Arjuna Kardio - 500mg - 100 kapsúľ - Terminalia arjuna Náhľad

Arjuna Kardio - 500mg - 100 kapsúľ - Terminalia arjuna

AR126024

Zloženie: Arjuna Cardio - 500mg - 100 kapsúľ - Terminalia arjuna
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach

Viac informácií

13,52 €

Detaily

Zloženie: Arjuna Cardio - 500mg - 100 kapsúľ - Terminalia arjuna
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach

Arjuna - extrakt v kapsulách

Je to doplnok určený pre zdravie srdca a obehového systému.

Arjuna (Terminalia arjuna) je strom rastúci na indickom polostrove s veľkým významom pre miestnu medicínu. Jeho kôra bola používaná v tradičnej medicíne nielen v Indii, ale aj na Srí Lanke a Bangladéši. Ocenili ju aj v Indonézii, Malajzii a Keni, kde sa arjuna pestuje.

Kôra Arjuna sa už pred mnohými rokmi používala pri rôznych problémoch obehového systému. Spoliehalo sa naň v prípade bolesti na hrudníku, hypertenzie, srdcových porúch alebo abnormálneho manažmentu cholesterolu. Tradične sa odvar z kôry arjuny vyrábal s mliekom alebo vodou. V závislosti od regiónu mala kôra arjuny niekoľko ďalších použití. Odporúčal sa pri vredoch, cukrovke a anémii a používal sa ako adstringens, vnútorne aj zvonka. Odvar z kôry sa používal na liečenie kožných vredov a rán po uštipnutí hadom alebo škorpiónom. Mletá kôra sa šnupala ako šnupavý tabak na zmiernenie bolesti hlavy.

Dnes sa skúmajú vlastnosti kôry arjuny najmä vo vzťahu ku kardiovaskulárnemu systému a doterajšie objavy sú veľmi sľubné. Táto surovina preukázala pozitívny vplyv na tento systém vďaka obsahu flavonoidov, triterpenoidov a fytosterolov.

AKCIA
Arjuna priaznivo pôsobí na stav srdca a zlepšuje jeho okysličenie u pacientov s ischemickou chorobou srdca alebo po infarkte.
V klinickej štúdii z roku 1994 použitie arjuny znížilo výskyt stabilnej anginy pectoris u takýchto pacientov o 50 %. Angina pectoris, tiež známa ako angina pectoris, je symptómom ischemickej choroby srdca, ktorá spočíva v objavení sa bodavej bolesti v hrudníku, ktorá je výsledkom srdcovej hypoxie.

V nasledujúcich štúdiách boli ďalej pozorované pozitívne účinky arjuny na srdce. Arjuna znížil výskyt anginy pectoris u veľkej väčšiny jedincov, ktorí buď prekonali srdcový infarkt alebo mali ochorenie koronárnych artérií. A čo viac, arjuna zlepšila fyzickú kapacitu pacientov a v takýchto podmienkach je zvyčajne výrazne znížená.

Arjuna má pozitívny vplyv na krvný tlak a srdcovú frekvenciu.
Ukázalo sa to v štúdii z roku 2010, v ktorej zdravým účastníkom podávali extrakt z kôry arjuny počas 8 týždňov. Zlepšila sa aj fyzická odolnosť subjektov. Ako obzvlášť prospešná sa ukázala kombinácia arjuny a ashwagandhy.

V štúdiách na zvieratách sa pozoroval aj hypotenzívny účinok arjuny. Okrem toho došlo k vyrovnaniu srdcového rytmu.

Arjuna má pozitívny vplyv na lipidový profil.
V predchádzajúcich štúdiách na zvieratách aj na ľuďoch sa ukázalo, že arjuna má veľmi pozitívny vplyv na hladinu celkového cholesterolu, LDL a triglyceridov v krvi. Pomohol normalizovať výsledky týchto parametrov a dodatočne zvýšil hladinu frakcie HDL. V klinickej štúdii sa objavili priaznivé účinky pri doplnení kapsúl s 500 mg práškovej kôry arjuny 3x denne.

Arjuna riedi krv a obmedzuje zlepovanie krvných doštičiek, čím znižuje tvorbu krvných zrazenín a upchatie ciev.
Zvyšuje protizápalovú odpoveď znížením expresie zápalových markerov pri ochorení koronárnych artérií.

APLIKÁCIA
pre zdravie srdca
na udržanie normálneho krvného tlaku
na zlepšenie výsledkov lipidového profilu
pre zdravie krvných ciev
na ochranu kardiovaskulárneho systému

ZLOŽENIE
1 kapsula obsahuje 500 mg extraktu z kôry arjuny (Terminalia arjuna) štandardizovaného na 0,5 % kyseliny arjunolovej. Celulózová kapsula.
Extrakt bol vyrobený v Indii.
Bez pridania plnív, farbív, konzervačných látok a mazadiel.
Produkt je vhodný pre vegánov.

DÁVKOVANIE A AKO POUŽÍVAŤ
1 kapsula 3x denne pred jedlom. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku.
Obsah v dennej dávke (3 kapsuly): 1500 mg extraktu z kôry arjuny.
Výživové doplnky nemožno užívať ako náhradu pestrej stravy a nenahradia zdravý životný štýl.

SPOLUPRÁCA
Ashwagandha zvyšuje pozitívny účinok arjuny na kardiovaskulárny systém.

KONTRAINDIKÁCIE
Tehotenstvo, dojčenie, precitlivenosť na rastlinu. Ľudia užívajúci hormóny štítnej žľazy by, žiaľ, nemali užívať arjunu, pretože sa ukázalo, že arjuna znižuje ich hladinu v krvi.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Arjuna (Terminalia arjuna) je mohutný strom, dorastajúci do výšky až 25 m. Rastie na vlhkých miestach - zvyčajne v blízkosti riek a vodných nádrží. Vytvára listy zložené z mnohých menších, svetlozelených, podlhovastých lístkov, ktoré, čo je zaujímavé, sú hostiteľmi molíc produkujúcich hodváb. Kvety Arjuny sú veľmi malé a biele. Plody arjuny majú intenzívnu, žltozelenú farbu a hviezdicovitý prierez, ktorý pripomína ovocie zvané karambola.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

9 ďalších produktov v rovnakej kategórii: