Neem listy - Zederach indický - Azadirachta indica - 100g mletý Náhľad

Neem listy - Zederach indický - Azadirachta indica - 100g sekaný

AR76707

Zloženie: Neem listy - Zederach indický - Azadirachta indica - 100g mletý
Zaradenie: Byliny

Viac informácií

Na sklade

9,20 €

Detaily

Zloženie: Neem listy - Zederach indický - Azadirachta indica - 100g mletý
Zaradenie: Byliny

Listy Neem sú vynikajúcou kozmetickou surovinou. Starajú sa o zdravie pokožky, očí, pokožky hlavy a celého tela. Starajú sa o vlasy, majú vynikajúci vplyv na zuby, ďasná a hrdlo.

Neem strom pochádza z Indie, kde je považovaný za jednu z najcennejších rastlín. Jeho listy, kôra, kvety a semená sa používajú v ayurvédskej, siddha a unanskej medicíne už viac ako 2 000 rokov. Čerstvé neemové listy sa môžu konzumovať surové alebo vo forme polievky. Sušené listy neemu sa kozmeticky používajú na starostlivosť o pokožku a vlasy a sú tiež obľúbenou prísadou do zubných pást. Okrem toho pomáhajú vypudiť hmyz z kuchyne a šatníka. V minulosti hinduisti konzumovali neemové listy, aby sa chránili pred rakovinou, podporovali liečbu cukrovky, zvyšovali imunitu a bojovali proti bakteriálnym a vírusovým infekciám. V súčasnosti až 75% výrobkov z ajurvédskej medicíny obsahuje listy neemu v prášku.

Vlastnosti podporujúce zdravie:
Listy Neem priaznivo pôsobia na pokožku a zasahujú do jej najhlbších vrstiev. Starajú sa o jeho zdravý vzhľad, zvlhčujú ho, robia elastickým a zabraňujú ochabovaniu súvisiacemu s vekom.
Upokojujú podráždenie, začervenanie a menšie rany.
Pomáhajú redukovať akné, lupiny, ekzémy a iné kožné lézie.
Starajú sa o pokožku hlavy, vlasy a ústa a hrdlo.
Ukľudňujú unavené oči.

APLIKÁCIA
starostlivosť o pokožku tváre, tela a hlavy
škvrny, akné, popáleniny, vredy, preležaniny a iné kožné lézie
uhryznutie hmyzom, menšie rany
vyplachovanie podráždených, unavených a začervenaných očí
vyplachovanie úst a hrdla
kúpele

ZLOŽENIE
Neem listy (Azadirachta indica) 100%. Najkvalitnejšia surovina!

AKO POUŽIŤ
Odvar:
1 polievkovú lyžicu mletých listov alebo 2 lyžice nakrájaných listov zalejte pohárom vody, priveďte do varu a povarte asi 5 minút.

Použiť externe:
na umývanie tváre,
na oplachovanie vlasov a pokožky hlavy,
vo forme obkladov pre unavené oči.

Kozmetická pasta:
Pomleté ​​listy zmiešajte s dostatkom vody, aby ste vytvorili hustú kašu bez hrudiek. Raz denne naneste pastu na tvár alebo na kožné lézie na tele, nechajte pôsobiť 15 minút a potom opláchnite vodou. Do pasty môžete pridať kurkumu, med alebo kokosový olej, aby ste zvýšili jej výživové vlastnosti.

Kúpeľ:
Pripravte si silný odvar z 2 alebo viacerých lyžíc mletých neemových listov a nalejte ich do vane s vodou.

PREVENCIA
Pred nanesením neemovej listovej masky na pokožku by ste si mali urobiť test na malej ploche, aby ste zistili, či to vaša pokožka dobre toleruje.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Azadirachta indica je strom z čeľade Meliaceae a jeden z dvoch druhov patriacich do rodu Azadirachta (druhý je Azadirachta excelsa). Azadirachta indica, ako už názov napovedá, pochádza z Indie a dnes sa vyskytuje v mnohých krajinách so subtropickým podnebím. Je veľmi odolný voči suchu a vysokým teplotám, preto sa kvôli tieňu často vysádza do polosuchých oblastí. Obyčajne dorastá do výšky 20 m a za priaznivých podmienok až 40 m. Vytvára širokú guľovitú korunu. Rastie s dlhými, perovitými listami, ktoré pozostávajú z menších, úzkych kopijovitých listov so zúbkovanými okrajmi. Drobné biele kvety vynikajú príjemnou vôňou. Skladajú sa z piatich tenkých lístkov obklopujúcich žltý stred. Zhromažďujú sa v visiacich kvetenstvách dlhých asi 25 cm. Plody sú semená tvaru slzy a veľkosti 1 cm.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: