Mäta vodná bylina - Mentha aquatica - 50g sekaný Náhľad

Mäta vodná bylina - Mentha aquatica - 50g sekaný

AR124066

Zloženie: Mäta vodná bylina - Mentha aquatica - 50g sekaný
Zaradenie: Byliny

Na sklade

6,38 €

Detaily

Zloženie: Mäta vodná bylina - Mentha aquatica - 50g sekaný
Zaradenie: Byliny


Mäta vodná (Mentha aquatica) je náš obľúbený druh mäty, a preto ju radi uvádzame do našej ponuky.

Uchváti nás svojou krásnou, hlbokou vôňou a jemnou chuťou. Z neho pripravené nálevy sa dajú piť donekonečna. Túto mätu poznáme z prechádzok po miestach, kde sa nachádzajú vodné nádrže. Ako už názov napovedá, vodná mäta, rada rastie nad vodou. Nájdete ju v prírode? Skúste ho hľadať v lete pri jazere alebo rieke. Hľadajte typickú mätu s bielymi, svetlofialovými alebo svetloružovými kvetmi. Záverečné overenie urobte nosom - vôňa vás určite neoklame

Všetky druhy mäty pôsobia:
stimulujúce trávenie
diastolický do tráviaceho traktu
zníženie nadúvania a plynatosti


APLIKÁCIA
ako lahodný čaj
ako prídavok k iným bylinkám, listovým čajom a yerba maté
ako prísada do kozmetiky

ZLOŽENIE
Mäta vodná (Mentha aquatica) - 100% bylina. Najvyššia kvalita!

DÁVKOVANIE A AKO POUŽÍVAŤ
Infúzia:
1-2 čajové lyžičky bylinky zalejte pohárom vriacej vody alebo mlieka. Prikryjeme, necháme 20 minút postáť, precedíme. Stojí za to pridať med alebo ovocný sirup. Nálev môžete piť bez obmedzenia.

Tinktúra:
Bylinku zalejte 70% alkoholom v pomere 1:3. Macerovať 2 týždne, prefiltrovať. Užívajte 3-5 ml 1-3 krát denne.

Kulinárske:
Mätu možno použiť ako korenie. Mäta, najmä vodná, je jedinečnou zložkou dezertov a slaných jedál. Vyskúšajte ho v domácej zmrzline alebo smoothies. Hodí sa aj ako dochucovadlo do šalátov, mäsových alebo zeleninových polievok.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Mäta vodná je druh pochádzajúci z Európy, ako aj zo severnej Afriky a západnej Ázie. Dnes sa vyskytuje aj v Amerike a Austrálii. Dosahuje výšku 90 cm. Môže byť pokrytý chĺpkami. Vytvára podzemok, ktorým sa vegetatívne rozmnožuje. Ako som už spomenul, tento druh uprednostňuje mokrade: močiare, brehy riek, jazerá, rybníky, rybníky, kanály. Dokáže rásť aj vo vode samotnej – vtedy vystúpi nad jej hladinu.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: