Cayaponia tayuya koreň - 50g sekaný

AR75929

Nové

Zloženie: Cayaponia tayuya koreň - 50g sekaný
Zaradenie: Byliny

Viac detailov

Na sklade

7,78 €

Detaily

Zloženie: Cayaponia tayuya koreň - 50g sekaný
Zaradenie: Byliny

Tayuya - koreň (Cayaponia tayuya)

Korene tejto rastliny používajú ľudia žijúci v amazonských lesoch. Oceňujú ho indiáni za svoje pro-zdravotné vlastnosti. Používajú ho na stimuláciu a posilnenie tela a ako prostriedok na odstránenie toxínov. Dokonca pomáha pri uhryznutí nebezpečnými hadmi. Na začiatku devätnásteho storočia v Európe botanik J. Monteiro da Silva odporúčal jeho aplikáciu na všetky druhy bolesti, stimuláciu metabolizmu a syfilis. Použitie koreňov Tayuyi sa stáva čoraz populárnejším vďaka vedeckému výskumu, ktorý potvrdzuje jeho použitie indiánmi. Amazonskí liečitelia vyskúšali odvar na bolesti rôzneho pôvodu, žalúdočné problémy, artritídu, reumatizmus, problémy s nervovým systémom a ako protizápalové činidlo. Vedecký výskum potvrdzuje, že Tayuya prináša úľavu pri bolestiach. Testy na zvieratách ukazujú, že cucurbitacyny obsiahnuté v koreňoch majú dopad na telo silnejší ako ibuprofen, pokiaľ ide o vyrovnávanie sa s bolesťou. Okrem toho udržuje správnu funkciu kostí, a to najmä pri artritíde a reumatizme. Má tiež utišujúci účinok na edém.

Tayuya je tiež bohatá na flavonoidy, cayaponozydy a glykozidy. Pomáha detoxikovať telo a čistí krv. Kým flavonoidy majú veľmi silnú podporu vyrovnať so zápalmi tela. Pracujú tiež oxidačne a chránia bunky pred oxidačným stresom. Okrem Tayuya pomáha udržiavať normálnu funkciu kože, pomáhať hojenie a obnovenie na jej prirodzenú rovnováhu.

V USA, lekári prírodnej medicíny  naznačujú, že Tayuya pomáha pri zažívacích problémoch a syndrómu dráždivého čreva.

APLIKÁCIE
Akné, škvrny, menšie rany, červené škvrny na koži a edém
Pri uhryznutí
Užitočné pre herpes
Tíšenie bolesti rôznych pôvodov (aj neuralgia)
Pri detoxikácii

ZLOŽENIE
100% Cayaponia tayuya - koreň. Surovina najvyššej kvality.

AKO POUŽÍVAŤ
Iba pre vonkajšie použitie!

Odvar:
Do vriacej vody nasypte čajovú lyžičku rozdrvených koreňov. Zakryte. Používajte až 3 poháre denne. Opláchnite lokálne zmenenú kožu. Môžete tiež polievkovú lyžicu koreňa zmiešať s vodou a aplikovať na zábaly alebo namočiť pokožku.

Kontraindikácie
Nepoužívajte počas tehotenstva a počas dojčenia. Zneužívanie môže spôsobiť ospalosť.

CHARAKTERISTIKA RASTLÍN
Cayaponia tayuya rastie v amazonských dažďových pralesov. Môže narásť veľmi rýchlo až 12 metrov. Má silné a silne rozvetvené korene, ktoré majú dĺžku až jedného metra. Listy sú malé, sú asi 10-15 cm a tvar sa podobá tridentu. Kvety sú malé, kalich s niekoľkými okvetnými lístkami. Majú bielu a žltú farbu.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: