Isatis koreň - Isatis tinctoria - 50g mletý Náhľad

Farbovník obyčajný - Isatis koreň - Isatis tinctoria - 50g mletý

AR91386

Zloženie: Isatis koreň - Isatis tinctoria - 50g mletý 
Zaradenie: Byliny

Viac informácií

Na sklade

9,73 €

Detaily

Zloženie: Isatis koreň - Isatis tinctoria - 50g mletý 
Zaradenie: Byliny

Isatis tinctoria posilňuje prirodzenú imunitu a podporuje organizmus pri odstraňovaní bakteriálnych a vírusových infekcií. Čínska tradičná medicína si to cení pre svoj silný antimikrobiálny účinok. V starej Číne bol koreň používaný pri závažných ochoreniach spôsobených baktériami a vírusmi, ako sú pneumónia, angína, chrípka, osýpky, ovčie kiahne, úplavica, hepatitída a tiež pri infekciách a dermatitíde, horúčka, na bolesť hrdla a opuchnuté hrdlo. a pri bakteriálnej konjunktivitíde. Na druhej strane sa v Európe používal na získanie modrého farbiva. Britskí bojovníci si maľovali kožu, keď sa chystali bojovať s Rimanmi. V stredoveku však bolo vynájdené umelé indigové farbivo, ktoré spôsobilo zníženie rozsahu pestovania rastliny až sa skoro na ňu zabudlo.

Zdravotné vlastnosti

Koreň rastliny je bohatý na flavonoidy s antibakteriálnymi a antivírusovými vlastnosťami. Vďaka nim poskytuje účinnú podporu imunitnému systému tvárou v tvár infekciám.
Koreň tiež zvyšuje produkciu lymfocytov v slezine a tým ďalej posilňuje obranné mechanizmy tela.
Podľa tradičnej čínskej medicíny je koreň surovina s horkou chuťou. Pôsobí na pečen a žalúdok. Ochladzuje telo a krv, a preto podľa TCM zmierňuje horúčku a zápal, ako aj súvisiace bolesti.

APLIKÁCIE
znížená imunita
slabosť
podporne pri infekciách a horúčke
detoxikácia tela

ZLOŽENIE
100% koreň Isatis tinctoria. Surovina najvyššej kvality!

DÁVKOVANIE ZARIADENIA A NÁVOD NA POUŽITIE

Čaj (rezaný koreň):

varenie
Varte 10-30 g koreňa v 3 šálkach vody po dobu 30 minút. Konzumujte 3 krát denne po šálke odvaru.

Prášok:

variť
Jednu lyžičku mletého prášku zalejte horúcu vodu a odstavte. Pite spolu so sedimentom. Používajte trikrát denne.

Tinktúra 1:5
Alkohol 40% alebo 80%. Pred zaliatím rozdrvte koreň. Macerujte 2 týždne na tmavom mieste. Vezmite 5 ml (1 čajová lyžička) trikrát denne.

Prášok
Koreň zoberte perorálne 3 krát denne po 3 g.
Pozor! Po 3 týždňoch používania si urobte prestávku 2-4 týždne. Po prestávke môžete pokračovať v používaní.

Kontraindikácie
Tehotenstvo, dojčenie, precitlivenosť na rastlinu alebo na aspirín (obsahuje zlúčeniny podobné aspirínu).

CHARAKTERISTIKY RASTLÍN
Rodnou oblasťou jeho výskytu je juhovýchodná Európa, Kaukaz, Menšia Ázia a severná a stredná Čína. V súčasnosti ho môžeme stretnúť v celej Európe a Severnej Amerike, ako aj v Alžírsku a Maroku. V Slovensku sa vyskytuje zriedka vo voľnej prírode. Uprednostňuje kriedové a vápenaté pôdy. Rastie na útesoch a násypoch, v kukuričných poliach alebo vo viniciach, na suchých trávnikoch a v lomoch.Je pomerne veľkolepá rastlina, ktorá dosahuje výšku 50 - 140 cm. Rastie v hustých zhlukoch, ktoré počas kvetu vyzerajú veľmi dekoratívne. Jeho stonka je strieborná, na spodku dosť hustá a chlpatá. Listy sú modro-zelené, podlhovasté a úzke. Spodné listy majú stopky, horné pokrývajú stonku. Rastlina rodí veľa žltých kvetov, ktoré sa skladajú zo štyroch lístkov, 6 tyčiniek a piestiku. Kvitne od mája do júla a vytvárajú kvetenstvo. Plodom zariadenia sú visiace vrecká, ktoré sa nazývajú struky. Keď dozrievajú, stávajú sa takmer čiernymi.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: