Divozel veľkokvetý - Verbascum thapsiforme - 1kg Náhľad

Divozel veľkokvetý - Verbascum thapsiforme - 1kg

AR74326

Zloženie: Divozel veľkokvetý - Verbascum thapsiforme - 1kg
Zaradenie: Byliny

Na sklade

24,78 €

Detaily

Zloženie: Divozel veľkokvetý - Verbascum thapsiforme - 1kg
Zaradenie: Byliny

Divizna veľkokvetá (Verbascum thapsiforme) je cenená pre svoj pozitívny vplyv na dýchacie cesty. Nálevy z jej listov upokojujú hrdlo, pomáhajú zmierňovať kašeľ a zároveň jemne upokojujú. Môžu sa podávať deťom.

Vlastnosti verbascum thapsiforme boli známe už dávno. Táto rastlina pochádza z Európy a v staroveku sa používa v ľudovom liečiteľstve. Používal sa na liečbu prechladnutia, kašľa a zažívacích ťažkostí. Osadníci z Európy ju priniesli so sebou do Ameriky, kde sa rýchlo usadila a miestne domorodé obyvateľstvo ju dychtivo začalo využívať pozorovaním toho, ako to robia prisťahovalci z Európy.


Vlastnosti pre zdravie:

podporuje boj tela s prechladnutím,
upokojuje podráždenie hrdla,
uľahčuje dýchanie so zablokovanými dýchacími cestami,
majú mierne upokojujúci účinok.


APLIKÁCIA
obdobie zníženej imunity
ako jemný bylinkový čaj
ako prísada do tabaku

ZLOŽENIE
Divizna veľkokvetá - 100% list. Najkvalitnejšia surovina!

DÁVKOVANIE A APLIKÁCIA

Odvar:
Zalejte 1 polievkovú lyžicu listov pohárom s vriacou vodou. Odložte na 10 minút naťahovanie. Môžete piť voľne.

SPOLUPRÁCA
Kvet

KONTRAINDIKÁCIE
Tehotenstvo, dojčenie, precitlivenosť na rastlinu.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Divizna veľkokvetá patrí do čeľade krtičníkovité. Pochádza z Európy a z Kaukazu a v súčasnosti je rozšírená aj v Severnej Amerike a Ázii v miernych oblastiach. Má rada slnečné polohy a voľnú pôdu. Nie je ťažké ju nájsť, pretože môže byť veľmi vysoká - často dorastá až do 2 m. Má charakteristický tvar: na dne sú veľké, mäsité a chlpaté listy a na vrchu - iba kvety zhromaždené v dlhom, ostnatom súkvetí niekoľkých kvetenstiev. Kvety sú žlté. Plodom divizny je vrecko semien.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: