Olej Bakucim 50ml - Bu Gu Zhi Náhľad

Olej Bakucim 50ml - Bu Gu Zhi

AR2586

Zloženie: Olej Bakucim 50ml - Bu Gu Zhi
Zaradenie: Oleje lisované zastudena

Viac detailov

Na sklade

16,51 €

Detaily

Zloženie: Olej Bakucim 50ml - Bu Gu Zhi
Zaradenie: Oleje lisované zastudena

Bakucim olej zlepšuje pokožku, vlasy a nechty tým, že stimuluje produkciu melanínu. Pozitívne ovplyvňuje stav a vzhľad pokožky a, čo je najdôležitejšie, podporuje hojenie nepriaznivých dermatologických zmien.

Bakucim olej sa lisuje zo semien rastliny Psoralea corylifolia. Vyskytuje sa hlavne v Indii a v Číne a má mnoho miestnych mien, napríklad: babičky, babchi, bakući, bakuchi, kakuch, babechi, bu zhi alebo kushtanashini. Každá časť tejto rastliny: korene, výhonky, listy, semená a kvety sa od staroveku používa v tradičnej ayurvédskej a čínskej medicíne.

Semená Psoralea corylifolia sa vyznačujú vzácnymi vlastnosťami medzi rastlinami. Kushtanashini doslova znamená "zabijak malomocenství" a toto ochorenie bolo predtým liečené semenami a olejom získaným z nich. Tiež sa používali na všetky ochorenia kože, ako je psoriáza, vitiligo alebo ekzém, a tiež sa vtierali do vyrážok a iných nevzhľadných kožných lézií a sivých vlasov. Používali sa na infekcie, kožné mykózy a dokonca sa aplikovali na rany po uhryznutí jedovatých hadov alebo škorpiónov. Olej a semená sa tiež užívali perorálne ako tráviace, energeticky stimulujúce, diaforetické, diuretické pomôcky a zaujímavosťou je aj ako afrodiziakum.

Vlastnosti podporujúce zdravie:

Olej Babchi obsahuje množstvo účinných látok, vďaka ktorým:

Podporuje správnu produkciu melanínu a stimuluje pigmentáciu pokožky ovplyvnenej vitiligom
Zlepšuje farbu pokožky, vlasov a nechtov, pomáha obnoviť farbu sivých vlasov
Pozitívne ovplyvňuje stav pokožky a pomáha znižovať rôzne dermatologické zmeny
Zmierňuje zápalové zmeny, ktoré sa objavujú na koži
Znižuje škody a kožné vyrážky
Podporuje hojenie vredov
Má antiseptický účinok

Aplikácie:
Bakucim olej sa používa zvonku na zmiernenie dermatologických zmien alebo dennej starostlivosti o pokožku, vlasy a nechty

Zloženie:
Olej zo semien Psoralea corylifolia 100%. Surovina najvyššej kvality.
Niektoré z najdôležitejších bioaktívnych zlúčenín obsiahnutých v semenách bakuchi sú psoralen a iné furanokumaríny, bacuchiol - pigment, korylifonol a jeho deriváty, flavonoidy, izoflavóny, limonén, terpineol, linalool, buchachín, bavachín, korylín, steroly, mastné kyseliny, kumestány a iné.

Ako používať:
Naneste malé množstvo oleja na kožu a masírujte ju sférickými pohybmi niekoľko minút. Aplikujte dvakrát denne.
Ak chcete dosiahnuť najlepšie výsledky, olej by sa mal používať pravidelne minimálne niekoľko desiatok mesiacov.


Kontraindikácie
Nepoužívajte na otvorené rany.

Varovanie:
Psoralea corylifolia senzibilizuje pokožku na ultrafialové žiarenie, čo môže spôsobiť spálenie, preto pri aplikácii oleja nevystavujte pokožku slnku a iným zdrojom UV žiarenia. Citlivosť na slnko môže pretrvávať niekoľko dní po prerušení užívania.

Charakteristika rastliny:
Psoralea corylifolia je jednoročná rastlina z čeľade fabaceae. Jej výskyt sa tiahne od Iránu do Číny, vrátane Blízkeho východu a krajín Južnej Afriky. Zvyčajne sa vyskytuje na rovinách a v údoliach. Má rada slnečné miesta a rastie na piesočnatých a hlinených pôdach. Psoralea corylifolia dosahuje výšku 60-120 cm. Má tenkú, rozvetvenú stopku. Je zarastená širokými šedozelenými listami s tvarom srdca alebo vajca a výraznou žilou. Ich okraje sú rezané a doska je po oboch stranách pokrytá jemnými chĺpkami. Kvety sú fialové a majú tvar typický pre motýľové kvety. Vytvárajú sférické alebo oválne kvetenstvo na vrcholoch stoniek. Po vyblednutí sa premenia na hnedé šupky pozostávajúce z guľatých, plochých vreciek so semenami s dĺžkou 5 mm. Semená sú čierno-hnedé, majú tvar obličky a ich dĺžka je 2 až 4 mm.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

17 ďalších produktov v rovnakej kategórii: