Sarsaparilla mexická - Sarsaparilla koreň - Smilax officinalis - 100g sekaný Náhľad

Sarsaparilla mexická - Sarsaparilla koreň - Smilax officinalis - 100g sekaný

AR93045

Zloženie: Sarsaparilla mexická - Sarsaparilla koreň - Smilax officinalis - 100g sekaný
Zaradenie: Byliny

Na sklade

12,52 €

Detaily

Zloženie: Sarsaparilla mexická - Sarsaparilla koreň - Smilax officinalis - 100g sekaný
Zaradenie: Byliny

Mexická sarsaparilla - koreň

Mexická sarsaparilla (Smilax officinalis) posilňuje organizmus, intenzívne čistí, priaznivo ovplyvňuje zdravie pokožky, kĺbov a pečene. Jeho vlastnosti sú neoddeliteľne spojené s harmóniou, ktorú táto rastlina obnovuje vo fungovaní celého organizmu.

Sarsaparilla je popínavá rastlina pôvodom z Mexika, Karibiku a krajín Strednej a Južnej Ameriky. Domorodé obyvateľstvo týchto oblastí využívalo koreň pred stovkami rokov na lekárske a potravinárske účely. Tradične sa sarsaparilla používala na liečbu sexuálneho chladu, reumy a kožných chorôb. Bol to tiež prostriedok na posilnenie a zvýšenie životnej energie. Obyvatelia Peru a Hondurasu ho používali na prechladnutie a bolesti kĺbov a amazonskí šamani z neho vyrábali lektvary na liečenie lepry a iných kožných chorôb. V stredoveku si sarsaparilla získala slávu v Európe a potom na celom svete ako liek na syfilis a pohlavné choroby. V devätnástom storočí bol dokonca v USA takmer sto rokov, až do roku 1910, registrovaný ako oficiálny liek na syfilis. Mnoho predajcov sarsaparilly tvrdí, že táto rastlina podporuje budovanie svalov vďaka obsahu steroidov a prekurzorov testosterónu. Nie je to však pravda. Napriek skutočnosti, že zlúčeniny prítomné v tejto rastline sú klasifikované ako steroidné saponíny, nevykazujú anabolické účinky v ľudskom tele a nekonvertujú sa na testosterón, aj keď je možné ich použiť na získanie ľudských pohlavných hormónov (estrogénov a testosterónu) v laboratórnych podmienkach.


Vlastnosti podporujúce zdravie:

Mexická sarsaparilla je fenomenálna rastlina so širokou škálou účinkov. V prvom rade stimuluje očistné procesy tela a obnovuje rovnováhu v biochemických procesoch, a to:

posilňuje celé telo,
priaznivo ovplyvňuje pokožku a pomáha zmierňovať dermatologické zmeny,
podporuje imunitné mechanizmy,
priaznivo ovplyvňuje činnosť kĺbov a podporuje ich regeneráciu,
posilňuje a chráni pečeň,
môže pôsobiť ako afrodiziakum


APLIKÁCIA
pri stavoch slabosti, únavy, vyčerpania tela
znížená sexuálna túžba
oslabená imunita
pre zdravie pokožky, kĺbov a pečene
detox tela

ZLOŽENIE
Mexická Sarsaparilla - koreň (Smilax officinalis) 100%. Najkvalitnejšia surovina!
Najdôležitejšie účinné látky obsiahnuté v surovine sú steroidné saponíny, rastlinné steroly, flavonoidy, organické kyseliny, vitamíny, minerály a aminokyseliny.

DÁVKOVANIE A APLIKÁCIA
Mexická sarsaparilla - čaj (koreňový):
Odvar: 2 lyžice koreňov zalejte dvoma pohármi vody, priveďte do varu a povarte ešte niekoľko minút. Pripravený odvar konzumujte v 2-3 porciách počas dňa.

Tinktura:
Mletý koreň sa naleje s alkoholom 40-60% v pomere 1:5. Macerujte minimálne 14 dní, prefiltrujte. Užívajte 2 - 3 ml dvakrát denne.

Sarsaparilla prášok:
Pol lyžičky prášku zalejte trochou horúcej vody. Pite so sedimentom. Používajte dvakrát denne, ráno a večer.

KONTRAINDIKÁCIE
Tehotenstvo, dojčenie, precitlivenosť na rastlinu.

UPOZORNENIA
Ak je potrebné zvýšiť dávku, urobte to opatrne, pretože vysoké množstvo saponínov môže dráždiť žalúdok.

Interakcie:
Sarsaparilla môže zvýšiť absorpciu určitých liekov, takže ľudia užívajúci lieky by mali byť pri ich užívaní ostražití.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Mexická sarsaparilla (Smilax officinalis) patrí do rodiny ostnatých. Rodnou oblasťou jeho výskytu je Mexiko, Stredná a Južná Amerika a Karibik, ale jeho odrody nájdete aj v Indii a Číne. Rastie v tropickom podnebí, a to ako v džungli, tak aj v suchom prostredí. Sarsaparilla je tŕnistý popínavec, ktorý dorastá až do dĺžky 50 m. Má lesklé, tmavo zelené listy, v tvare srdca alebo slzy. Kvety sú maličké a biele. Majú päť okvetných lístkov a niekoľko dlhých, vyčnievajúcich bielych tyčiniek. Tvoria husté zhluky. Po opelení sa menia na tmavo červené guľovité bobule.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: