Chanca Piedra vňať - Phyllanthus niruri - 250g sekaný Náhľad

Chanca Piedra vňať - Phyllanthus niruri - 250g sekaný

AR89570

Nové

Zloženie: Chanca Piedra vňať - Phyllanthus niruri - 250g sekaný
Zaradenie: Byliny

Viac detailov

Na sklade

20,05 €

Detaily

sekaný

Zloženie: Chanca Piedra vňať - Phyllanthus niruri - 250g sekaný
Zaradenie: Byliny

Chanca piedra (Phyllanthus niruri) je rastlina s veľmi dlhou históriou použitia v tradičných lekárskych systémoch: ajurvéda (India), Jamu (Indonézia), tradičná čínska medicína (TCM), ako aj v ľudovom liečiteľstve v Brazílii.

Chanca piedra znamená v španielčine doslova „lámač kameňov“. Názov odkazuje na zvyk používať túto rastlinu ako prostriedok na odstraňovanie žlčových a obličkových kameňov.

V ajurvéde sa táto rastlina nazýva pitirishi alebo budhatri a používa sa už viac ako 2 000 rokov. V minulosti sa používal na choroby, ako napríklad infekcie močových ciest, hepatitídu či dokonca cukrovku. Miestni ľudia pili bylinné infúzie tiež na zmiernenie príznakov astmy a bronchitídy.

Chanca piedra sa stala predmetom väčšieho záujmu v polovici 60. rokov. Potom vedci začali podrobný výskum zloženia a vlastností tejto rastliny. Mnohé z tradičných použití našli svoje opodstatnenie. Koncom 80. rokov si Phyllanthus niruri získal celosvetovú pozornosť pre svoje potenciálne použitie proti hepatitíde B.

Vlastnosti pre zdravie:
Pozitívne vplýva na pečeň: chráni ju, podporuje jej regeneračné a detoxikačné funkcie. Stimuluje tvorbu a vylučovanie žlče.
Môže pomôcť rozpustiť žlčové kamene.
Pôsobí močopudne a pomáha vyplavovať močové kamene. Môže inhibovať tvorbu nových kameňov znížením obsahu vápniku v moči.

ZLOŽENIE
Chanca piedra (Phyllantus niruri) 100%. Najvyššia kvalita!

DÁVKOVANIE A POUŽITIE
Chanca piedra - čaj:

1 polievkovú lyžicu byliny zalejte pohárom vriacej vody, nechajte zakryté vylúhovať 15 minút. Prefiltrujte.
Počas liečby odstraňovania existujúcich kameňov vypite 1 - 3 poháre infúzie denne. Na preventívne účely sa odporúča piť 1-3 poháre týždenne.

Prášok Chanca piedra:
1 čajovú lyžičku mletej byliny zalejte pohárom vriacej vody. Pite so sedimentom 2 - 3 krát denne.

Pozor:
Bylina by sa nemala používať dlhšie ako 3 mesiace.

INTERAKCIE A NEŽIADUCE ÚČINKY
Môže znížiť hladinu glukózy v krvi a krvný tlak. Môže zosilniť účinok antidiabetických a antihypertenzívnych liekov.
Nepoužívajte počas tehotenstva alebo dojčenia. Ženy, ktoré sa snažia otehotnieť, by tiež nemali užívať Phyllanthus niruri, pretože by to mohlo znížiť plodnosť.

CHARAKTERISTIKA RASTLÍN
Chanca piedra (Phyllanthus niruri) je malá jednoročná rastlina, ktorá dorastá až do výšky 30 - 40 cm. Prirodzene sa nachádza v amazonskom pralese, ako aj v ďalších tropických oblastiach - vrátane juhovýchodnej Ázie, južnej Indie a Číny. Miestne názvy: chancapiedra, quebra pedra, lámač kameňov, aranca-pedras, punarnava, bhonya, derriere-dos, jar amla, kizha nelli, malva-pedra, bhuimy-amali, mapatan, paraparai mi, phyllanto, pombinha, shka-nin -du, viernes santo, ya-taibai, bhui-amla, bhuianvalah.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: