Perila krovitá - Perilla frutescens - 50g - sekaná Náhľad

Perila krovitá - Perilla frutescens - 50g - sekaná

AR125112

Zloženie: Perila krovitá - Perilla frutescens - 50g - sekaná
Zaradenie: Byliny

Viac informácií

Na sklade

8,54 €

Detaily

Zloženie: Perila krovitá - Perilla frutescens - 50g - sekaná
Zaradenie: Byliny


Perilla (Perilla frutescens)

Perilla je jednou z najúčinnejších bylín na podporu organizmu pri alergiách.

Tam, kde sa vyskytuje prirodzene, t. j. v Ázii, sa perilla používa ako zelenina na teplé jedlá alebo na ozdobu. Jeho listy zdobia napríklad sushi, ale môžu byť aj hlavnou ingredienciou vareného, ​​vyprážaného či marinovaného jedla. Túto rastlinu obľubujú najmä Kórejci, preto sa jej niekedy hovorí aj kórejská perilla.

Perilla vytvára početné, mimoriadne pestré odrody, takže je aj okrasnou rastlinou. Vytvára príjemnú vôňu a priťahuje motýle.

V orientálnej medicíne sa používal ako antibakteriálny, spazmolytický, karminačný, proti kašeľ, expektorans a stimulant trávenia. Číňania ho používali v boji proti prechladnutiu, kašľu, astme, nevoľnosti a otrave jedlom. Čaj Perilla sa odporúčal ľuďom alergickým na morské plody.

V ľudovom liečiteľstve Japonska – Kampo bola perilla hlavnou zložkou zmesi na alergie a bronchiálnu astmu. Prípravok sa nazýval saiboku-to.


AKCIA
Perilla uľahčuje fungovanie alergikom prostredníctvom upokojujúceho účinku na mechanizmy podieľajúce sa na vzniku alergickej reakcie.
Štúdia na potkanoch z roku 2001 ukázala, že infúzia perilovej byliny znížila anafylaktickú odpoveď o 43 %. Podobný účinok sa dosiahol v experimente na zvieratách o dva roky neskôr.

Tento účinok sa pripisuje najmä kyseline rozmarínovej.

Okrem toho sa oplatí piť bylinkový nálev z perily pri hľadaní protikŕčových, expektoračných a antiseptických účinkov.

APLIKÁCIA
na zlepšenie fungovania organizmu pri alergiách (najmä inhalačných)
na trávenie
ako antiseptikum


ZLOŽENIE
Perilla (Perilla frutescens) - 100% bylina. Najvyššia kvalita!
Synonymá: bazalková perilla, kórejská perilla

DÁVKOVANIE A AKO POUŽÍVAŤ
Perilla - čaj (shiso čaj):
1-2 čajové lyžičky bylinky zalejte pohárom vriacej vody, prikryte, nechajte 15 minút pôsobiť. Pite 3 šálky denne (alebo viac, ak je to potrebné).

KONTRAINDIKÁCIE
Tehotenstvo, dojčenie, precitlivenosť na rastlinu.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Perilla (Perilla frutescens), alebo perilla, je členom čeľade Lamiaceae. Je to druh charakteristický pre Áziu a s najväčšou pravdepodobnosťou pochádza z Himalájí. Dorastá do výšky 2 m. Je silne rozkonárený, preto vytvára malé kríky. Jeho listy a kvety môžu mať rôzne farby v závislosti od odrody. Listy sú v tvare srdca so zúbkovanými okrajmi. Kvety sú drobné a majú tvar typický pre čeľade labialné. Perilla produkuje olejnaté semená.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: