Borax - 1kg Náhľad

Borax - 1kg

AR75900

Nové

Zloženie: Borax - 1kg
Zaradenie: Eko-šetrné čistenie

Viac detailov

Na sklade

6,92 €

Detaily

Zloženie: Borax - 1kg
Zaradenie: Eko-šetrné čistenie

BORAX sa používa ako prírodný a ekologický čistiaci prostriedok s veľmi širokou škálou aplikácií. Tetraboritan sodný sa nazýva zlúčenina bóru, ktorá sa v prírode vyskytuje ako minerálny tinkal. Bezfarebné kryštály rozpustné vo vode. Pomaly zahrievaná voda stráca hydratáciu a pri teplote 300 - 400 ° C sa premení na bezvodú soľ s teplotou topenia 878 ° C.

PREVÁDZKA

Čistí znečistené povrchy (riad, porcelán, vane, umývadlá, obklady, príslušenstvo, chladničky a mrazničky)

Bielenie a zjemňovanie bielizne (doplnok k organickým pracím maticiam)
Čistí zrkadlá a okná
Vyčistí upchaté odtokové potrubia
Odstraňuje nepríjemné pachy (moč, zvieracie trus, rozbité mlieko)
Používa sa ako spájkovacia a zváracia poistka
Odstraňuje nepríjemné škvrny z oblečenia (repa, víno, čaj, tuky, džúsy atď.)
Insekticídy (šváby, mravce, striebristky)

Užitočné recepty

Univerzálny čistiaci prostriedok

Zmiešajte ½ šálky octu a 2 polievkové lyžice bóraxu (alebo ¼ pohárovej jedlej sódy) s 2 litrami vody. Môžete pridať niekoľko kvapiek svojho obľúbeného éterického oleja, napríklad levandule. Výsledné činidlo účinne odstraňuje sediment z vody na umývadlových batériách. Používame ho na čistenie chromovaných častí, okien, zrkadiel, stien, umývateľných tapiet atď.

Uvoľňovanie potrubí
Do upchatého odtokového potrubia nalejeme pol pohára boraxu a potom pomaly nalejeme dve poháre vriacej vody. Necháme pôsobiť 15 minút a oplach vypustíme horúcou vodou.

Čistenie umývadla, vane, umývadla a dlaždíc
Borax zmiešame s vodou (približne 1 šálka boraxu a ¼ šálky vody). Lepší účinok poskytne pasta spolu so šťavou s citróna alebo kyselinu citrónovú. Natrite pastu na vyčistený povrch a nechajte ju 15 minút, potom ju umyte horúcou vodou.

Čistenie toalety
Toaletnú misu očistite kefou namočenou vo vodnom roztoku bóraxu (pol pohára bóraxu na 2 litre vody). V prípade silných nečistôt nalejte pol šálky boraxu do škrupiny a nechajte 1-2 hodiny. Potom škrupinu vyčistite kefou a opláchnite.

Bielidlo
Borax je vynikajúce bieliace a zmäkčovacie činidlo. Za týmto účelom pridajte do práčky pol pohára boraxu spolu s použitým saponátom (prášok, umývacie tablety).

Odstraňovanie škvŕn
Borax tiež pomôže pri odstraňovaní škvŕn. Za týmto účelom pripravíme roztok z 1 lyžice bóraxu a 4 l vody, v ktorej sme zafarbenú látku namočíme asi 30 minút a potom sa obvyklým spôsobom vypereme.

Odstraňovanie nepríjemných zápachov
Borax odstraňuje pachy z potravín, ktoré rýchlo podliehajú skaze alebo zvyšky moču. Všetko, čo musíte urobiť preto je, aby ste umyli nádobu na odpadky alebo lopatku na odpadky s roztokom bóraxu.

Bojuje s mravcami, blchami, rybami, švábmi a iným hmyzom


ZLOŽENIE
Dekahydrát tetraboritanu sodného - dekahydrát boraxu

UPOZORNENIE
Pri používaní boraxu sa riaďte pravidlami:

Noste ochranný odev (gumené rukavice atď.)
Zabráňte kontaktu s očami a pokožkou.


Nevdychujte ani nejedzte!
Uchovávajte mimo dosahu detí a zvierat!


V prípade kontaktu s očami opatrne vypláchnite niekoľko minút vodou, ak osoba používa šošovku, opatrne ich vyberte a pokračujte vo vyplachovaní. Po priamom kontakte (v prípade vniknutia do nosa, dýchacích ciest alebo zažívacieho traktu) vyhľadajte lekára. BORAX dráždi oči, môže poškodiť plodnosť a nenarodené dieťa.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

15 ďalších produktov v rovnakej kategórii: