Lanolín premium - 50ml

AR90643

Nové

Zloženie: Lanolín premium - 50ml
Zaradenie: Starostlivosť o telo

Viac detailov

Na sklade

8,86 €

Detaily

Zloženie: Lanolín premium - 50ml

Zaradenie: Starostlivosť o telo


Prémiový kozmetický lanolín
Lanolín (z latinského lano - vlna) je produkt živočíšneho pôvodu. Získava sa z ovčej vlny, pretože ju produkujú žľazy v koži oviec. Úlohou lanolínu je chrániť vlnu a kožu oviec pred meniacimi sa podmienkami prostredia, t.j. hlavne pred slnkom, dažďom, vetrom a vysokou či nízkou teplotou.

Lanolín svojím zložením pripomína ľudský kožný maz, preto je šetrný k našej pokožke a má na ňu aj ochranný účinok. Od kožného mazu sa líši len tým, že neobsahuje triglyceridy, a preto je jeho konzistencia viac vosková ako mastná. Okrem toho lanolín pokožku hydratuje, zjemňuje a vyhladzuje. Ľahko sa vstrebáva a umožňuje pokožke dýchať. Z týchto dôvodov sa používa ako jedna zo základných zložiek na výrobu mastí, rúžov ​​a krémov.

Ďalšou výhodou lanolínu je, že sa dá použiť v kozmetike ako emulgátor a stabilizátor – vo vode sa nerozpúšťa, ale absorbuje, čím vzniká emulzia W/O, teda voda v oleji. Je schopný absorbovať takmer dvakrát toľko vody, ako je jeho hmotnosť. Okrem toho stabilizuje emulziu, čím zabraňuje stratifikácii jej fáz. Emulzia s lanolínom je preto trvácna, a preto je dobrým kozmetickým základom pre krémy, mlieka a pleťové vody.

Stojí za zmienku, že extrakcia lanolínu nezahŕňa žiadne utrpenie zvierat. Lanolín sa získava pri čistení vlny po strihaní, takže je úplne neinvazívny.

LANOLÍN - VLASTNOSTI
Lanolín je známy svojimi fenomenálnymi ošetrujúcimi vlastnosťami. Zmäkčuje epidermis a pokrýva ju ochrannou vrstvou, ktorá zabraňuje vysychaniu, praskaniu a olupovaniu (lepšie ako vazelína alebo glycerín).
Zároveň preniká do dermis a hlboko ju zvlhčuje. Pomáha tiež udržiavať správnu hydratáciu pokožky, pretože vďaka svojim emulgačným a ochranným vlastnostiam zabraňuje strate vody cez pokožku. To je veľmi dôležité pre suchú pokožku.
Okrem toho upokojuje pokožku a upokojuje podráždenia. Podporuje hojenie rán, odrenín, vredov a zápalových a alergických zmien. Môže sa použiť v prípade psoriázy a atopickej kože. Pomáha tiež upokojiť boľavé bradavky u dojčiacich matiek.
Je to tiež kondicionér na vlasy a nechty, ktorý premasťuje a posilňuje. Na vlasoch vytvára aj ochrannú vrstvu, vďaka ktorej zabraňuje ich vysušovaniu, zároveň ich uhladzuje a zjemňuje.
Lanolín je mastná, jantárovo-zlatá látka so slabým špecifickým zápachom. Patrí medzi vosky. Topí sa pri 36 stupňoch. Je nerozpustný vo vode, rozpustný v tukoch.

LANOLÍN - APLIKÁCIA
Lanolín sa odporúča na starostlivosť o suchú a veľmi suchú, ako aj precitlivenú a problematickú pleť.
Je vhodný na starostlivosť o psoriatické, atopické a iné zápalové ložiská.
Dá sa použiť aj na jemnú detskú pokožku.
Je skvelým základom na výrobu mastí, krémov, rúžov, balzamov a pleťových vôd.


ZLOŽENIE
Čistý 100% lanolín. prémiová kvalita!

AKO POUŽIŤ

Lanolín je vhodný na použitie samostatne alebo ako prísada do kozmetiky. Odporúčaná koncentrácia v rúžoch a mastiach je 4-10%. V mydlách: 1-20%.

Po otvorení sa lanolín najlepšie uchováva v chladničke až 24 mesiacov.

KONTRAINDIKÁCIE
Kvalitný lanolín by nemal spôsobovať alergie. Aj tak sa však ľuďom s alergiou na ovčiu vlnu odporúča postupovať opatrne.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.