v Európe, Severnej Amerike, severoafrických krajinách, ako aj v západnej a strednej Ázii. Rastie vo vlhkých lesoch, v bažinatých oblastiach a pri vodách. Preferuje úrodnú a bahnitú pôdu. Formuje zhluky. Dosahuje výšku 0,5 - 2 m. Jeho stonka je rovná, vyvýšená a zriedka rozvetvená, niekedy červenkastá. Vrchná časť pokrytá chĺpkami. Listy trochu pripomínajú konopné listy, odtiaľ názov. rozdiel je v tom, že listy sú trojlisté. Jednotlivé listy majú kopijovitý tvar a zúbkované okraje. Kvetenstvo sú veľkorysé baldachýny. Skladajú sa z malých, svetloružových kvetov. Plody sú červenohnedé achény.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: