Borovica peľ - 25g Náhľad

Borovica peľ - 25g

AR88534

Zloženie: Borovica peľ - 25g
Zaradenie: Byliny

Viac detailov

Tento produkt už nie je dostupný

9,52 €

Detaily

Zloženie: Borovica peľ - 25g
Zaradenie: Byliny

Peľ borovice je produkt odporúčaný najmä mužom, pretože je zdrojom ... testosterónu. Obsahuje aj androstendión, z ktorého sa vyrába testosterón. Ide o fytoandrogény, teda samčie rastlinné hormóny s rovnakou aktivitou ako ľudské androgény. Výskyt testosterónu vo svete rastlín je bezprecedentný jav. Rastlinné suroviny s androgénnymi účinkami ako Tribulus Terrestris alebo Senovka grécka obsahujú iba prekurzory testosterónu alebo jeho deriváty. Peľ borovice na druhej strane obsahuje správny testosterón a je jeho najbohatším prírodným zdrojom. O niečo menej testosterónu sa nachádza v materskej kašičke.

Peľ borovice je produkovaný samčími súkvetiami borovice a získava sa z druhov pôvodných v danom regióne. Na Slovensku a Európe je to zvyčajne borovica lesná. Všetky druhy sa vyznačujú peľom s podobnými vlastnosťami a podobným obsahom účinných látok. Jediný peľ borovice je voľným okom nerozoznateľný vďaka svojej mikroskopickej veľkosti.

Peľ borovice je novinkou na trhu prírodných doplnkov v Európe a USA, pričom Tradičná čínska medicína ho využíva už dlhé roky. V Ázii je známy predovšetkým ako androgén a afrodiziakum, no využíva sa aj na posilnenie vnútorných orgánov, zvýšenie energie a imunity a zlepšenie vzhľadu pokožky.

Zdraviu prospešné vlastnosti:

Peľ borovice zvyšuje hladinu voľného testosterónu v tele a tým pôsobí anabolicky, keďže testosterón stimuluje tvorbu bielkovín a tvorbu svalového tkaniva.
Pomáha udržiavať rovnováhu v mužskej ekonomike pohlavných hormónov.
Zvyšuje mužské libido.
Zvyšuje vytrvalosť a fyzickú výkonnosť.

Brassinosteroidy prítomné v peli borovice sú rastlinné hormóny, ktoré riadia procesy rastu a vývoja prebiehajúce v rastlinných bunkách, podobne ako steroidné hormóny, ktoré riadia metabolizmus v ľudských a živočíšnych bunkách. Po vstupe do ľudského tela brassinosteroidy stimulujú syntézu bielkovín, a preto majú anabolický účinok.

Peľ borovice je určený najmä pre mužov, no z jeho užívania môžu profitovať aj ženy. Vysoký obsah antioxidantov spôsobuje, že peľ borovice posilňuje prirodzenú imunitu organizmu, má tiež silný účinok proti starnutiu a chráni bunky pred oxidačným stresom. Zloženie antioxidantov, vitamínov a minerálov obsiahnutých v peli borovice má veľký vplyv na stav pokožky. Z tohto dôvodu ho s obľubou používajú ženy v Číne a ďalších ázijských krajinách ako doplnok pre krásnu pleť, ktorý zlepšuje elasticitu pokožky, vyhladzuje vrásky a pomáha znižovať prejavy akné.

PEL BOROVICE – APLIKÁCIA
Peľ borovice sa odporúča ako podpora pri budovaní svalovej hmoty, ako aj na:

zvýšenie hladiny voľného testosterónu v krvi,
na kompenzáciu nedostatku testosterónu alebo na vyrovnanie nadbytku estrogénu,
posilnenie mužskej sexuálnej túžby,
zlepšenie vzhľadu pokožky.

ZLOŽENIE
100% borovicový peľ. Najkvalitnejšia surovina!

Peľ borovice obsahuje biologicky dostupný testosterón v množstve asi 80 ng/g a androstendión, prekurzor testosterónu, v množstve 590 ng/g. Obsahuje tiež množstvo antioxidantov (flavonoidy, fenolové kyseliny), všetky exogénne aminokyseliny a malé množstvo vitamínov a minerálov.


AKO POUŽÍVAŤ?
Pre viditeľné výhody sa odporúča konzumovať ½ až 1 čajovú lyžičku borovicového peľu denne.
Stáva sa, že ľudia, ktorí intenzívne trénujú, užívajú veľmi vysoké dávky peľu, až 3 polievkové lyžice denne. Dávka sa má upraviť podľa osobných potrieb a preferencií.
Peľ borovice je dobré pred prehĺtaním držať pod jazykom, aby sa časť hormónov a bioaktívnych látok mohla cez sliznicu ústnej dutiny vstrebať priamo do krvného obehu.
Peľ je možné konzumovať priamo alebo ho pridať do nie teplých jedál, jogurtov, smoothies a nápojov.

SPOLUPRÁCA
Anabolický efekt umocní kombinácia peľu borovice s Tribulus terrestris a senovkou gréckou (Trigonella foenum-graecum).
Kombinácia peľu s macou (Lepidium meyenii) ešte viac zvýši sexepíl a fyzickú výkonnosť.


KONTRAINDIKÁCIE A BEZPEČNOSTNÉ OPATRENIA
Peľ borovice sa neodporúča tehotným a dojčiacim ženám.
Deti a dospievajúci do 20 rokov by nemali konzumovať peľ borovice, pretože môže narušiť tvorbu hormonálnej rovnováhy.
Ľudia, ktorí sú precitlivení na peľ rastlín, by mali byť mimoriadne opatrní a pri výskyte alergickej reakcie prípravok vysadiť.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Borovica je rod stromov z čeľade borovíc, ktorý zahŕňa viac ako 120 druhov. Borovica lesná je bežná v celej Európe, v nížinách aj v horách. Dá sa nájsť aj na Sibíri. Dosahuje výšku 30 až 45 m. Jeho kôra je sivohnedá a pokrytá širokými brázdami. Listy borovice sú tuhé, studené zelené ihly. Sú dlhé 3 až 7 cm a hrubé 1-2 mm. Borovicové kvety sú rozdelené na samčie a samičie. Samičie kvety tvoria súkvetia v tvare kužeľa, zatiaľ čo samčie kvety sú žlté a vajcovitého tvaru a zhromažďujú sa v niekoľkých kusoch na báze mladých výhonkov. Práve samčie súkvetia produkujú v máji obrovské množstvá žltého peľu borovice, ktorý unáša vietor.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: