Moringa list - Moringa oleifera - 100g sekaný Náhľad

Moringa list - Moringa oleifera - 100g sekaný

AR76520

Nové

Zloženie: Moringa list - Moringa oleifera - 100g sekaný
Zaradenie: Byliny

Viac detailov

Na sklade

7,76 €

Detaily

Zloženie: Moringa list - Moringa oleifera - 100g sekaný
Zaradenie: Byliny


Moringa olejná (Moringa oleifera) pomáha regulovať metabolizmus glukózy a cholesterolu a zároveň vyživuje a posilňuje organizmus, dodáva množstvo minerálov a antioxidantov.
Moringa je tropická rastlina pôvodom z Indie. Hinduisti ho nazývajú zázračným stromom, pretože je mimoriadne odolný, dokáže rásť na neúrodnej pôde, v suchom počasí prináša ovocie a po vyrúbaní opäť dorastie a každá jeho časť je užitočná. Ázia a Afrika využívajú jej listy, korene, kôru a časti plodov a semien a zoznam ich využitia je veľmi dlhý. V tradičnej medicíne sa listy moringy používali na liečbu malárie, brušného týfusu, parazitárnych chorôb, ascitu, cukrovky, vysokého krvného tlaku, reumatických bolestí a chorôb urogenitálneho systému. Len ajurvéda popisuje asi 300 ochorení, na ktoré sa odporúčajú prípravky z moringy.
V rozvojových krajinách je moringa tiež zdrojom oleja, potravín, prírodných hnojív a čistiacich prostriedkov. Listy moringy sa konzumujú ako zelenina alebo sa pridávajú do jedla vo forme prášku, aby sa zvýšila ich nutričná hodnota. Obsahujú množstvo antioxidantov, minerálov a bioaktívnych zlúčenín. Navyše, vďaka svojim antibakteriálnym vlastnostiam, listy moringy slúžia ako čistič mydla alebo vody a sú úplne bezpečné aj pre citlivú a chorú pokožku.

Zdravotné vlastnosti:

Prášok z listov moringy je výbornou podporou pre správne hospodárenie s glukózou. Pomáhajú regulovať hladinu glukózy v krvi, majú tiež ochranný účinok na beta bunky pankreasu, ktoré sú zodpovedné za tvorbu a vylučovanie inzulínu.
Moringa má pozitívny vplyv aj na metabolizmus cholesterolu. Znižuje vstrebávanie cholesterolu v črevách a zvyšuje jeho vylučovanie, čím prispieva k udržaniu správnej hladiny cholesterolu a triglyceridov v krvi.
Listy moringy sú zaradené medzi produkty s najvyššou antioxidačnou kapacitou podľa stupnice ORAC. To znamená, že moringa je silný antioxidant, a tým chráni telo pred oxidačným stresom a spomaľuje proces starnutia. Navyše podporuje správnu reakciu organizmu na zápal.
Práškové listy moringy sú známe svojimi baktericídnymi vlastnosťami, vďaka ktorým dokážu podporiť organizmus v boji s infekciami a dajú sa využiť aj pri starostlivosti o pleť.
Listy moringy sú mimoriadne bohaté na minerály a môžu byť dobrým zdrojom vápnika, horčíka, draslíka, zinku a železa.
Užívanie extraktov z listov moringy po pôrode môže zvýšiť množstvo mlieka produkovaného dojčiacimi matkami.

MORINGA - APLIKÁCIA
ako podpora metabolizmu glukózy a/alebo cholesterolu
na zlepšenie celkového stavu organizmu
posilňujúce mechanizmy proti voľným radikálom
zosilnenie protizápalových reakcií
na zvýšenie tvorby mlieka počas laktácie
na starostlivosť o pleť

ZLOŽENIE
Moringa - 100% sušené listy. Surovina najvyššej kvality!
Sušené listy moringy obsahujú vysoké množstvo bioaktívnych zlúčenín, ako sú flavonoidy, antokyány a glukozinoláty, ako aj veľa vápnika a značné množstvo draslíka, horčíka, železa, zinku a medi.

DÁVKOVANIE A APLIKÁCIA

Moringa (rezaný list):
1 polievkovú lyžicu listov moringy zalejte vriacou vodou v šálke, prikryte a odstavte na 10-15 minút. Nakoniec preceďte. Niekoľkokrát denne vypite pohár infúzie.

Moringa (mletý list):
Prášok z listy moringy by sa mali užívať perorálne. Optimálna dávka je 6 g denne, čo sú asi 2 čajové lyžičky.
Prášok možno pridať do jogurtov, smoothies, chladených polievok, nátierok na sendviče a tvarohu. Aby sa nestratili cenné živiny, nemal by sa pridávať do teplých jedál ani nápojov.


Jednoduchý recept na nápoj z moringových listov:
- pohár vašej obľúbenej minerálnej vody
- pol čajovej lyžičky moringy
- lyžička tekutého medu
- šťava vytlačená z citróna alebo limetky

Dané suroviny zmiešame a ihneď konzumujeme.

Kozmeticky:
Moringu možno použiť aj vo forme pleťovej masky, napríklad na báze avokáda, banánu, jogurtu alebo medu.

KONTRAINDIKÁCIE
Neužívať počas tehotenstva! Existuje podozrenie, že moringa môže spôsobiť potrat.
Moringa sa neodporúča ženám, ktoré sa snažia otehotnieť, pretože sa predpokladá, že znižuje ženskú plodnosť. Netreba ho však považovať za antikoncepciu!
V prípade precitlivenosti je potrebné liek vysadiť.

CHARAKTERISTIKA RASTLÍN
Moringa oleifera (alebo Moringa pterygosperma) patrí do monotypickej čeľade Moringaceae. Pochádza zo severnej Indie, ale v súčasnosti sa vyskytuje v celej Ázii, Afrike a Latinskej Amerike. Rastie v tropickom a subtropickom podnebí, najlepšie pri 25–35 °C. Uprednostňuje piesočnaté a hlinité pôdy.
Moringa je nízky strom so širokou, ale nie príliš hustou korunou. Dorastá do výšky 8 m. Dospelý strom má hrubý, valcovitý kmeň, na báze často rozdvojený. Je pokrytá hladkou tenkou kôrou, ktorej farba sa mení od šedej po svetlohnedú. Mladé konáre moringy sú husto chlpaté. Listy sú veľké, až 90 cm dlhé a pozostávajú z mnohých párov menších, oválneho tvaru, svetlozelených listov. Kvety moringy majú úzke biele okvetné lístky a žlté tyčinky. Tvoria metlinovité súkvetia a príjemne voňajú. Môžu kvitnúť po celý rok. Plody moringy sú dlhé (až 90 cm), tenké a zelené struky so semenami.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: