Magnólia lekárska kôra - Magnolia officinalis - 50g mletá Náhľad

Magnólia lekárska kôra - Magnolia officinalis - 50g mletá

AR111027

Nové

Zloženie: Magnólia lekárska kôra - Magnolia officinalis - 50g mletá
Zaradenie: Byliny

Viac detailov

Na sklade

8,05 €

Detaily

Zloženie: Magnólia lekárska kôra - Magnolia officinalis - 50g mletá
Zaradenie: Byliny

Kôra lekárskej magnólie (Magnolia officinalis) je surovinou veľkého významu pre tradičnú čínsku medicínu. Je cenená pre svoj pozitívny vplyv na náladu a upokojujúci účinok.
Číňania túto magnóliu nazývajú Hou Po a jej kôru a kvety používajú vo svojej medicíne už viac ako 2 000 rokov. Kôra je tradičná sedatívna, tráviaca, spazmolytická a antiseptická zložka zvyšujúca chuť do jedla. Používa sa v bylinných zmesiach, ktoré „odvádzajú nadmernú vlhkosť“, to znamená pri problémoch s tráviacim a dýchacím systémom. Moderná medicína sa zameriava predovšetkým na účinky kôry magnólie na nervový systém.
Liečivá magnólia je na Slovensku dosť zriedkavá. Magnólie, ktoré poznáme zo záhrad, sú rovnaká botanická rodina, ale sú rozdielnych druhov. Ich kôra nemá vlastnosti podporujúce zdravie.

Vlastnosti pre zdravie:

Upokojuje a zmierňuje nervové napätie
Kôra magnólie obsahuje účinné látky - magnolol a honokiol - ktoré aktivujú receptor GABA-A. Systém GABA sa nachádza v mozgu a je zodpovedný za relaxáciu a spánok a receptor GABA-A je jednou z jeho zložiek. Aktivácia receptora GABA-A spôsobí, že svaly sa uvoľnia, upokoja myseľ a uľahčia zaspávanie. Tento mechanizmus je tiež zodpovedný za zníženie pocitu intenzívnych negatívnych emócií, ako je úzkosť alebo hnev.
Magnolol aj honokiol ďalej normalizujú fungovanie osi HPA (hypotalamus-hypofýza-nadobličky), ktorá je zodpovedná za reakciu na stres. Keď je táto os preťažená, nadobličky produkujú veľké množstvo kortizolu a kortizol sa nazýva. stresový hormón, vďaka ktorému sme pripravení reagovať. Predĺženie tohto stavu má za následok zvýšené nervové napätie a duševnú únavu. Normalizácia fungovania osi HPA tak prispieva k zníženiu nervového napätia a zvýšeniu odolnosti proti stresu.

Zlepšuje depresívnu náladu
Honokiol a magnolol vykazujú v nervovom systéme ešte jednu dôležitú vlastnosť, konkrétne prispievajú k zlepšeniu nálady.
Obe tieto zlúčeniny znižujú hladinu prozápalových faktorov v mozgu, čo pozitívne ovplyvňuje fungovanie celého nervového systému. Okrem toho zvyšujú produkciu neurotransmiterov zodpovedných za náladu, ako aj hladinu faktora BDFN, ktorý zvyšuje dopaminergnú vodivosť, zodpovednú aj za dobrú náladu, energiu a motiváciu konať.

APLIKÁCIE
depresívna nálada
náchylnosť na stres
zvýšené nervové napätie
problémy so zaspávaním
potreba prehĺbenia mieru

ZLOŽENIE
Magnolia - kôra (Magnolia officinalis) 100%. Najkvalitnejšia surovina!

DÁVKOVANIE A APLIKÁCIA

Tinktura z magnólie:
Nakrájanú alebo zomletú kôru podlejte 70% alkoholom v pomere 1:5. Macerujte 2 týždne na tmavom mieste. Vezmite 5ml až 3-krát denne alebo 5-15 ml raz denne večer.

Odvar (rezaná kôra):
1-2 čajové lyžičky kôry zalejte pohárom vody, priveďte k varu a zakryté varte 5-10 minút. Denne vypite 1-3 poháre odvaru.

Kôra:
Zalejte 1 čajovú lyžičku mletej kôry ½ šálkou horúcej vody. Po vychladnutí ho vypite spolu s kôrou. Používajte 1-3 krát denne.

SPOLUPRÁCA
Medovka, chmeľ, tryptofán, L-theanín.

KONTRAINDIKÁCIE
Tehotenstvo, dojčenie, precitlivenosť na rastlinu.
Nepoužívajte v pred a po operačnom období - magnólia inhibuje zrážanie krvi.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Magnolia lekárska (Magnolia officinalis) je nízky strom alebo ker z čeľade Magnoliaceae, pôvodom zo západnej Číny. Jeho prirodzeným prostredím sú kopce a hory až do výšky 1 500 m n. Kôra je oveľa silnejšia a tmavšia ako tá, ktorá pokrýva druh magnólie, ktorý je nám známy zo slovenských záhrad. Listy sú dlaňovitého tvaru (ako napr. Javor). Jej kvety kvitnú od mája do júna. Sú biele alebo svetloružové a dosahujú veľkosť väčšiu ako ľudská ruka. Ich okvetné lístky sú silné a mäsité, pri koreni zúžené.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: