Biele horčičné semená - Sinapis alba - 1kg vcelku

AR76131

Nové

Zloženie: Biele horčičné semená - Sinapis alba - 1kg vcelku
Zaradenie: Korenie

Viac detailov

Na sklade

12,20 €

Detaily

Zloženie: Biele horčičné semená - Sinapis alba - 1kg vcelku
Zaradenie: Korenie

Je to jednoročná rastlina, ktorá pochádza z južnej Európy - Stredomoria a Ázie. Známa a používaná v kuchyniach a ľudovom liečiteľstve po stáročia, vďačí za svoje meno horkosti, ktorú pociťujú ľudia, keď sa malé semená prehryznú. Horčica sa bežne nazýva horčičná bylina, pretože z jej semien sa vyrábajú horčice rôznej ostrosti - najostrejšia je ruská horčica. Horčica obsahuje antibakteriálne a antifungálne zlúčeniny, a preto je skvelá na uchovávanie potravín. Je nevyhnutným doplnkom marinád, a pretože podporuje trávenie, je ideálnym korením pre ťažko stráviteľné kapustové jedlá, napríklad bigosy, mastné mäso a omáčky. Vhodná tiež pre vajcia a syr. Horčica bola známa už v neolite a v staroveku sa používala nielen na kulinárske účely. Hippokrates, Dioskurides a ich nástupcovia jej pripisovali diuretické, analgetické, laxatívne, otepľovacie a afrodiziakálne účinky. Horčica mala pomáhať pri kožných ochoreniach, skorbutoch, epilepsii, ochrnutí, omrzlinách končatín a bolestivých kĺboch. Sáčky naplnené horčicou sa dodnes používajú na masáž bolestivých miest a na reumatické bolesti.

Zdravotné vlastnosti:

Podporuje trávenie
Horčica zvyšuje chuť do jedla a vylučovanie tráviacich štiav a žlče. Používa sa pri konzumácii ťažko stráviteľných jedál a jedál z mastného mäsa a výrazne zlepšuje tráviace procesy. Na tento účel sa môže konzumovať aj vo forme čaju.

Pozitívny vplyv na žalúdok a črevá
Sliznice obsiahnuté v horčičných semenách pokrývajú sliznicu čreva a žalúdka, podporujú jej regeneráciu a chránia ju pred podráždením.

Funguje na vykašliavanie
Horčičné odvary podporujú vykašliavanie a odblokovanie dýchacích ciest.

Afrodizakum
Horčica zvyšuje prísun krvi do panvových orgánov, čo ich robí citlivejšími.

APLIKÁCIE
Kulinárska horčica sa používa na výrobu horčice ako doplnok k marinádam, omáčkam, jedlám z mäsa a kapusty. Medzi aplikácie súvisiace so zdravím patrí stimulácia chuti do jedla, podpora trávenia, ochrana gastrointestinálnej sliznice, pomoc pri vykašliavaní a zahrievanie tela.

NÁVOD NA POUŽITIE
Podľa chuti

ZLOŽENIE
Synapín - fenylová kyselina, prchavé oleje, hlien, tuky, glykozidy, bielkoviny a minerálne soli.

KONTRAINDIKÁCIE A INTERAKCIE
Vysoké dávky horčice môžu poškodiť hrdlo, obličky a močové cesty, dráždiť gastrointestinálnu sliznicu a spôsobiť hnačky a dýchacie ťažkosti.
Použitie horčice sa neodporúča tehotným a dojčiacim ženám!
Príliš dlhý kontakt s horčicovými semenami môže spôsobiť podráždenie a popáleniny.
Nepoužívajte v prípade precitlivenosti.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: