Olej Neem nerafinovaný - 250ml

AR9372

Zloženie: Olej Neem nerafinovaný - 250ml
Zaradenie: Oleje lisované zastudena

Viac informácií

Na sklade

15,02 €

Detaily

Zloženie: Olej Neem nerafinovaný - 250ml
Zaradenie: Oleje lisované zastudena

Neemový olej, tiež známy ako margosa, sa získava zo semien stromu neem lisovaných za studena, teda z indického medu (Azadirachta indica). Neemový olej sa najčastejšie používa na starostlivosť o pokožku a vlasy.

Všetky časti stromu neem: kôra, listy, ovocie a semená sa používajú v ajurvédskej medicíne už niekoľko tisíc rokov. Neem strom sa v Indii nazýva strom života alebo posvätný strom a je cenený pre svoje liečivé a starostlivé vlastnosti.


Vlastnosti pre zdravie:

Hydratačný
V prvom rade je neemový olej vynikajúcim liekom na suchú pokožku. Preniká hlboko do vrstiev pokožky a zabraňuje jej opätovnému vysušeniu, popraskaniu a podráždeniu.

Podpora liečby kožných chorôb
Ľudia, ktorí trpia stavmi kože, ako sú ekzémy, psoriáza a akné, budú mať z používania neemového oleja veľký úžitok. Neemový olej sa tradične používal pri mnohých kožných ochoreniach a dodnes sa používa na liečenie nôh, oparov, bradavíc, popálenín, popálenín a rôznych kožných infekcií.

Neemový olej vďačí za pozitívny vplyv na tieto problémy svojim antibakteriálnym, protiplesňovým a antivírusovým vlastnostiam, ako aj protizápalovým a antiseptickým vlastnostiam.

Akné: Neemový olej redukuje lézie akné elimináciou bakteriálnych infekcií a sprievodných zápalov a začervenania pokožky. Mastné kyseliny v neemovom oleji pomáhajú predchádzať tvorbe jaziev na pľuzgieroch.

Atopická dermatitída: Toto je genetické ochorenie. Je spojená s abnormálnou reakciou imunitného systému. Neemový olej zmierňuje príznaky atopie tým, že pomáha zmierňovať zápaly. Znižuje podráždenie a udržuje hydratáciu pokožky. Zabraňuje infekciám a pomáha obnoviť ochrannú bariéru pokožky.

Ekzém: Toto je ochorenie, ktoré je výsledkom genetickej predispozície a porúch imunitného systému. Prejavuje sa to bolestivými škvrnami, začervenaním a opuchom na rôznych častiach tela. Neemový olej nelieči príčiny choroby, ale môže poskytnúť obrovskú úľavu a zmierniť zápal v postihnutých oblastiach, ako aj zmierniť bolesť. Okrem toho dopĺňa lipidový plášť, ktorý je prirodzenou ochranou pokožky, a je pri tomto ochorení trvale poškodený.

Psoriáza: Je to autoimunitné ochorenie, ktoré je nevyliečiteľné. Prejavuje sa to tým, že kožné bunky starnú oveľa rýchlejšie, ako by mali, čo má za následok vznik nahromadenej škály bezcitnej pokožky. Psoriatické papuly sa vyvíjajú hlavne na lakťoch, kolenách a pokožke hlavy. Tieto oblasti sú zatvrdnuté a zapálené. Toto ochorenie si vyžaduje primeranú starostlivosť, ktorá môže zmierniť príznaky a zabrániť relapsom. Na tieto ošetrenia je dobré použiť neemový olej, ktorý upokojí podráždenie chorej pokožky, hlboko ju zvlhčí a zmierni zápal.

Kožné mykózy: Štúdie preukázali, že neemový olej pôsobí proti 14 druhom plesní, ktoré sú zodpovedné za tvorbu kožných mykóz. Neemový olej je považovaný za najúčinnejší prírodný liek na mykózy vďaka dvom aktívnym zložkám, gedunínu a nimbidolu.

Oneskorenie starnutia pokožky
Vďaka vysokému obsahu antioxidantov a lipidov pomáha neemový olej udržiavať mladistvý vzhľad pokožky. Antioxidanty chránia pokožku pred voľnými radikálmi, ktoré sú hlavnou príčinou starnutia pokožky, zatiaľ čo mastné kyseliny udržiavajú stálu hydratáciu hlbokých vrstiev pokožky a zlepšujú jej pružnosť. Pravidelné používanie neemového oleja u starších ľudí môže znížiť hĺbku vrások na tvári.

Odstránenie zafarbenia pokožky
Látky obsiahnuté v neemovom oleji spomaľujú produkciu melanínu v pokožke a zabraňujú jej nadmernému hromadeniu vo forme zmeny farby. Vďaka tomu neemový olej pomáha vyrovnať tón pleti, zosvetliť ju a dodať jej nový vzhľad.

Zlepšenie stavu a vzhľadu vlasov
Neemový olej je skvelým jedlom pre pokožku hlavy a vlasy, normálne aj suché alebo poškodené. Pravidelné používanie neemového oleja pomáha udržiavať vlasy neustále zvlhčené, vyhladzuje ich a dodáva im lesk a zabraňuje štiepeniu končekov.

Odstraňovanie lupín
Protizápalové, antibakteriálne a antiseptické vlastnosti neemového oleja pomáhajú odstraňovať základné príčiny vzniku lupín. Neemový olej preniká hlboko do štruktúry pokožky hlavy, regeneruje ju a zvlhčuje a udržuje správne pH. Pravidelné používanie oleja zabraňuje opätovnému výskytu lupín.

Urýchlenie rastu vlasov
Neemový olej zlepšuje zdravie pokožky hlavy a preniká do vlasových folikulov, čím odstraňuje príčiny slabosti ako mikróby, zápaly a znečistenie. Vďaka zdravým vlasovým folikulom rastú vlasy rýchlejšie a zosilňujú sa.

Iné:
- Liečba menších rán: zmiešajte niekoľko kvapiek neemového oleja s vazelínou a naneste na poranené miesto.
- Kozmetická prísada: neemový olej je možné pridávať nielen do krémov, mastí a šampónov, ale vďaka svojim antiseptickým vlastnostiam aj do zubných pást a ústnych vôd.
- Prírodný liek na komáre a iný hmyz: pridajte pár kvapiek neemového oleja do ľubovoľného aromatického oleja a zohrejte ho v aróma krbe.
- Dezinfekcia nábytku, matracov a kobercov: na odstránenie baktérií, plesní a roztočov stačí pridať niekoľko kvapiek neemového oleja do čistiacich prostriedkov alebo ho zriediť vo vode (približne 10%) a očistené miesta nastriekať.
- Starostlivosť o domáce zvieratá: neemový olej sa môže použiť na odstránenie kliešťov a bĺch z domácich miláčikov. Ak to chcete urobiť, použite na kúpanie neemový olej alebo si pridajte niekoľko kvapiek do svojich ošetrujúcich prostriedkov.


AKO POUŽÍVAŤ?
Ak je vôňa neemového oleja pre vás príliš intenzívna, môžete ju kombinovať s inými olejmi, ako je avokádový, kokosový, jojobový alebo olivový olej.


Zdravá pokožka:
Neemový olej je možné vmasírovať priamo do vyčistenej pokožky tváre a tela a do postihnutých oblastí pokožky. Stojí tiež za to pridať niekoľko kvapiek oleja do krémov, mastí a kozmetiky starostlivosti o pleť.

Zdravé vlasy:
- neemový olej dôkladne vmasírujte do pokožky hlavy a vlasov a nechajte pôsobiť cez noc
- neemový olej naneste na hlavu 30 minút pred umývaním
- do šampónu pridajte pár kvapiek neemového oleja a nechajte ho pri umývaní chvíľu na vlasoch

Pri liečbe proti lupinám by sa mal neemový olej najmenej raz týždenne dôkladne vmasírovať do pokožky hlavy a nechať pred pôsobením hodinu pôsobiť, najlepšie nechať pôsobiť cez noc a umyť ráno.

KONTRAINDIKÁCIE
Doteraz neboli hlásené žiadne vedľajšie účinky spojené s používaním neemového oleja.Používanie neemového oleja nemá žiadne kontraindikácie, pretože nespôsobuje alergie, ale ak by sa vyskytli mali by ste ho prestať používať.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

17 ďalších produktov v rovnakej kategórii: