Zelený íl Montmorillonite - 100g Náhľad

Zelený íl Montmorillonite - 100g

AR75191

Zloženie: Zelený íl Montmorillonite - 100g
Zaradenie: Starostlivosť o pleť tváre

Viac detailov

Na sklade

6,62 €

Detaily

Zloženie: Zelený íl Montmorillonite - 100g
Zaradenie: Starostlivosť o pleť tváre

Montmorillonitový zelený íl sa vyznačuje silným pôsobením, bohatým zložením a hustou konzistenciou. Obsahuje až 20 minerálnych solí, vďaka ktorým vyživuje a revitalizuje pokožku, dodáva jej žiarivosť a energiu. Za svoju zelenkastú farbu vďačí prítomnosti zlúčenín železa a zvyškom morských rias.

Hlavnou zložkou tohto ílu je montmorillonit - minerál zo skupiny silikátov, súčasť sedimentárnych hornín a pôd. Jeho názov pochádza z francúzskeho mesta Montmorillon, v okolí ktorého bol objavený v 19. storočí. Tam sa nachádzali aj najobľúbenejšie ložiská tohto minerálu, kým neboli objavené ďalšie ložiská v Číne a USA.

AKCIA
hlboko vyživuje a remineralizuje pokožku
odlupuje odumreté kožné bunky
odblokuje upchaté póry
redukuje čierne bodky a čierne bodky
redukuje škvrny – vysušuje ich, má antibakteriálne vlastnosti a upokojuje začervenanie
dôkladne čistí a vysušuje mastné vlasy

APLIKÁCIA
Zelený montmorillonitový íl sa odporúča pre všetky typy pleti, ale najvhodnejší je pre mastnú a zmiešanú pleť. Pre ľudí s citlivou pokožkou môže byť príliš „ťažký“.
Tento íl je možné aplikovať bodovo, napríklad len na škvrny. Oplatí sa ho použiť aj na starostlivosť o vlasy a pridať do kúpeľa.

ZLOŽENIE
100% zelený montmorillonitový íl. Surovina najvyššej kvality!

AKO POUŽIŤ
Poznámka - hlina by sa nemala miešať v kovovej nádobe!

Maska na tvár:
Skombinujte 3 zarovnané čajové lyžičky hliny s 1 polievkovou lyžicou vody, najlepšie demineralizovanej alebo prevarenej, a dobre premiešajte. Potom pridajte 1 čajovú lyžičku za studena lisovaného oleja a znova premiešajte. Naneste rovnomerne na tvár a nechajte pôsobiť 10-15 minút. Nenechajte masku zaschnúť, pretože to môže podráždiť pokožku. Nanesenú masku môžete nastriekať tonikom alebo hydrolátom. Nakoniec dôkladne opláchnite teplou vodou a na tvár naneste niečo hydratačné. Používajte raz týždenne.

Namiesto vody môžete na výrobu masky použiť kvetový hydrolát alebo bylinkový nálev. Oleje fungujú dobre s olejom got koly, avokádovým olejom, kostihojovým olejom alebo karanja olejom. Do masky môžete pridať aj prírodný jogurt.

Masku môžete použiť na celú tvár alebo lokálne na akné, čierne bodky, rozšírené póry a čierne bodky.

Kúpeľ:
Pridajte 50 g hliny do teplého kúpeľa a relaxujte. Kúpeľ by mal trvať asi 20 minút.

Vlasy:
Masku zmiešajte s vodou v pomere 1:1 a naneste na čisté, vlhké vlasy. Dôkladne vmasírujte, chvíľu počkajte (1-2 minúty) a potom dôkladne opláchnite.

KONTRAINDIKÁCIE
Veľmi citlivá, atopická a podráždená pokožka.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

3 ďalších produktov v rovnakej kategórii: