Magnólia lekárska kvet - Magnolia officinalis - 50g Náhľad

Magnólia lekárska kvet - Magnolia officinalis - 50g

AR119265

Nové

Zloženie: Magnólia lekárska kvet - Magnolia officinalis - 50g
Zaradenie: Byliny

Viac detailov

Na sklade

7,43 €

Detaily

Zloženie: Magnólia lekárska kvet - Magnolia officinalis - 50g
Zaradenie: Byliny

Kvety magnólie sú popri kôre druhou surovinou, ktorá sa získava z tejto krásnej rastliny - Magnolia officinalis.

Kvety stoja za pozornosť ako prísada do čajov a kozmetiky, či ako zdroj prírodnej arómy.

V tradičnej čínskej medicíne sa kvety magnólie používali ako infúzie na rôzne respiračné ochorenia. Mali pomôcť pri zápaloch dutín, upchatom nosu, nádche, alergickej nádche a kašli. Asistovali pri vykašliavaní a odstraňovaní sekrétov z pľúc. Tiež sa verí, že mohli pomôcť pri astme, ale neexistujú na to žiadne vedecké dôkazy.

Zdravotné vlastnosti:
Kvety magnólie priaznivo pôsobia na dýchacie ústrojenstvo: pomáhajú prečisťovať dýchacie cesty a zastavujú nádchu. Pôsobia expektoračne a podporujú voľné dýchanie. Stimulujú protizápalové reakcie v oblasti dutín a hrdla.
Môžu mierne znížiť alergickú reakciu na peľ.
Prinášajú úľavu ženám počas menštruácie svojim jemným diastolickým účinkom. Navyše podporujú dobrú náladu žien v tomto období a upokojujú podráždenosť s ňou spojenú.
Upokojuje a zmierňuje nervové napätie.

APLIKÁCIA
ako podpora dýchacieho systému
ako diastolický prostriedok
ako aromatická surovina na výrobu kozmetiky a kadidla

ZLOŽENIE
Magnólia lekárska - kvety (Magnolia officinalis) 100%. Surovina najvyššej kvality!

DÁVKOVANIE A APLIKÁCIA
Infúzia:
1 polievkovú lyžicu kvetov magnólie zalejte pohárom vriacej vody. Prikryte a odložte na 10 minút. Vypite pol pohára infúzie niekoľkokrát denne (3-4).

Aromaterapia:
Kvety magnólie môžete použiť ako kadidlo položením štipky sušených byliniek na rozpálené drevené uhlie. Môžete ich pridať aj do voňavého kúpeľa – sólo alebo v kombinácii s inými kvetmi.

KONTRAINDIKÁCIE
Tehotenstvo, dojčenie, precitlivenosť na rastlinu.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Magnólia liečivá pochádza z Číny, kde sa vyskytuje najmä v centrálnej časti krajiny. Vyskytuje sa najmä v lesoch v nadmorskej výške do 1500 m n. Je to malý strom s estetickým, šíriacim sa habitom. Dorastá do výšky 20 m. Je pokrytá hustou, hladkou, hnedosivou kôrou. Vytvára veľké, obvajcovité listy dlhé až 40 cm a krásne, majestátne, voňavé kvety so svetlými, mäsitými lupeňmi. Jeho plody sú jasne červené, pretiahnuté a pokryté mäkkými tŕňmi.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: