Chilli papričky Birds Eye - capsicum annum - 50g vcelku Náhľad

Chilli papričky Birds Eye - capsicum annum - 50g vcelku

AR125910

Zloženie: Chilli papričky Birds Eye - capsicum annum - 50g vcelku
Zaradenie: Doplnky stravy

Na sklade

6,51 €

Detaily

Zloženie: Chilli papričky Birds Eye - capsicum annum - 50g vcelku

Zaradenie: Doplnky stravy

Chilli papričky Bird's Eye
Papriky Bird's Eye sú jednou z odrôd druhu Capsicum frutescens. Ďalšími odrodami v rámci tohto druhu sú napríklad papriky Tabasco (Mexiko) alebo Siling Labuyo (Filipíny).

Väčšina štipľavých paprík, ktoré poznáme, patrí k druhom C. annum alebo C. chinense. Druh C. frutescens sa dá ľahko rozlíšiť podľa plodov - paprika rastúca na kríku je vyvýšená alebo nasmerovaná rôznymi smermi. Ostatné druhy produkujú papriky, ktoré visia nadol. Plody odrody Bird's Eye sú tiež drobné - ich dĺžka nepresahuje 5 cm.

Papriky Bird's Eye sú obľúbené najmä v Ázii – sú základnou ingredienciou thajskej a indickej kuchyne.

Ich Scovilleho ostrosť je v priemere 100 000 SHU, ale niektoré druhy dosahujú až 225k. SHU (Scoville Heat Units).

Papriky Habanero, Dorset Naga, Naga Jolokia a iné sú pálivejšie ako táto odroda. Jalapeno, kajenské korenie a tabasco sú na stupnici pikantnosti nižšie. Napríklad Tabasco má ostrosť 50 000. SHU, čo je minimálne o polovicu menej ako Bird's Eye.

Ak by sa kvôli jednoduchosti použitia papriky Bird's Eye umiestnili na stupnici od 1 do 10, umiestnili by sa na 9. mieste.

Majte to teda na pamäti pred dochucovaním jedla!

Čo ak zjete príliš veľa paprík? Existujú tri spôsoby, ako to urobiť:

1. zjedz niečo mastné (smotana, kokosové mlieko)
2. zjedzte niečo bohaté na bielkoviny (jogurt, tvaroh)
3. piť alkohol

Všetky tri zložky rozpustia a vyplavia kapsaicín. Veľmi korenené jedlo nikdy nezapíjajte vodou – voda vám z úst vyplaví všetko okrem kapsaicínu, čím sa zvýši pocit pálenia.

APLIKÁCIA
Chilli môžete pridať nielen do typických ázijských a orientálnych jedál, ale aj do čokolády a dezertov, teplého kakaa či ovsených vločiek. Odporúčame experimentovať, len pozor!

ZLOŽENIE
(Veľmi) pálivá paprika odrody Bird's Eye. Najvyššia kvalita!

DÁVKOVANIE A AKO POUŽÍVAŤ
Na začiatok pridajte do misky iba jednu papriku. Ak to nestačí, pridajte ďalšie :)

KONTRAINDIKÁCIE
Tehotenstvo, dojčenie, precitlivenosť na chilli.
Chilli papričkám by sa mali vyhýbať ľudia trpiaci žalúdočnými vredmi, refluxom, zápalmi v tráviacom trakte či rôznymi druhmi podráždenia.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

9 ďalších produktov v rovnakej kategórii: