Hviezdica prostredná - Stellaria media - 100g mletý Náhľad

Hviezdica prostredná - Stellaria media - 100g mletý

AR86339

Nové

Zloženie: Hviezdica prostredná - Stellaria media - 100g mletý
Zaradenie: Byliny

Viac detailov

Na sklade

9,23 €

Detaily

Zloženie: Hviezdica prostredná - Stellaria media - 100g mletý
Zaradenie: Byliny

Stellaria media podporuje čistenie tela a zvyšuje metabolizmus. Pozitívne ovplyvňuje funkciu kĺbov a štruktúru krvných ciev. Koža ošetrovana odvarmi z hviezdice získava pružnosť a hlboký zvlhčujúci účinok, nie je mastná alebo suchá. Stellaria je mimoriadne dôležitá rastlina, ktorá sa nachádza takmer na celom svete. Je schopná klíčiť aj za snehu a keď je zima mierna, táto rastlina môže rásť po celý rok. Jeho stonky sa ľahko zakorenia, a preto sa považuje za ťažko odstraniteľnú burinu.

Hviezdica bola kedysi populárnou rastlinou v tradičnej indianskej medicíne obyvateľmi Severnej Ameriky, rovnako ako v medicíne Anglicka, Ruska a Číny. Indiáni položili čerstvé, drvené bylinky na koži postihnutej zápalom, opuchom alebo podráždením. Čaj z byliny bol konzumovaný pri problémoch s pečeňou a kĺbmi. Okrem toho verili, že hviezdica má magickú silu a dodáva silu a odvahu bojovníkom, ktorí ich vzali so sebou na bojisko. V Anglicku bola táto rastlina odporúčaná na kožnú vyrážku a v Rusku a Číne bola určená na ošetrenie rán a zmiernenie bolesti. 


Vlastnosti podporujúce zdravie:

Vonkajšia použitie perfektne ovplyvňuje stav pokožky: zvlhčuje, rozžiari a zlepšuje jej pružnosť, čistí póry, upokojuje podráždenie a začervenanie, zabraňuje vysušeniu a mazaniu, zmäkčuje pokožku, znižuje príznaky akné a alergické reakcie.

Vnútorné použitie prináša výhody v podobe lepšieho metabolizmu a zlepšenia stavu kĺbov a krvných ciev. Byliny stimulujú obličky a pozitívne ovplyvňujú fungovanie pečene, a preto pomáhajú detoxizovať telo. Okrem toho obsahuje expektorantné saponíny, ktoré môžu pomôcť pri kašli a chrapľavosti.

APLIKÁCIE

navonok - Starostlivosť o pleť - umývanie a zábaly

vnútorne - Pomalý metabolizmus; Očistenie tela; Kašeľ a upchaté dýchacie cesty

ZLOŽENIE: Bylina 100%. Surovina najvyššej kvality.


DÁVKOVANIE A POUŽITIE: 


Odvar: 2 lyžice byliny zaliať pohárom vriacej vody, zakryť a nechať odstáť asi 15 minút. Konzumujte 2-4 krát denne pol pohára.


Ďalšie použitie:

tinktúra: 50 g suchej byliny zaliať 0,5 litra alkoholom 70%. Odložte na tmavé miesto po dobu 2-3 týždňov, príležitostne pretrepte nádobu. Prefiltrujte. Vezmite 5 ml (1 čajovú lyžičku) trikrát denne.

Studeny odvar by sa mal používať na umývanie tváre a tela pokožky a vo forme očných zábalov, svrbenie a podráždených oblastí, uhryznutie hmyzom, popáleniny.


Kontraindikácie: Tehotenstvo a dojčenie. Nedávajte deťom do 12 rokov


CHARAKTERISTIKA RASTLINY:

Hviezdica patrí do rodiny klinčekov. Je označovaný ako kozmopolitný druh, čo znamená, že ho možno nájsť takmer kdekoľvek na svete, dokonca aj v oblasti okolo polárneho kruhu. Je to ročná alebo dvojročná rastlina, rastúca na plodných a dusíkom bohatých pôdach. Hviezdica rastie v hustých koncentráciách. Jediná rastlina je krehká a jemná a zároveň tvorí plytký a slabý koreňový systém. Jeho stonka stúpa a dosahuje výšku od 3 do 40 cm. Je pokrytá chĺpkami a vytvára početné vetvy. Je veľmi ľahké ju zlomiť. Listy hviezdice majú oválny tvar a ostrý koniec. Kvety sú malé, biele a pozostávajú z niekoľkých okvetných lístkov, každý z nich rozrezaný na dve úzke časti. Plodom hviezdice je vrecko so semenami, ktorých priemer je približne 1 mm.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: