Koenzým Q10 - Ubiquinol - 600mg - 50 kapsúľ Náhľad

Koenzým Q10 - Ubiquinol - 600mg - 50 kapsúľ

AR121789

Zloženie: Koenzým Q10 - Ubiquinol - 600mg - 50 kapsúľ
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach

Viac detailov

16,25 €

Detaily

Zloženie: Koenzým Q10 - Ubiquinol - 600mg - 50 kapsúľ
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach


Koenzým Q10 (ubichinol)
Koenzým Q10 je prvok potrebný na tvorbu energie v našich bunkách. Je klasifikovaný ako pseudovitamín (ako vitamín Q), t.j. zlúčeniny potrebné pre fungovanie tela, ale tvoria sa v ňom v dostatočnom množstve. Nedostatok koenzýmu Q10 sa u zdravých ľudí nevyskytuje, ale môže sa vyskytnúť pri rôznych patologických stavoch, ako sú choroby srdca a krvného obehu, neurodegeneratívne ochorenia, fibromyalgia, cukrovka a rakovina.

Koenzým Q10 je syntetizovaný vo všetkých bunkách nášho tela. Nájdeme ho aj v potravinách – hlavne v mäse, rybách a vajciach. Jeho úlohou je podieľať sa na energetických transformáciách prebiehajúcich v mitochondriách. Mitochondrie možno najlepšie opísať ako energetické centrá buniek. Nachádzajú sa v každej bunke (ktorá má jadro) a vyrábajú energiu vo forme ATP (vnútorná energetická jednotka) zo živín a kyslíka. Jedna bunka obsahuje asi 2-3 tis. mitochondrie.

Výroba energie, v biológii známa ako bunkové dýchanie, je životný proces spoločný všetkým živým veciam, ktorý v nich neustále prebieha. Je rozdelená do niekoľkých etáp. Koenzým Q10 sa podieľa na štádiu nazývanom oxidačná fosforylácia, ktorá je potrebná na to, aby energia generovaná zo živín prešla do formy ATP, t. j. stala sa metabolicky užitočnou.

Ako sa to premieta do suplementácie koenzýmom Q10? Prečo sa oplatí používať?
Vzhľadom na to, že koenzým Q10 je prvkom potrebným na tvorbu energie, môžeme konštatovať, že jeho zvýšený prísun zvonku pozitívne ovplyvní účinnosť tohto procesu. Hladina koenzýmu Q10 s vekom klesá, čo súvisí so spomalením metabolizmu a znížením schopnosti buniek regenerovať sa a brániť sa proti oxidačnému stresu. Suplementácia koenzýmom Q10 môže teda tieto zmeny výrazne brzdiť a prispievať k udržaniu vitality a dobrej kondície organizmu na dlhé roky.

Hladinu koenzýmu Q10 okrem veku výrazne ovplyvňujú hormóny štítnej žľazy. Ich nedostatočná tvorba môže znižovať syntézu koenzýmu Q10, preto sa jeho suplementácia odporúča najmä ľuďom s hypotyreózou.

Ubichinol, ubichinón alebo hydrochinón?
Na trhu sú dve formy CoQ10: ubichinol a ubichinón. V živých organizmoch fungujú v rovnováhe. Obidva sú aktívne, ale ubichinol sa oveľa lepšie vstrebáva z gastrointestinálneho traktu vďaka nižšej molekulovej hmotnosti a iným molekulárnym vlastnostiam. Práve túto formu nájdete v našom produkte.

Ďalšou výhodou ubichinolu je, že má silnejší antioxidačný účinok ako ubichinón. Je to preto, že ubiquinol sa nazýva redukovaná forma koenzýmu Q10 a ubichinón je jeho oxidovaná forma. Redukovaná forma je taká, ktorá neobsahuje molekulu kyslíka, takže ubichinol uľahčuje a zrýchľuje naviazanie a neutralizáciu toxických reaktívnych foriem kyslíka, nazývaných voľné radikály.

Ubiquinol sa nazýva aj hydrochinón, ide teda o tú istú látku – redukovanú formu koenzýmu Q10.

Biologická dostupnosť cyklodextrínu a ubichinolu
Za zmienku tu stojí aj inovatívna forma, pre ktorú sme sa rozhodli zavedením koenzýmu Q10. Na základe výskumu sme zvolili ubiquinol suspendovaný v cyklodextríne, ktorý je nielen zdravotne neutrálnym nosičom (je vyrobený zo škrobu), ale vďaka čomu je ubiquinol oveľa lepšie vstrebateľný. To umožňuje použiť nižšiu dávku.

AKCIA
Antioxidácia
Koenzým Q10 je predovšetkým silný antioxidant, ktorý neutralizuje voľné kyslíkové radikály účinnejšie ako iné antioxidanty, napríklad vitamín E. Týmto pôsobením prispieva k zlepšeniu fungovania vnútorných orgánov a dlhodobému udržaniu nízkeho biologického veku.

Je tiež známy tým, že inhibuje peroxidáciu lipidov. To znamená, že zabraňuje oxidácii lipidov a cholesterolu na karcinogénne zlúčeniny.

Srdce a obehový systém
Koenzým Q10 posilňuje srdce a zlepšuje jeho kondíciu, najmä keď je oslabené infarktom. Srdce pracuje neustále, využíva energiu vo forme ATP. Poskytnutím koenzýmu Q10 mu dodávame palivo pre každodenné fungovanie.

Koenzým Q10 vďaka svojim antioxidačným vlastnostiam pomáha udržiavať správny stav ciev a bráni ukladaniu aterosklerotického plátu a tiež pomáha udržiavať krvný tlak na primeranej úrovni.

Migrény
Intenzívne sa skúma vplyv koenzýmu Q10 na migrenózne bolesti hlavy. Výsledky prvých experimentov sú veľmi sľubné. Najnovšia metaanalýza z roku 2019 ukázala, že koenzým Q10 môže výrazne znížiť frekvenciu záchvatov migrény bez ovplyvnenia intenzity a trvania bolesti.

Koža
Antioxidačný účinok koenzýmu Q10 priaznivo ovplyvňuje stav pokožky. Z tohto dôvodu sa v súčasnosti široko používa v kozmetike a kozmetických ošetreniach ako omladzujúca zložka, redukuje vrásky a zlepšuje tón pleti. Skvele pôsobí aj na pokožku zvnútra. Vymetaním voľných radikálov brzdí starnutie pokožky a dodáva jej vitalitu a ovplyvňovaním energetického metabolizmu zlepšuje schopnosť pokožky regenerovať sa.

APLIKÁCIA
proti starnutiu
na zvýšenie vitality a zlepšenie stavu celého organizmu
ako podpora pre srdce a obehový systém
pre zdravú, krásnu pleť

ZLOŽENIE
1 kapsula obsahuje 600 mg koenzýmu Q10 komplex suspendovaného v 10% cyklodextríne - ( 60 mg ubichinol a 540 mg of cyclodextrin - ekvivalent 120mg pure Q10).  Celulózová kapsula. Bez pridania plnív, farbív, konzervačných látok a mazadiel.

DÁVKOVANIE A AKO POUŽÍVAŤ
Ubiquinol sa najlepšie vstrebáva v prítomnosti tukov, preto ho treba užívať po jedle!
Odporúčaná denná dávka: 1 kapsula jeden až dvakrát denne. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku.
Výživové doplnky nemožno užívať ako náhradu pestrej stravy a nenahradia zdravý životný štýl.
Obsah v dennej dávke (2 kapsuly): 1200 mg komplexného koenzýmu Q10 + cyklodextrín.

KONTRAINDIKÁCIE
Tehotenstvo, dojčenie, precitlivenosť na prípravok. Nepodávať deťom.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

9 ďalších produktov v rovnakej kategórii: